Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporumu yenilemem Aralık ayını bulacak. Aylığım kesilir mi?

Hüzün...

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem ablacm bizim engelli raporumuz bir yillik ekimde bitiyor yenisini almak icin kasim ayi randevu verdiler bizim raporu almamiz aralugi bulur o sirada gecen aylar bakim ayligi alamayacak miyiz. ?

@Hüzün...

raporunuz bir yıllık. süresi de ekim'de bitiyor. ama siz süre dolunca yeni raporu veremeyeceksiniz. çünkü hastane randevusu kasım ayında.

bu durumda ablası, raporu süre bitiminden sonra hemen veremiyorsunuz. dolayısıyla rapor süresi dolunca, yeni rapor da gelmeyince evde bakım aylığınız durdurulacaktır.

siz % 50 ve üstü ağır özürlü rapor alıp bunu evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne verdiğiniz takdirde aylığınız yeniden baglanacaktır.

il müdürlüğüne yeni raporu verdikten sonra, rapor da uygunsa heyet hanenize gelecek ve degerlendirme yapacak. eger aylık durdurulduktan sonra aylık kesmeyi gerektirecek durumlar oluşmamışsa ve bakım hizmetinde aksama olmamışsa -heyetin olumlu kanaati doğrultusunda- alamadığınız aylıklar size ger ödenecektir.

alacağın yeni rapor için şu iki konuda uyanık ol ve takipçisi ol:
1) rapor oranı % 50 ve üstü olmalı
2) agır özürlü kısım kesinlikle "evet" olarak işaretli olmalı.

eger agır özürlü kısmı evet olarak işaretli olmazsa istersen % 100 Oranlı rapor alın evde bakım aylığı baglanmaz.

agır özürlü raporu evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne verirken alamadığınız aylıkları talep etmeyi de unutma. heyet eve gelince bu açıdan da degerlendirme yapsın.

@Kalem ablam bnm daha onceden de boyle sorun olustu engelli raporu evde bakima teslim etmeme ragmen aylik baglanmadi cunku o zamanda hastanedeydik sonradan da toplu vermediler.. o yuzden bu toplu alma konusunda tedirginim...

Rapora gelincede bi yil gecmesine ragmen hic gelisme olmadi zaten omurilik felci birine neden surekli vermezler ben anlamiyorum bu doktorlari iyilesse bile calisabilecek mi acaba ????

Hüzün... sen rapora yoğunlaş ablası. yukarıda dediğim gibi agır özürlü kısmı "evet" yazan rapor almaya çalış. gerisi bende. alamadığın aylıklar olursa, alırız merak etme. yeter ki o süreçte bakıcın haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmetini vermeye devam etsin, aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği olmasın.

raporla uğraşırken hastane sürecinde sıkıntı yaşarsan sağlık bakanlığının iletişim hattı olan alo SABİM 184'ü ara şikayetçi ol.

hastanelerde maruz kaldığınız her olumsuzluğu çekinmeden ihbar edin.
alo 184 SABİM için bkz:https://www.saglik.gov.tr/TR,11430/isleyisimiz.html

ayrıca alo 150 BİMER hattından da sorunlarını iletebilirsin.

ağır özürlü rapor aldıktan sonra da haberim olsun. onndan sonraki işimiz de evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğü ile olacak çünkü.

Kalem bize yardimci olursaniz cok sevinirim evde bakim almaya engelimiz yok rapordan sonra ins topluda aliriz cunku suanda gecim kaynagimiz evde bakim

@Hüzün... sen ağır özürlü raporu al gerisini düşünme ablası. zaten tüm şartların uygun. agır özürlü raporunu alınca evde bakım aylığı da baglanacak, alamadığınız aylıklar olursa onları da alacaksınız. bu konuları biliyorum.

sana gerekli bilgilendirmeyi yapacagım zaten.
yalnız rapor için ta kasım ayına randevu almanız kötü olmuş. başka geliriniz de yok. sürecin uzaması sizi zor duruma sokacak. şu rapor yüzünden yaşadığın sıkıntılar için alo 184'ü arasana sen.

Kalem evet cok sknti yasadik ilk zamanlar 8 ay boyunca zaten hic bakim ayligi almadik o zamanda cunku rapor cikaramadik yine rapordan sonrada hastanede oldugumuz icin komisyon bizi evde gormedigi icin baglamadi bunlari hepsini alo 184 e anlatsam olur mu ?

Kalem

Makul bir gerekçe sunulsa, hastane yönetimi önceye randevu veremez mi? Ayet değil ya...

@hozgul hastane randevuyu erkene çekmez, sanmıyorum. o yüzden sağlık bakanlığının iletişim hattı olan alo SABİM 184'ü aramasını söyledim.

elbette erken randevu verilebilir. ama uğraştırıyorlar işte.
böyle şeylere sessiz kalmamak gerek.

ekim'de raporunun süresi doluyor. süre dolunca yeni rapor il müdürlüğüne verilmezse mecburen evde bakım aylığı kesilecek. randevuyu da kasım'a vermişler. raporu alması veremsi derken evde bakım aylığının baglanması da 1-2 ayı bulur. tek gelir de evde bakım aylığı olunca bu durumda bu süreçte magdur olacak arkadaş.

@Hüzün... ablacım alo 184'ü hemen ara bence. her şeyi de anlat. benim anlattıklarımı da oku, her şeyi söyle.
ALO SABİM 184 için bkz: https://www.saglik.gov.tr/TR,11430/isleyisimiz.html
raporu süre bitim tarihini de söyle. süren dolunca ve yeni raporu teslim edemeyince evde bakım aylığının kesileceğini de. başka gelirinizin olmadıgını da vs vs

Mesala bizimki aralık 2018 de doluyor biz 3 ayda aldık.. O zaman temmuz 2018 de başvuralım

Rapor yenileme ilk rapor çıkartna gibi uzun sürmüyor. Ben ilk raporumu 3 ayda aldım hem de 300 tl para ödedim üni hastanesinden almıştım çocuk bir yaşın altında diye fiziki oran verdiler tabi fizik tedaviden de mahrum kaldım bu yıl devlet hastanesinden bir ay olmadan aldım normalde 10 gün sonra demişlerdi işi uzattılar net bilgi verdiler

2 kez kendim gittim biri biraz yardımcı oldu184 ü aradık durumu anlattık bir dahaki gidişimde raporu aldım bir saat geçmeden hasraneden arayıp raporu almışsınız niye şikayet ettiiz dedile������

@Kalem ablacm aradim alo 184 u anlattim herseyi bana geri donus yaptilar ve saglik bakanliginin randevu sistemlerine mudahalede bulunamadigini ve bisey yapamayacaklarini soylediler

@Hüzün...
"randevu sisteminiz bizi magdur ediyor ama" deseydin:)
"randevu sistemi rapor bitim tarihinden bir ay sonraya randevu veriyor. en erken raporu nasıl alabilirim" diye sor. yol göstersinler sana. işin özeti tekrar ara. nasılsa ekime kadar vaktin var.

rapor bitim tarihinden önce hastaneden rapor alıp alamayacağını sor mesela.

Kalem Hüzün...

Bugün devlet hastanesinde yıllarca çalışmış bir arkadaşımla görüştüm. kamu hastaneleri birliğinde şimdi. O der ki, hastane yönetimi isterse randevu olmadan dahi sağlık kuruluna bir-iki gün içinde sevkini sağlayabilir. Başhekimle görüşmelerini önerdi.

Üst Alt