Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile emekli olmuştum. Raporumu yenilemem gerekir mi?

oguz99

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Devlet memuru olarak çalışırken 3 yıllık %55 rapor ile erken engelli emekli oldum.Haziran ayın da raporum bitiyor.Acaba Sgk beni süreli mi emekli etti? yeni rapor alıp göndermeliyim?engel oran düşük olursa ne yapabilirim?Yol haritası olarak bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirlermi?tşkler

oguz99
Geçmiş olsun yapman gereken çok basit Emeklilik başvurusu yaptığın SGK ya gidip öğrenebilirsin dosyanı incelerler
Saygılar

oguz99 rapor süresinin bitmesine 3 ay kala gidip ssk dan sevk kagıdını elden ala bilirsin.emekli olurken ssk ya verdiğin engelli vergi indirimi yazısı da 3 yıl süreli miydi.Süreli ise muhtemelen emekliliginde kontrol şerhi vardır.rapor bitmesine 3 ay kala sevk alıp direk hastaneye gide bilirsin.

oguz99

Aman, size emeklilikte bir kontrol şerhi konmamışsa sakın rapor almayın. Yapmanız gereken sgk'ya gidip emeklilikte kontrol şerhiniz var mı yok mu öğrenmek. Ki %99 yoktur.

Bülent bey taşrada ilçe de oturuyorum.İlçe sgk görebilirmi?yoksa Ankara Sgk Emek Hiz Gen Müd Kamu Görevlileri Daire Bşk na telefon veya yazışma şeklinde mi sorayım?

Merhaba Cimer üzerinden bilgi alabilirsiniz 1 hafta içinde SGK dan cevap gelir

Emekli maaşı baglanirken eve gelen evrakta yazar kontrol var mı yok mu diye kontrol yazmıyorsa kurcalama kontrol yok demektir

hanifeaydin

Ben cimerden öğrendim.Eve gelmedi kağıt felan.İsterseniz en yakın PTT den alabilirsiniz diiye cevap vermişler.Cimerden cevap altına da SGK PDF olarak yollamış.telefonuma indirdim

OturanBoğa

benim vergi indirimi yazımda aynen şöyle yazıyor emekli oldum ve 5 yıllık raporum var 22/10/2025 de bitiyor yazıda gelir vergisi kanununun 31 ci maddesine göre 5 yıl süreli olrak 22/10/2025 tarihine kadar yararlanması uygun görülmüştür.diğer taraftan adı geçenin engellilik indiriminden yararlanmaya devam edebilmesi için ön görülen sürenin bitiminden önce Başkanlığımıza müracatı gerekmektedir diyor sanırım kontrol şartı koymuşlar doğrumu.%69 engelliyim bir göz yok optik atrofi ve baypass bir damar değişti.öte yandan eyt liydim ama eyt olmasada raporum bitmeden 01/09/2025 normal emeklliiğime hak kazanıyorum

Vergi dairesi vergi indirimini süreli olarak vermiş.5 yılın sonunda tekrar kontrol muayenesi var

O.K.

Vergi indirim belgenizin süreli olması ile emekliliğin süreli olması aynı şey değil. Vergi indirimi süreli de olsa sgk kontrol istememişse emeklilik sürekli demektir. Sakın kurcalamayın. Yapmanız gereken şey sgk'ya gidip emekliliğinizde kontrol şerhi olup olmadığını öğrenmek. Varsa, kontrol tarihinden 4 ay önce sevk alıp süreci başlatın, kontrol yoksa, vergi indirimi in süreli olmasını umursamayın...

OturanBoğa

bu konu hakkında cimere yazarak sgk dan bilgi istedim.bakalım nasıl bir sonuç çıkacak

Üst Alt