Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
diğer sondalar mesane ağzında düz bir yol olmadığı için olumsuz olmuş olabilir fakat yinde bunu dr lardan çok kullananlar ile konuşarak gidermende fayda var aksi takdirde tieman sonda mesanene zarar da verebilir dikkat et
tieman uclu sondayı doktor kullanmamı onerdi diger normal sondayı kac defa denedim ama olmuyor ama tieman uclu sonda rahat oluyor tavsiyen icin sagoltesekkur ederim
Ben sürekli tieman uçlu sonda kullanıyorum. Düz uçlu sondalar bende sürekli tahrişe ve mesane girişinde zamanla şişliklere sebep oluyordu. Ve artık düz uçlu sonda girmez oluyordu. Çektiğim eziyette cabası. Hatta bir keresinde az kalsın mesaneye karın bölgesinden delerek gireceklerdi. Allahtan 12lik sonda ile bir doktor girmeyi becerdi.
Neyse şayet sondayı uygularken giriş yönüne dikkat edersen hiçbir sorun olmaz kardeşim. Geçmiş olsun...
Acaba daha ayrıntılı yazabilecek arkadaşlar var mı? Şu marka şu medikal'de diye? Zira bana sıklıkla hi-slip'in ince uçluları da olmuyor, habire ince uçlu sonda markası bakmam gerekiyor. Bulmak da daha zorlaştı.
Şimdilik Conveen: Karagül'de bir yer (neresi?)
(eskiden Galena vardı, o da uzun süredir yok)
(Rusch: sondaları bulunuyor; ama ince uçluları yok.)