Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli mutsuz olmak kişilik özelliği mi?

Hastalıktan kaynaklı olabilir,kullandığın bazı ilaçların yan etkisi olabilir veya düşündüğün gibi kişilik özelliği bile olabilir. her mutsuza hasta diyemeyiz ama örneğin schopenhauer zengin varlıklı bir insan ama hayatı sürekli sorgulayan mutsuz huzursuz bir karakter. aldığı herhangi bir tanısı olmadığı için adamın özelliği diyoruz.

bazı insanlar vardır kapı çalsa kalkıp oynar o kadar neşelidir bazıları vardır somurtkan en ufak şeyden nem kapan mutsuz bir tiptir aşırı neşe dolu olana mani,mutsuz olana depresyonda diyemeyiz.
sorunun cevabı her ikisi de olabilir

@Micro123,
Geçmiş hayatındaki olumsuzlukların yansıması olma ihtimali yüksek. Esasında anksiyete bozukluğu da aynı sonucu veriyor. Gereksiz tedirginlikler devamlı mutsuzluklara yol açıyor.

Ben bu konulara hastalık demek istemiyorum çünkü bu takıntılar kimde yok ki. Kimisinde az kimisinde fazla.

Doktora gitmeyen gizli mutsuz doktora giden hasta oluyor. O zaman herkes hasta.

Mutlu ol. Aynaya bak gül. Alışkanlık yapar bir yerden sonra. Bunu yap :)

Mutsuz olacağım diye mutlu olurken gülmemi bile durdurduğumu biliyorum

Mutsuzluk nedir önce tanımını yapmak lazım. Sorunu bilmezsen çözüm hakkında da fikrin olmaz.

Mutsuzluk sendromu, iki yıldan uzun süren sürekli düşük ruh hali, ilgi ve zevk kaybı, enerji düşüklüğü, uyku sorunları, iştah değişiklikleri, dikkat ve konsantrasyon güçlükleri ile sosyal izolasyon gibi belirtilerle karakterize edilir. Genetik yatkınlık, beyindeki kimyasal dengesizlikler, kronik stres, kişisel geçmiş, sağlık sorunları, ilaç kullanımı, sosyal izolasyon ve kişisel özellikler bu sendroma katkıda bulunabilir. Tedavi, psikoterapi (konuşma terapisi), antidepresan ilaçlar, destek grupları, yaşam tarzı değişiklikleri (düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, yeterli uyku), meditasyon ve rahatlama teknikleri ile sosyal destekten oluşur. Sendrom, daha ciddi bir depresyonun habercisi olabilir ve profesyonel değerlendirme ve tedavi gerektirir.

Mutsuzluk genetik geçişlerle olabileceği gibi, hastalık olarakta meydana gelmiş olabilir.

Ama bunun en iyi tanımını sen yaparsın problemi yaşayan sen olduğun için.

Benim için mutsuzluk hayatta istediklerimin olmaması ve ölene kadar da olmayacağını bilmekten kaynaklanır. Ve bu mutsuzluğum ölen'e kadar devam edecektir.

Peki çarem var mıdır ? Allah hayatımda sıradışı güzellikler gösterirse mutluluğu yaşarım. Yoksa ifade ettiğim gibi olacaktır.

Yolda yürürken, iş'e gidip gelirken, birisiyle sohbete ederken, markette alış veriş yaparken de mutsuzumdur. Ama bu tür aktiviteler insanı yaşama bağlar.

Bazen gülmek için abuk subuk sözler söyleriz, küfür ederiz , geçici bir gülümseme oluşturur ama mutluluk yine gerçekleşmez.

Mutluluk bulunduğun yeri değiştirmekle de olmaz. Çünkü beden değil ruhtur sıkılan , mutsuz olan. Ruhu ve aklı mutlu etmenin yolu hayallerini gerçekleştirmektir.

Her mücadele sonuç vermez, ama mücadeleden de vazgeçilmez.

Kendisi mutsuz olan birisi tavsiye veremez ama yinede birşeyler söylemek istiyorum.

Bir iş/meslek sahibi ol ve bununla meşgul ol . Küçük hedefler koy kendine ver her gerçekleştiğinde bunu kutla. icabında bir yaş pasta al ye. Değiştiremediğin şeyler için üzül, ama değiştirebileceğin şeyleri değiştir bunun içinde sevin.

İnsan varlık olarak çok acizdir. Maddi sebepler, manevi sevepler, iletişim sorunu, fiziki görünüş. Bunların tamamını değiştirebilmek mümkün olamayabilir.

Ama insan olmaya çalışmak mutluluğa en yaklaşıldığı andır. İnsan olmaya çalışalım herşeyden önce o yeter.

Mutlu ol ki ölürken de mutlu olasın.
Nasıl laf ama?:)
Uzun bıçaklılar dolanırken nasıl mutlu olacağız?

-Melankolik mizaca sahip kişiler, olayların negatif yönlerini daha fazla görür. Bunu yapma.
-Nevrotik eğilimli kişiler, daha kolay stres olur ve duygusal olarak daha çabuk etkilenir.
Bu özellikler kişinin sürekli mutlu olmamasına, huzursuz ve içsel olarak gergin hissetmesine neden olabilir ama bu tek başına bir hastalık değildir.
Sonuç olarak hayata pozitif yanından bak. Kendini eğlenceli hale getir, mutlu ol..

İnsanın yapısında karamsarlık olabilir ama bu demek değildir ki salsın her şeyi. Mutlu olmak için çabalamak lazım.

Sonuçta kişilik özelliği bile olsa ekseri sonradan kazanılmış bir şey. Mesela anne karnında geçirilen zamanda annenin ruh hâli. Aile içi tutumlar vs... Tâbi atalardan gelen etkiler de mutlaka vardır bence...

litalatürde mutsuzluk diye adlandırılan bir hastalık yok. Mutluluk yada mutsuzluk psikolojinin konusuda değil, olsa olsa felseninin konusu olur. Farklı bir takım altta yada psikozları mutsuzluk başlığında cerceveleyen biziz örneğin anlık can sıkıntılarını depresyon deyip kestirip attığımız gibi.

Buda başıma geldi deyip ağır travmalar yaşıyorum ! Tramvadan mi ne ben çok mutsuz olamıyorum beynim süngerliyor. Ama zaman zaman gözüm ağzım şiş ağladığım oluyo uykusuz gecelerim!

Üst Alt