Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik aylığı alan emekli çalışabilir mi?

Hakkı Aygül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2006 dan beri iş kazası sonucu %15 oranında sürekli iş göremez aylığı almaktayım.Çalıştığıö şirket 8 koduyla işten çıkardı beni.Yaşlılık aylığı almak için SGK ya başvurum sonrasında tekrar işe girişim yapılamıyor.Eğer girişim yapılırsa emeklilik başvurum geçersiz oluyor.Bu durumda ne yapmam gerekir?

Sürekli iş görmezlik geliri alırken bu geliriniz kesilmeden çalışabilirisniz,surekli iş görmezlik gelirini emeklilik geliri olarak değerlendirmeyin.

ben değil sgk öyle değerlendiriyor.Emeklilik başvurumu yaptım ama sigortalı işe girişim yapılmıyor şaştım kaldım

Aynı anda sürekli işgöremez aylığı,yaşlılık aylığı alıp sigortalı çalışabilirmiyim.

Aynı anda sürekli iş göremezlik ve yaşlılık aylığı alıp sigortalı çalışabilir miyim?

Aynı anda sürekli işgöremez aylığı ve yaşlılık aylığı alıp sigortalı çalışabilirmiyim.

Hakkı Aygül
bende aynı durumdayım daha doğrusu sürekli işgöremez maşşı alırken emekli olup devam edecektim. Normalde çok olan maaşın tamamı az olanın yarısı alınıyor. Emeklilikte sıkıntı yok ama eski işime tekrar dönemeyecek miyim bu durumda?

tekrar oran tespiti isteyip %15,2 olan sürekli işgöremez oranımı % 10 altında alırsam sürekli işgöremez aylığım kesiliyormuş.
Sonrasında çalışabiliyormuşum.

Hakkı Bey, bu durum size özel bir durum mu yoksa genel bir uygulama mı? Konuyu biraz açarmısınız? Düşük değilde yüksek çıkarsa? Yıllardır SGK mevzuatı hakkında çok şey öğrendim ama bu değişik bir uygulama.
Konu hakkında net bilgi verebilecek biri yokmu arkadaşlar? 2 güne dilekçe vericem tekrar çalışamayacaksam bir anlamı olmaz.

valla ben de anlamadım.SGDP den giriş yapamıyorlar.Siz dilekçe vermeye gittiğinizde sorarmısınız.

3 yerden maaş alınmıyormuş öyle dediler SGK dan

Hakkı Aygül
İlk defa duyuyorum 3 maaşta devletten alınmıyorki? Zaten biri sürekli işgöremezlik ancak 1 aylık simit parası. Diğeride normal emeklilik. Bu işe açıklık getirebilcek bir arkadaş varmı?
Sayın Oturanboğa?

hem sürekli iş göremezlik maaşı alıp hem emekli oldum aynı işyerinde de çalışıyorum bir sıkıntı yok..

ozi-82
Teşekkür ederim. Konuyu başlatan arkadaş 2006 tarihlinden itibaren sürekli işgöremezlik alıyormuş. 2008 de yönetmelik değişti bununla alakalı olabilir mi? tekrar rapor istemeleri? Çok tuhaf geldi bana.

olay nerelere gelmiş :)
tek tek cevaplayayım
1)sürekli işgörmezlik geliri alırken maaşınız kesılmeden sigortalı bir işyerinde çalışabilirisiniz
2)sürekli işgörmezlik geliri alırken emekliliğe hak kazanırsanız yuksek olan gelirinizin tamamı diğer ücretinizin yarısını alabilriisniz

not .sürekli iş görmezlik girişlerinizde 08 koduyla girişte hata alıyorsanız 01 kodu ile giriş yapıp sonrakı gun 01 kodunu iptal edip 08 koduna dönüştürebilirniz muhasbecinizi bilgilendiriniz.

Teşekkür ederim exof
Aksaray ili Sgk da Kaç gündür kapı kapı geziyorum olayı bilen yok burada.Son çare olarak işyerim çıkışımı verdi emekli olunca tekrar girişimi yapmayı deneyecekler.
Yapılması gerekeni biraz daha detaylı anlatabilir misiniz ?

@exof
1. maddeyi zaten çalıştığımız için biliyoruz onda bir sıkıntı yok. 2. maddeyi de genel kural olduğundan biliyoruz. Bu başlığın sorusu ''hem sürekli işgöremezlik geliri alır iken EYT den veya engelli emekliliğinden emekli olmaya hak kazanılınca (yani 2. madde), bu iki geliri alırken tekrardan (emekli olarak) SGDP ödeyerek sigortalı olarak çalışılabiliyor mu? Özetle, 2 devlet ve 1 özel sektör maaşı alınabiliyor mu? Soru bu.

@OturanBoğa

ozi-82
Nasıl giriş yapıldığını öğrenebilir misiniz

exof

01 Hizmet Akdi ile Tüm Sigorta Kollarına Tabi Çalışanlar (Yabancı uyruklu sigortalılar dahil)
02 Sosyal Güvenlik Destek Primine Tabi Çalışanlar
04 Yer Altında Sürekli Çalışanlar (Maden işyerlerinde 1/10/2008 öncesi çalışması olanlar için)
05 Yer Altında Gruplu Çalışanlar (Maden işyerlerinde 1/10/2008 öncesi çalışması olanlar için)
06 Yer Üstü Gruplu Çalışanlar (Maden işyerlerinde 1/10/2008 öncesi çalışması olanlar için)
07 3308 Sayılı Kanunda Belirtilen Aday Çırak, Çırak ve İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerden Bakmakla Yükümlü Olunanlar
12 Geçici 20. Maddeye Tabi Olanlar
13 Tüm Sigorta Kollarına Tabi Olup İşsizlik Sigortası Primi Kesilmeyenler

08 diye işe giriş kodu yok.

1. maddeyi zaten çalıştığımız için biliyoruz onda bir sıkıntı yok. 2. maddeyi de genel kural olduğundan biliyoruz. Bu başlığın sorusu ''hem sürekli işgöremezlik geliri alır iken EYT den veya engelli emekliliğinden emekli olmaya hak kazanılınca (yani 2. madde), bu iki geliri alırken tekrardan (emekli olarak) SGDP ödeyerek sigortalı olarak çalışılabiliyor mu? Özetle, 2 devlet ve 1 özel sektör maaşı alınabiliyor mu? Soru bu

4-5 sene öncesine kadar SGK görüşmesinde çalışabilirsin denmişti. Kanun mu çıktı yasa mı değişti merak ettim açıkçası 1. sayfada çalışıyorum diyen biride var, Hakkı bey ne yaptınız umarım hallederseniz. Bizi de bildirirseniz memnun oluruz.

Hakkı Aygül
Kimsenin konu hakkında bilgisi yok. Bu kadar büyük bir sitede sürekli işgöremezlik geliri alırken emekli olupta tekrar çalışan hiç kimse yok demekki. Aslında sürekli iş göremezlik geliri alanların yarıya yakını sonrasında vergi indiriminden erken emekli oluyor. Demekkli emekli olunca çalışma zorunda olan 3-5 kişi?

ipeksi

Şaştım Kaldım şuan çalışmadan bekliyorum.Ama aldığım maaşla geçinmem çoook zor

Mrb emekli olduktan sonra sürekli iş göremezlik parası kesiliyormu yani tam mı alıyorsunuz birinden duydum tam veriyorlarmış galiba

Merhaba, Emekli olduktan sonra az olanın yarısı alınıyor, yani 1.5 maaş gibi düşünebilirsiniz.

hayır yapacaktım çekindim doğrusu, iş yerim emekli çalışmaya pek sıcak bakmıyor birde sorun olursa işsiz kalırım. kimsenin bilgisi yok 170 i bile aradım onlarda cevap veremedi başlka şeylerden bahsettiler yok çok olanın tamamını az olann yarısını gibi. Cevabı yaşayarak siz vereceksiniz gibi duruyor. Koca forumda bir tek bilgi sahibi yok.

hayır yapacaktım çekindim doğrusu, iş yerim emekli çalışmaya pek sıcak bakmıyor birde sorun olursa işsiz kalırım. kimsenin bilgisi yok 170 i bile aradım onlarda cevap veremedi başlka şeylerden bahsettiler yok çok olanın tamamını az olann yarısını gibi. Cevabı yaşayarak siz vereceksiniz gibi duruyor. Koca forumda bir tek bilgi sahibi yok.

:))))

Hakkı Aygül
Bu sayfa memurlar için açıklama yapmış üstelik 2008 sonrası çalışmaya başlamış. Yok bu da cevap değil. Biri çıkacak lafı hiç dolandırmadan iş kazası geliri alan adam emekli olduktan sonra çalışır yada çalışamaz diyecek hepsi bu. Sana şu an iki gelirde bağlandıysa yani e-devlette iş kazası ve yaşlılık emekliliği içinde tahsis talep numraların görünüyorsa ayrıldığın iş yerin tekrar SGK lı olarak giriş yapabiliyor mu? yapamıyor mu? Cevap bu esasında.

Üst Alt