Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli İş Göremezlik almaya hak kazananların GSS borcu silinir mi?

SerkSi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaslar,

2014 yılında iş kazası gecirdim. Sirket o tarihlerde cıkışımı verdi . Ve SGK sistemi beni otomatikmen GSS ile borclandirdi . 6 aylik borcu odedim . Fakat su anda GSS beni 7 ay daha borclu gosteriyor ve bunu odeyemedim

İş kazasindan sonra 2014 ün 9 . ayinda surekli iş goremezlik icin basvuru yapmistim . Yaklasik 1 hafta once Ankaradan cevap geldi ve bana %15 surekli iş goremezlik maasi baglanacak .

Sorum şuki ; Surekli iş goremezlik maaşi hakkini kazananlar ayni zamanda omur boyu saglik sigortasindan faydalaniyorlar . Ben gecmişte odemiş oldugum GSS miktarini geri alabilir mym ? Ve şu anda halihazirda 7aylik borcumda silinir mi ?

SerkSi

Net bilgim yok ama, mantıken evet, o döneme ait GSS borcu olmamalı. Ödediklerinizi geri almak için de dilekçe verin bence

OturanBoğa

Bülent bey , 1 ay önce sürekli iş göremezlik gelirim bağlandi . Bende SGK ya gittim , geçmişe dönük GSS borcumun silinmesi icin . Ordaki gorevlinin 5 dakikalik bilgisayarda işlem yaptikdan sonra , tamam borcun 1 hafta icinde silenecek dedi . Bende 1hafta sonra e-devlet uzerinden kontrol ettim . Ve daha öncesinde 580 tl GSS borcu gorunuyordu , o miktarin silindigini ve borcumun olmadigini gordum .

İş kazasina bağli sürekli iş göremezlik maaşi alanlarin varsa gecmişe dönük GSS borclari siliniyor

Üst Alt