Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli bozulan asansörden dolayı mağdurum. Sorumlular hakkında ne yapabilirim? [Hukuk]

lado

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
19.07.2007 tarihinde TOKİ den kura sonucu şahsıma bir daire çıktı. O günden bu yana asansörler sürekli arıza yapıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Hayatımı kolaylaştırmak için asansörlü bir daire istiyordum oldu fakat şimdi hayatım daha da zorlaştı. Sürekli arıza, bozuk olduğu zamanlar komşularım çıkarmaya çalışıyor, eşim yardım etmeye çalışıyor. Bu bende derin izler bırakmaya başladı. Psikolojik etki yapıyor ve kendimde aşağılayıcı bir durum hissetmeye başladım. Komşularımdan ve eşimden utanır oldum.
Gece işten geliyorum asansör bozuk, yöneticiyi arıyorum, ben bu saatte nerden bulayım asansörcü diyor... dediğim gibi bunlar beni derinden etkiliyor. Evime çıkamıyorum. Oturduğum daire 8. kat.

Sizden ricam bu şahıslara maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım, ne tür haklarımız var?
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkür ederim.

Gerçekten haklısın. Bildiğim kadarı ile Asansör muayeneleri Belediyeler tarafından yapılıyor. Bağlı bulunduğun belediyeye Apartman yöneticisini şikayet edebilirsin. Belediyemiz engelli vatandaşların sorunları ile yakinen ilgilenmektedir. Bir keresinde eşim diyalize gircekti çok kar yağmış yollar kapalıydı belediyeye müracaat ettim yollarımızı heme açıp diyaliz aracının girmesini sağlamıştı.
Apartman yöneticisine noterden ihtar çekebilirsin. Eğer daire sakinleri tarafından yönetici seçildiyse tüm sorunlarla ilgilenmesi gerekir. Asansörde sorun varsa ve devamlı arızalanıyorsa Asansörcüyü Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici mahkemesine şikayet edebilirsin. Sanırım bu işleri yöneticin yapması daha uygun olur.

Umarım bu sorun biranevvel halledilir.

TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM. DÜN NOTERDEN İHTAR ÇEKTİM YARIN ELLERİNDE OLUR. FAKAT BU GÜNE KADAR BENİM ASANSÖRLE İLGİLİ ÇEKTİKLERİMİN BİR BEDELİ VAR. BEN BU BEDELİ ONLARDAN NASIL ÇIKARTIRIM. BU SABAH YİNE ASANSÖR YÜZÜNDEN SERVİSİ KAÇIRDIM. ARABAMLA GELMEK ZORUNDA KALDIM İŞE. ASANSÖR YİNE ÇALIŞMIYORDU. DEDİĞİM GİBİ BU BENDE DERİN İZLER BIRAKMAYA BAŞLADI. BUNUN BEDELİNİ NASIL ÇIKARIRIM BU KONUDA YARDIM İSİTİYORUM. YANİ MAHKEME YOLU NASIL OLUR MADDİ VE ÖZELLİKLE MANEVİ TAZMİNAT AÇMAK İSTİYORUM.

TOKİ o binadan 5 sene sorumludur...
İnşaata başlama tarihi bilirseniz; TOKİ yada müteahhit yada taşeron firmaya dava açabilirsiniz. Asansörünüzü de ücretsiz yenileyebilirler.

Görev apartman yöneticisi yada site yöneticisine düşüyor. Önce Asansör için arkadaşımız GOODMAN'ın dediği gibi belediyeye muayenesini yaptır. Bu esnada hazır belediyeye gitmişken; Belediyeden binanızın TESİSAT projesi alın. Projeyı makina mühendisine gösterin uygun asansör olup olmadığını öğrenin.Butün bu bilgiler doğrultusunda TOKİ'ye şikayet edin. Eğer ilgilenmiyorlarsa dava açabilirsiniz.
Asansör motoru olmazsa bütün parçaları komble yenileyebildiğiniz gibi farklı marka asansör taktırabilirsiniz.

Eğer Apartman yaşı ve yapım süresi TOKİ emrinden çıkmışsa; bütün kat malikleri asansörden sorumludur. Zemin kat olsun üst kat olsun her kat malikleri asansör bakımına tabiidir.

TOKİ ye YAPMIŞ OLDUĞUM ŞİKAYETLERİN HADDİ HESABI YOK. ADAMLAR BİR ÜÇGEN OLUŞTURMUŞ VE BİZDE BU ÜÇGENİN İÇİNE GİRMİŞİZ. TOKİ VE BOĞAZİÇİ A.Ş. ELEMANLARI SANKİ BİRLİKTE ÇALIŞIYOR. 4 DEFA FAKS ÇEKTİM, E-MAİL ATTIM. CEVAP GELİYOR SORUNUNUZA İVEDİLİKLE ÇÖZÜM GETİRİLECEK DİYE YAZIYORLAR. FAKAT HİÇ BİR İVEDİLİK YOK. YANİ DİLEKÇEME CEVAP VERMEK ZORUNDA OLDUKLARINI BİLİP YAZIYORLAR. AMA İCRAAT YOK. YAZDIĞI CEVAP İLE YAPILAN İŞ ARASINDA %100 FARKLILIK VAR.

söyle yaaprsın belediyeye müracat edin. ondan sonra gerekli işlemleri uygun bir tamirci ayda firma ile halledersiniz yada yenilersiniz.
Faturayı o firmaya kesersiniz. Ödemezse dava açar tazminatı da alırsınız...

canım, maduriyetin hakikaten üzücü. seni ne kadar iyi anlıyorum bir bilsen.
çok bile dayandın bence. ben senin yerinde olsam, asansörün nazını bu kadar çekmezdim.kendime göre bir eve çıkar, onu da kiraya verirdim.

meonun dediği gibi, dava açarsın. kazanınca da tüm masraflarını karşı taraftan çıkarabilirsin.

bazı cahil zihniyetler, uyanıklık etmek adına sırf "asansörü var" görsünler diye bozuk bir yığın malzemeden birşey çıkarmaya çalışıyorlar ortaya. şubemde buna benzer bir durum yaşıyorum. bozuk malzemelerden yapmışlar asansöre benzeyen bişiy, çalışmıyor bile.

bu yüzden haklı konumdasın canım.
yasal sürecini bilemiyorum muratcım üzgünüm. umarım en kısa zamanda çözümlenir sorun.
moralini yüksek tut yinedee =)
öpüyorum...

SAĞOL HOCAM EKSİK OLMA. KİRAYA VERMEK ÇÖZÜM OLSA EV 8.KAT

BU GÜN BİR AVUKATLA GÖRÜŞMEM VAR İNŞALLAH SONUÇ ÇIKAR.

Üst Alt