Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli böbrek rahatsızlığım var. Vergi indiriminden faydalanabilir miyim?

ıbrahım4126

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar..

3-8-20-32 yaşlarında olmak üzere 4 kere böbreklerimden taş aldırma amaliyatı oldum. yarında çok ufak bi taşı aldırmak üzere oprasyon geçireceğim.
doktorlarımın demesi bu taşlar bende ilelebet olacakmış. ve bu taşlar sürekli sol böbreğimde oluşuyor. bundan dolayı sol böbreğim de şu anda %36 az çalışıyormuş

ayrıca son iki senedir idrar yollarımda enfeksiyon sebebiyle ilaçlar kullanıyorum.

bütün bu rahatsızlıklarımdan dolayı 3. dereceden yani %40 (vergi indirimi) raporu alabilir miyim?

bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

bu arada 14 yıldır özel fabrikada işçi olarak çalışmaktayım..

SELAMLAR..

%40 ve üzerinde işgücü kaybı Sağlık Kurulu raporu alırsanız vergi indiriminden ve erken emeklilikten faydalanabileceksiniz.
Ancak Yönetmelikte yapılan son değişikliklerle tek böbreği olmayan engelliye bile %20 işgücü kaybı oranı verilmekte. Bundan dolayı %40 rapor almanız çok zor görünmekte.

Üst Alt