Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK hasta alt bezi için ödeme yapıyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme yapıyor evet:

20.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 adedi geçmemek üzere en fazla 1 aylık miktarlarda hasta alt bezi reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi bedellerinin ödenmesinde, UBB kayıt/ bildirim işlemi tamamlanmış olma ve UBB ile Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olma şartı aranmaz.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.

ssk'lıyım nereye başvurmam gerekiyor acaba bez yardımı için?

Pardon, unuttum yanıt vermeyi (böylesi durumlarda "güncel" diyerek başlığa yanıt yazarsanız, gözden kaçmamış olur)

Ürünü medikalciden satın alacaksınız. Faturayı alığ SGK il sağlık işlerine vereceksiniz, onlar size ödemesini yapacak. Bu prosedürleri medikalciler bilir ve yönlendirir genelde...

SGK. Hasta alt bezlerinin ödemelerinde medikalcıden alma şartı yoktur. Hasta altbezlerini, eczanelerden veya marketlerden daha uygun fiyata fatura karşılığında temin edilmesi halinde de ödemelerin yapmaktadır. Yeterki şartlara uygun olsun, faturada birim fiyatı ve toplam miktarı ayrı ayrı belirtilğidi taktirden nerden alındağına bakılmaksızın ödemesi yapılmaktadır. Medikalcilerde fiyat farkı olduğu için uygun yer seçilebilir. Bu konuda başka sorularınız olursa bizzat cevap vermekten mutluluk duyarım.

sidelya-76, teşekkür ederim cevabınız yeterli

kayseri usulü . bez yardımını 2 katına çıkarma hesabı

mrhb biz medikalcilerden alıyoruz şöyle bir formül bulduk 25 lik paket alıp faturayı 120 olarak kestiriyoruz 18 tl medikalciye ödüyoruz sgk bize 78 tl civarı ödeme yapıyo bize kalan 60 tl ye merketlerden 200 adade yakın bez alıyoruz toplamda 225 biz bu formülle yaklaşık 2 katına yakın bez alıyoruz . alanda memmun satanda . burda yasal olmayan bir şey yapıyormuyuz acaba bu tartışılır bana göre yok varsada ee ne yapalım 120 adet bez bize yetmiyor

Bu nasıl bir medikalcidirki size size 120 adet den 78 tl'lik fatura kesiyor. Eğer faturanız 120 adet olup fiyatı da 18 tl yazıyor ise SGK asla size 78 tl ödeme yapmaz. Sizin anlattığınız kadar medikalcı fazla kazanç yapıyor gibi görünür ama sizden 18 tl kazanıyor, fazla kazanç gösteren medikalciyi tebrik etmek isterdim fakat benim aklıma siz naylon faturamı yaptırıyorsunuz diye düşünmeden edemedim.

ya siz yanlış anladınız yada ben tam olarak anlatamadım

Annem için hasta bezi alıyorduk. Belediye çalışanı olduğum için belediye ye fatura ediliyordu ve sadece yuzde 20 si maaşımdan kesiliyordu.2010 yılı itibarı ile sgk'nın birleşmesi ile bez paralarını sgk ödeyecek dediler.Belediye ye fatura edilirken gunluk 4 adet ayda 120 adet alıyorduk. Ama sgk sadece 70 küsurunu karşılıyor diyorlar. Böyle bir düşüş neden oldu. Verilen bir hakta geriye doğru ilerleme olabiliyormu.(annem MS(multiple skleroz) hastası ve %70 Özürlü)
Cvp. için şimdiden teşekkür ederim.

Maalesef SGK bu kadarını ödüyor. İhtiyacınız fazla ise, bence belediyeye yazıp, fark için onların bez ödemesini talep edebilirsiniz...

Hasta alt bezi için sağolık kurulu raporu gerekmez. Bir uzman hekimin imzasıyla (çocuk doktoru olabilir, ürolog olabilir, nörolog olabilir) rapor çıkartılabilir ve aylık reçete yazımı ile ürün temin edlebilir...
Hatta, devlet hatsnesi doktoru olmasına da gerek yok. SGK ile anlaşmalı bir özel hastanede de rapor/reçete yazdırılabilir.

Teşekkürler.

bu hastabezi için herseferinde yani her ay sgk ya dilekçe vermek zorundamıyız.

hasta bezi ödemelri hala devam ediyormu??ben bir kez kızıma rapor çıkartıp almıştım.sonra kaldırıldı ödeme yapılmıyor diye duydum.bir daha almadım.
hala veriliyorsa ne yapmalıyım??yeniden rapormu çıkartmak gerek??:confused:

merhaba biz bu bez olayını yeni öğrendik nasıl bir rapor kagıtı her ay gidiyorum ben babanneme mama yazdırıyorum 1 aylık onu eczane veriyorum eczane eve getiriyor herhangi bir ücret ödemiyorum emekli maaşdan kesiliyor buda bunun gibi bir şey mi

Yok, mama ilaç kapsamında değerlendiriliyor. Ama bu ürünler sarf malzemesi kapsamında.
Yukarıda da yazdığım üzere, bir uzman doktorun reçete yazması yeterli. Bu reçete ve faturayı sgk'Ya veriyorsunuz, onlar 1-2 ay içinde size ödemeyi yapıyorlar

SUT der ki:
7.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4(dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda hasta alt bezi rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.

hasta bezi raporunun kullanım süresi varmı?ben raporda sürekli yada şu tarihe kadar geçerli diye bir şey görmedim.
bezleri marketten alan arkadaşlarımız varmı?prosedür nasıl işliyor.paranın yatması ne kadar sürüyor?
bu maddeyi tam anlamadım.sağlık kurulunca karşılaması ne demek.yatan hasta için mi?

alt bezim gelmiyor para yetmiyor param yok bana para verin
:(

Hacı para değilde elinde fazladan hasta bezi olan varsa onu iste sen..:) İhtiyacın varsa gerçekten yardımcı olur arkadaşlar...

ben cerrahpaşada çocuk noroloji polikliniğinde takipte olan çocuğum için ne kadar uğraştıysam doktorlar ve medikalcilerde bu hasta bezi rapor yada reçetesinin nasıl yazılacağını bilmiyor.

bunun yaz(dır)ılma şekli nasıl oluyor,
hani isim yada tarif adı altında yazdırılıyor.

Bilgilendirirseniz sevinirim.

ozgurarslan42;

öncelikle geçmiş olsun.. sana kızımın raporunda yazanları aktarim..

rapor no:
rapor tarihi:
adı soyadı:
poliklinik : çocuk sağlığı ve hast.
çalıştığı kurum:
muayene no:
sosyal güvencesi:
muayene tarihi:
sicil no:
protokol no:
tc no:
hekim kaşe:
tanı:
ilaç adı/etken madde kullanım dozu:

kodu: 301, 220 hasta alt bezi 4x1 ayda 120 adet

hastanın yukarıda belirtilen ......................... teşhisi ile ilgili ilacın 1 yıl süre ile kullanılması gerekli olup, bu ilaç hasta katılım payından muaftır. (mesane rektum kontrolü yoktur)

başhekim ve 3 dr.imza kaşesi

kolay gelsin..

Sgk artık bez parası ödemeyecekmiş

Arkadaşlar dün medikalcim aradı.İzmir sgk bez parası ödemeyecekmiş.bilgisi olan varmı acaba

Aaa ben de hala geçen ay ki faturanın parası neden gecikti diyordum???? Yoksa adana da damı yatmıyacak artık:mad:

SER-KAN1974;

sgk bez parasını ödemeye devam ediyor. Ancak 6 ocak 2010 daki resmi gazete de yayınlanan tebliğ değişikliği gereği UBB kaydı yapılmış olan malzeme ve UBB

kaydı olanları ödeyecek

kaydı olanları ödeyecek

7.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4(dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda hasta alt bezi rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz şeklindeydi
6 ocak ta
MADDE 8 – SUT’un “Hasta alt bezi” başlıklı 7.3.2 numaralı maddesinde aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.
a) İkinci fıkradaki “aranmaz” ibaresi “aranır” şeklinde değiştirilmiştir.
b) Aşağıdaki fıkralar dördüncü, beşinci ve altıncı fıkralar olarak ilave edilmiştir.
“(4) İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.
(5) Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi kullanan hastalara kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde, kendinden jelli sondanın bedeli Kurumca karşılanmaz.
(6) Sağlık kurulu raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin bedeli Kurumca karşılanır.” şeklinde değişti.

kısaca ubb kaydı olan firmaların ubb kaydı olan malzemeleri(hasta bezi) ödenecek bundan sonra.

el alışkanlığı işte tarihi 6 ocak 2011 olacaktı

kardeş bu ubb yi açsan zormu olacak ayrıca bende sgk aradım benim 2010 yılı komple bez param duruyo dünde sgk aradım kurum ikisinden birini (sonda,bez) ödeyecek dedi ne kadar doğru bilemiyorum ben ne yapayım bir senedir bekliyoz

ubb (. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası) Hacettepe üniversi tesinin huap projesi kapsamında malzeme ve tedarikçi firmaların kaydının yapılması.trafik kazası sonucumu nalzeme kullanıyorsun? kurum son altı aydır1996 dan sonraki trafik kazası sonucu ihtiyaç duyulan malzeme paralarının ödenmesini durdurdu.isonda veya bezden birini ödeyecek diye bir şey yok önceki msj da dün yayınlanan tebliğ kısmını attım.tanıya göre her iki de ödenebilir sadece bez parası da ödeyebilir.

kuruma neden ödenmediğini sordun mu belki de ziraat bankasına kimlik numarana havale olarak ödenmiştir. haberin yoktur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt