Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina bifidalıyım. Bu sene çok fazla sırt ağrım olmaya başladı..?

İsv

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam, ben 24 yaşında meningomyelosel iyim bu hastalığın bir çok şeyi başıma geldi mücadele ettim bu sene sırt ağrılarım çok fena arttı hiç yoktu sırtım ağrıdığı için bu sene çok uyumaya başladım ağrılardan bu hastalığın sebebi mi ilerleyen yaşlarda görülen bir şey mi
Bu sene hayattan zevk alamıyorum ağrılarımdan

Yüzme tavsiye ederim özellikle sırt yüzerseniz çok faydasını görürsünüz.

cicikıs

Engelim den yüzemiyorum öneriniz için teşekkür ederim
Yüzme sizde işe yaradı mı peki

İsv

Yüzebilirsin tabii ki. Spina Bifida buna mani değil.

Skolyozdan dolayı sırt ağrısı olabilir. Skolyozun var mı, ilerliyor olabilir mi?

Merhaba Bülent abi, skolyozum yok en son yoktu bildiğim kadarıyla :) benim kemik erimem var ayaklarımda onun belimle bağlantısı yoktur diye düşünüyorum ve son bir kaç yıldır kilo aldım doktorlar kilon fazla demişlerdi hem veremedim hem aldım kilo ile bağlantılı mı onu da bilmiyorum çocukken yüzemiyordum sonra ayaklarımda bu meningomyelosel den yaralar çıkmaya başladı şuan yok ama mikroskop kaparsam yara açılsa falan diye giremiyorum hem bir ayağımda şekil bozukluğu var toplum baskısından dolayı da çekindim çok uzun bir cevap oldu galiba :) bu engeliminden dolayı toplumda gördüğüm şeyler için psikyatriste gittim ilaç kullandım bi süre ama yararı olmadı :) şuan üniversite 3.sınıfım finallerim geldi yürüyüş yapmaya zamanım pek yok onlardan sonra kilo vermeye de karalıyım kendimi taşıyamıyorum artık, umarım kilolarımdan ve sırt ağrısından kurtulurum finallerden sonra artık doktora gözükeceğim :)

Hem bilmiyorum hem öğrenmek istemedim sağlık sorunlarımın yarattığı sıkıntılardan hem bir ayağım da şekil bozukluğu var bana bakan insanlardan rahatsızım o yüzdende öğrenmek istemedim selda*

Ben meningomyelosel iyim Spina bifida olarak da raporlarda geçiyor anlamadım meningomyelosel neden Spina bifida olarak geçer

İsv

Seni anlıyorum hepimiz bu yollardan geçtik. Üniversiteyi bitirip de bir iş sahibi olunca özgüvenin artacak, böyle durumları önemsemeyeceksin bile.

Dik dik bakan kişilere gelecek olursam onlara daha çok dik dik bak, 'hayırdır hemşerim, ne ayaksın bağbında" kafalarını çeviriyorlar bir süre sonra...:eek:

ve yüzmeyi ilk fırsatta öğrenmelisin, temiz bir denizde ayağının mikrop kapması söz konusu olmaz.
Sonra buraya gelip iyi ki de öğrenmişim diye yazacaksın...Finallerde başarılar... :)

Teşekkür ederim inşallah dedikleriniz gibi olur <3

Üst Alt