Merhaba arkadaşlar kalça çıkıklığı hakkında sitede bulunan konuların çoğuna baktım fakat benim aradığım cevaba yakın bir sonuca varamadım . Benim problemim şu ben 23 yaşındayım ve spina bifida hastasıyım.Bununla birlikte kalça çıkıklığım da mevcut geçtiğimiz günlerde Hacettepe hastanesine başvurdum ancak meningomyelosel olduğumu duyan doktor direk bu hastalığa sahip olanların bu ameliyatı olamayacağından, kaslarımın zayıflığından, protezi tutamayacağından ve buna benzer bir sürü zorluklardan bahsetti. Bu durum gerçekten böyle midir iyice aklım karıştı. Çocukken de buna benzer bir sürü söz işittim koltuk değnekleriyle yürüyemeyeceğim de dahil ancak şimdi kısa yürüme cihazı ile yürümekteyim ki ilerki zamanlarda değneğin birini atma olasılığım da çok yüksek. Tabi ki ben henüz yılmayı düşünmüyorum ama gidebileceğim bir hastane veya doktor ismi olursa çok daha planlı hareket edebilirim. Spina bifida olup da kalça protez ameliyatı olan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.