Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida olup kalça protez ameliyatı olan var mı?

Gamzzee

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar kalça çıkıklığı hakkında sitede bulunan konuların çoğuna baktım fakat benim aradığım cevaba yakın bir sonuca varamadım . Benim problemim şu ben 23 yaşındayım ve spina bifida hastasıyım.Bununla birlikte kalça çıkıklığım da mevcut geçtiğimiz günlerde Hacettepe hastanesine başvurdum ancak meningomyelosel olduğumu duyan doktor direk bu hastalığa sahip olanların bu ameliyatı olamayacağından, kaslarımın zayıflığından, protezi tutamayacağından ve buna benzer bir sürü zorluklardan bahsetti. Bu durum gerçekten böyle midir iyice aklım karıştı. :confused: Çocukken de buna benzer bir sürü söz işittim koltuk değnekleriyle yürüyemeyeceğim de dahil ancak şimdi kısa yürüme cihazı ile yürümekteyim ki ilerki zamanlarda değneğin birini atma olasılığım da çok yüksek. Tabi ki ben henüz yılmayı düşünmüyorum ama gidebileceğim bir hastane veya doktor ismi olursa çok daha planlı hareket edebilirim. Spina bifida olup da kalça protez ameliyatı olan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Öncelikle geçmiş olsun..benim 6 yaşındaki kızım bundan 1.5 yıl önce DKÇ ameliyatı oldu doktorların dediği gibi kasları zayıfladı,üstelik kemik erimesi bile başladı bu süreçler hep alçı döneminde yaşandı.kalça ameliyatı başarılı olmadı,3 yıllık fizik eğitimi boşa gitti şimdi yeniden toparlanmaya çalışıyor..yaşının küçük olmasına rağmen ümit kesmedik tabiki..senin şansın daha iyi bence bizde henüz aktif hareket yok..çare olmaz belki ama sadece paylaşmak istedim.

Üst Alt