Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik tetraplejiyim. Malülen emekli olabilir miyim?

Passion34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim %88 engelli raporum var.spastik tetraplejiyim.tetrapleji hastasına malullük vermeyen kurum neye verir bilmem.

Spastik tetraplejiyim tuvalet tutamama sorununa rağmen %60 bulmadığından red verdiler.

Passion34

Öyle saçmalıklar oluyor ki artık, hiç bir şeye şaşırmıyorum! Zıvanadan çıktı kamu hizmetleri, liyakatsizlikten rezil durumda her yer...

İtiraz ettiniz mi durumunuza?

SGK Hastalık Listesi'ne göre malulen emekliliğe neden olan haller:

A. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN NÖROLOJİK HASTALIKLAR

5. Parapleji/Paraparezi, Monopleji/Monoparezi, Hemipleji/Hemiparezi, Kuadripleji/Kuadriparezi vb. motor kaybı olanlar

Çalışma gücü kaybına esas değerlendirmeler hastalık ortaya çıktıktan 1 yıl sonra yapılır.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması (bozukluğun değerlendirilmesi parmak, el ve kol kullanım engeli ve/veya hareket engeli derecesine bağlıdır)

ya da şu:

18. Serebral travma

Çalışma gücü kaybına esas değerlendirmeler hastalık ortaya çıktıktan 1 yıl sonra yapılır.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Hastalık listesinin 1inci, 2inci, 3üncü, 4üncü, 5inci maddelerinde belirtilen ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlardan en az biri
b) Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
c) Psikiyatri bölümündeki ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlara göre değerlendirilir.

inanılır gibi resmen akıl tutulması tetrapleji diğer bir adıda kuadripleji her iki kol bacaklarda felç güçsüzlük buna nasıl malüllük verilmez ben bunları görünce boşuna kontrol muayenesinden korkmuyor değilim bu p.tesi muayenem var yetim aylığı alıyorum 3 yıl oldu bende çocuuk felci her iki bacaklarda tekerlekli sandalye kullanıyorum kslarımda bayağı atrofide oluştu desteksiz oturamıyorum düz zeminde inşallah bir sıkıntı çıkarmazlar gerçi ağır iş gücü kaybına sebebiyet durum fas a göre 0.1.2 diye biliyorum ilk muayenemde doktor skalaya 0 yazmıştı

Üst Alt