Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik engellinin yapabileceği spor dalları var mı?

cirkinkedi

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
hafif spastik engelliyim..
bir spor dalı ıle uğraşmak istıyorum . ama ilimde bununla ılgılı brimlerden net bir bilgi alamadım. ne gıibi spor dalları ıle uğraş verebilirim.. şimdiden teşekkürler....

Canan:) Spor yapacaksın ha, çok iyi bu:) Bence Levent de yapsın:) Yan gelip yatmasın:)

Kusura bakma yeni gördüm buradaki mesajı. İstersen sen doğrudan Bursa Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğüne başvur. Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iletişim bilgileri

Ayrıntılı bir mail de atabilirsin telefonla da görüşebilirsin.

İlgili Kanun'un 2. maddesinin "o" bendi der ki:

"[SIZE=2] o) (Ek: 1/7/2005-5378/33 md.) Özürlü bireylerin spor yapabilmelerini sağlamak ve yaygınlaştırmak üzere; spor tesislerinin özürlülerin kullanımına da uygun olmasını sağlamak, spor eğitim programları ve destekleyici teknolojiler geliştirmek, gerekli malzemeyi sağlamak, konu ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile yayınlar yapmak, spor adamları yetiştirmek, özürlü bireylerin spor yapabilmesi konusunda ilgili diğer kuruluşlarla işbirliği yapmak,"

Yukarıda verdiğim bendde Spor Genel Müdürlüğünün görevleri arasında engellileri ilgilendiren kısım açıkça yazılmış. İl müdürlüğüne başvur sen "spor yapmak istediğini, engeline ve sana en uygun spor dalını bulmada yardımcı olmalarını yani rehberlik edilmesini ve uygun bir spor dalında spor yapmak istediğini bunun için her türlü yardım ve desteğin saglanılmasını" talep et.
Kurum kendi ugraşsın bırak. Ayrıca yüzde kırk ve üstü özürlü sağlık kurulu raporun varsa zaten bir engelli olarak spor faaliyetlerinden yararlandırılırsın indiirmlerden vs...
Ayrıca bu kurumun senin sorununa çözüm bulmama gibi bir lüksü de yok:)
Sen takipçisi oldugun surece bu kurumla işbirliği içinde sorununu çözersin yani.
Lütfen gelişmelerden haberdar et.
Levent'e selamlarımı ilet.
[/SIZE]

melekcim ben bır spor dalı buldum ve basladım bıle bursada kı bır beledıyeyıde destek aldım yanıma..
eksrim yapıyorum. bayagıda ilerlettım.. ılgıne teşekkür.. he leventte eksrim hakemliği kursu görüyor... :)

ÇOk sevindim buna:) Dilerim memnun kalırsın. Bu arada süreçten ve tecrubelerinden bahsedersen konuya ilgi duyan arkadaşlar açısından da faydalı olur.
Spor her halukarda iyidir ve bu konudaki her haktan yararlanmalıyız diye düşünüyorum. İnşallah ayagını sürersin canım:)

Erkek olsaydınız boksu tavsiye ederdim. Dik bir vücut yapısı kazanmanızı sağlayabilecek, uzuv ve eklemlerinizin bağımsız çalışması ve denge yetinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek bir spordur. Fiziksel kas gücünüzüde arttırır.
Aslında artık bayanlarda oldukça rağbet gösteriyor bir düşünün derim.
Boks eğitiminde müsabakaya çıkmayacak bu işi sadece spor için yapan kişilerin ringe çıkmasına gerek yoktur. Yani bir tehlikesi yoktur. Birilerine vurmanız gerektiği gibi bir fikre kapılmayın:) Ve çok eğlencelidir.
Bunun haricinde yüzme ve badmintonu da düşünebilirsiniz.

Spor yerine modern danslardan birinin eğitiminide almayı düşünebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Üst Alt