Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Söz verdiği halde İskanı almadığı için 3000 TL'yi ödemek istemiyorum..? [Hukuk]

bymoruk

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
ben 2009 da bir daire aldım 73000 tl ye 70000 tlsini verdim 3000 bin tl side iskan alınınca veririm diye kagıt imzalayıp verdim eline ben evi alırken 4 6 ay içinde iskanı alınacak demişti 3 yıl oldu hala iskan alınmadı ben şimdi bu parayı ödemesem bana herhangi bir kanuni yaptırım olurmu..cünkü vermek istemiyorum bu parayı ..3 yıldır iskan alımadığı için kirayada veremedim boş duruyor ev benimde zararım var ..napabilirim bu konu hakkında bilgisi olan varmı

Satıcı ve alıcı tarafından imzalanan anlaşma var ise bu anlaşma iki tarafı da bağlar. Sizin imzalayıp vermiş olduğunuz kağıt satıcı tarafından imzalanmamış ise hiçbir geçerliliği yoktur.

Verdiğiniz kağıt şarta bağlı taahhüt,adi senet mahiyetinde sayılır. Adi senede istinaden takip başlatılıp sonuca gidilebilir. Burada iskan alınamasının sebebi alacaklıdan kaynaklanmadığı için objektif imkansızlık oluşmuştur. Zira iskan makamı satıcı değil resmi kurumdur. alacaklı size elindeki yazıya istinaden ihtanmede gönderir ve siz ödemede bulunmazsanız alacaklının icra takibine başvurma hakkı doğar.
Yok alacaklı iskan alınmadan evvel sizden ödeme talep eder veya takip başlatırsa itirazla ( şartın gerçekleşmemiş olmasından dolayı) takibi durdurabilirsiniz.
Ancak şunuda unutmamak gerekir ki ,alım satımdan önce borçlu alacaklı arasında sözsel beyanlarla yanlış bilgilendirme veya vaatte bulunulmuşsa veya daha açık yazmak gerekirse mesela 6 ay sonra iskan verilecek gibi bir beyanla irade sakatlığı oluşturulmuşsa bu gerekçeyle dahi yazılı beyanınızı geçersiz duruma getirebilirsiniz.
Buradaki ince ayrım objektif imkansızlık (yani belediye o bölgeye iskan vermeyi belirli bir süre askıya almıştır) mı
irade sakatlığı mı ( Aldatma) mı ?
ilk durumda taahhüdünüze bağlı sayılırsınız , ikinci durumda taahhüt sizi bağlamaz.

Belediyede bi sorun yok sadece inşaatı yapan müteahhit ile arsa sahibinden dolayı iskanı alınamıyor bendearsa sahibinden aldım daireyi bana sözlü olarak demişti 4 5 ay içinde alınacak diye ben guvenip aldım böyle olacagını bilseydim almazdım zaten

Bence Yazili olarak dese bile pek fazla bi hak idda edemezdiniz . Onun araci olup size insaat firmasi garanti vermesi gerekti.
Arsa sahibinin kat karsiligi antlasmasi vardir
Ve o antlasmada illaki süre koymuslardir.
Arsa sahibi diger dairelerde kendimi oturuyor veya kiracilari kendi yankinlarimi,?
Yapi denetim firmasini ögrenip ordan bilgi alma hakkinizda var.
Ortada iki taraftan birinin veya ikisinin bi cikari var gibi ama tam anladim.
Insaat konularinda deneyim tecrubem var, daha detayli bilgi icin cevremde bu konuda daha bilgililer var sora bilirim de.

Üst Alt