Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobiye en iyi hangi ilaç iyi gelir?

son nefes

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Sosyal fobiye en iyi hangi ilac iyi gelir? Aranizda sosyal fobisi olup iyilesen varmi?
6 7 aydir ilac kullaniyorum fayda goremedim. Bu hastaliktan kurtulan varmi?

İlçtan fayda görmezsin

onu doktorun karar verir biz doktor değiliz ki biz hastayız

sosyal fobi psikoterapi lik bir hastalık,zannetmiyorum ki insanı atılgan girişken yapacak bir ilaç olsun..??

Bende de çekingenlik oluyordu çok, pek çok ilaç kullandım, antidepresanlar içinde en iyi cipram geldi, ayrıca antipsikotiklerden de solian, ikisi de kaygı, korku, endişe ve çekingenliğimi önemli derecede azaltıyor, özellikle solian. Tabi ki doktorunla görüşmelisin.

Kardeşim spora başla fitness tavsiye ederim bendede vardı o şekilde kendime güvenim geldi. Daha değişik aktiviteler de olabilir . Mesela müzik aleti çalmak şarkı söylemek vesayire biliyorum ilk başta zor gelecek ama ilaç felan hikaye kendin birşeyler yapman lazım sonradan alışırsın.

Ne ilacı kardeşim? Dışarıya çık, parka git. Temiz hava al! İlgilendiğin bir hobiyle ilgili sosyal medya üzerinden gruplar bul ve onlara katıl. Geziler düzenliyorlar onlara git. İşte oldu bitti. Ne sosyal fobi kalır ne bişey. Kendinizi eve kapatmayın! Daha kötü olursunuz. Bu tür konularda ilaç sizsiniz. Ama bir şizofreni olsaydınız ilaç kullanmanızı önerirdim. Boş yere de ilaç kullanmayın!

Sosyal fobinin ilacı sosyalleşmektir kardeşim. Adı üzerinde...

Sosyal fobi sadece ilaçla düzelmez. Bilişsel psikoterapi de lazım.

İlaçlarda en iyi bir şey yoktur.
Ağrı kesicimi içiyorsun.
Semptomlar kişiye göre değişir çünkü.

Son düzenleme:
Bende vardi sosyal fobi paxil kullandım geçirdi simdide yalniz kalmak istemiyorum hep insanlarla birarada olmak istiyorum hani bazıları diyor ya disari cik spor yap felan adam sosyal fobi yaşıyor nasil cikacak disari yaşamayan bilmez benim insanların içinde başımı kaldıramazdım degil konuşmak yüzüm kızarır ateş basardi kendimi bile savunamazdim sen bosver buradakileri ama paxilide 3 aydan fazla kullanma bırakması cok zor oluyor bide citolesde iyi geliyor iyi bir doktorla cabuk atlatırsın bir dahada tekrar etmez meraklanma gectimi tam geciyor yani.

Sosyal fobide en etkili ilaç hangisidir?

Sosyal Fobide en etkili ilaç hangisidir ?

bu devirde sosyal fobisi olmayan kişi bile sıkıntı yaşıyor
nitekim toplumun genel psikolojisi bozuk
antidepresanlar milyonlarca kutu satıldı son yıllarda
o yüzden fazla kafaya takmamalı
en iyi ilaç moral
bunu koruyacak herşeye varım deyin
bence en güzeli bu

Sosyal fobi, eleştirileceği, rezil olacağı, küçük düşeceği gerekçesiyle toplumdan kaçma, uzaklaşma, sosyalleşmeyi reddetmek demek. İlaç tedavisi kısmen işe yarar, daha çok davranışsal tedavi uygulanmalı mesela korkunun üzerine gitmek gibi. bunu yaparken ağırdan alarak, yavaş yavaş yapmalısınız. İlk yapmanız gereken sizde sosyal fobi oluşturan unsurların listesini yapmak. Daha sonra bu korkuların üstüne teker teker gitmek. Mesela toplum içinde konuşmaya korkuyor olabilirsiniz veya biriyle bire bir konuşmaktan korkuyor olabilirsiniz. Bunları yavaş yavaş acele etmeden yaparsanız düzelebilir durum. Yani bir plan yapıp ona göre hareket ederseniz sosyal fobinizi yenebilirsiniz.

son nefes O tür düzenleyici ilaçları aksatmadan her gün ve aynı saatte içmen gerekiyor.
Eğer düzenli içmediysen, iyileşme göremezsin.

Sosyal fobi

Sosyal fobi olanlar hangi ilacı kullanıyorsunuz ?

Üst Alt