Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Yeni kimlik çıkartmada ceza var mı?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evet ben bugün yeni bi kimlik çıkartım kimliğini kaybeden yada çaldıran kişiler yeni kimlik çıkartırken 100 ytl ceza ödendiğini duydum bu doğrumudur bugün sadece 2 milyon yediyüzelli ytl oda nüfus cüzdanı bedelini ödedim bi kaç ay sonra bi yazı gelip 100 ytl yi maliyeye ödüceğim doğrumudur doğruysa bu cezayı ödemezsek neler olur... ayrıca kimliğime engelli yazdırtdım baktımki sadece kimliğin arkasında %40 özürlüdür yazımışlar yani zihinsel özürlü yazmıyo başkalarının kimliğindede böylemi yazılıyor ayrıca bugün gazateye kaybettiğim kimlik geçersizdir ilanını verdim (kaybolan kimliği bulup herhangi bi suç üstüme atılmasın diye) böyle ilan verdiğim gazateyi saklıcam heralde peki yarın biri kimliğimle suç işleyip üstüme attığında bu gazate beni kurtarmaya yetermi başka bişey yapmaya gerek varmıdır

yeni kimlik çıkartmanın cezası varmı yokmu yorumlarınızı bekliyom arkadaşlar

Yeni nufüs cüzdanı aldınız mı?
Evet ise o zaman sorun yok.....
Muhtarlığa yeni cüzdanın seri numarası bildirdin mi?
Evet ise sorun yok..

Yukarıdakilere evet dediyseniz; merak etme sorun yok...

bu arada senden başka kimse nufüs cüzdanı kaybetmediği için cevaplayamamışlardır. Sen neler yaptığını yazarsanız bizi de aydınlatmış olursun. Bizde sana minnettar kalırız.

Yeni kimliğini zaten "kaybettim" diyerek çıkarttın. Dolayısıyla eski kimliğinle suç işlenmesi seni bağlamaz. Gazete ilanını da saklamakta yarar var.

arkadaşım oturduğun bölgenin bağlı olduğu karakola gidip tutanak tutturman gerekiyor.(çaldırdım veya kaybettim diye ).Bu tutanak ile nüfus müdürlüğüne gidip tutanağı vererek yeni cüzdanını çıkarabilirsin.Eğer bu tutanağı yaptırmayıp nüfus müdürlüğüne gidersen geçen sene sanırım 30 ytl idi cezası var bunu zaten nüfus müdürlüğü hemen alıyor.

meopius' Alıntı:
Yeni nufüs cüzdanı aldınız mı?
Evet ise o zaman sorun yok.....
Muhtarlığa yeni cüzdanın seri numarası bildirdin mi?
Evet ise sorun yok..

Yukarıdakilere evet dediyseniz; merak etme sorun yok...

bu arada senden başka kimse nufüs cüzdanı kaybetmediği için cevaplayamamışlardır. Sen neler yaptığını yazarsanız bizi de aydınlatmış olursun. Bizde sana minnettar kalırız.

dediğim gibi nüfus müdürlüğünden kayıp olduğunu söyleyip yeni kimlik çıkarttım muhtara seri numarasını söylemedim ama onuda söylerim bi ceza gelip gelmeyeceği bi kaç ayda belli olur zaten

hayır basarı...
Biraz farklı düşünelim...

Benim bahsettiklerimi yaptıysanız. Ceza gelmez. Zaten ödemiş oldunuz.
Ama,
bir kısmını yaptıysanız, diğer kısmını yapmadıysanız. Ceza er geç gelir. Kaç ay diye sorma. Cezanın ay ve günü olmaz. Ödenmedikce faize biner.

Muhtarlık,
Karakol,
Emniyet müdürlüğü,
Nüfüs müdürlüğü...

yukarıdakiler aklıma gelenler. Belki daha vardır. Aramızda kimse nüfüs cüzdanı kaybetmediği için neler olacağını bilmiyor, olabilir. Geriye şu kaldı: kendiniz araştırmalısınız. Ve

en önemlisi; araştırmalarınızı buraya yazmalısın ki; birilerine bilgi vermiş oluruz değil mi BASARI?

Şimdi Muhtarlığa gidip ona kimlik no değiştiğini bildirmelisin. sonra biraz sohbet et, babacan biridir belki sana bir yol gösterir. Muhtarın bilgilerinden sonra el öper çıkarsın oldu mu?

tamam arkadaş gözümü korkuttun gerekli yerlere gidecem

Üst Alt