Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Şehirlerarası yolculuklarda %50 indirim..?

hakan t sümer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SEVGİLİ ARKADAŞLAR KARAYOLLARINDAKİ SEYAHAT FİRMALARI BİZLERE %50 İNDİRİM UYGULUYOR. BİZİM EŞMEDE EŞME SEYAHAT FİRMASI BU UYGULAMAYI BAŞLATMIŞ. ÖTEKİ FİRMALAR DA BUNU UYGULUYOR MU?
GÜZEL BİR GELİŞME BİZLER İÇİN :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :idea:

Evet, tüm firmalar uyguluyor. Uygulamak zorundalar...

Evet, tüm firmalar uyguluyor. Uygulamak zorundalar...

Uygulanmayan yada uygulamak istemeyen firmalarda ne gibi işlem yapmamız, yani nereye başvurmamız gerekir?

Ben bundan yaklaşık 15 gün evvel belirttim firma yetkilisine böyle bir uygulamanın varlığından ama yetkili;

Henüz bize yazı gelmemiş diyerek indirimli olarak bilet satmak istemedi?
Söylediği pek inandırıcı değildi. Çünkü İlgili madde 2007 Yılının başlangıcında itibaren uygulanacaktı.
Böyle durumlarda nereye başvurup hakkımızı arayacağız?

gecen okumustum akp lokman ayva propagandasi bi yazardan bisuru fotmalite karakola fotokopilerle zabit tutup yapilcakmis pes tekerlekli sandalyede biri nasil kosturabilcek yurumede zorlanan nasil oraya buraya kosturacak isitme engelli zaten o kadar iletisim gerektiren bir sikayeti nasil yapsin kof bisey be arkadaslar

hangi firmalarda geçerli bu ..hepsindemi yoksa?
tşkkürler saygılar....

Resmi gazetede yayımlandığına göre tüm firmalarda geçerli...
Bizzat kendim uyguladım bütün küçük büyük firmalar uyguluyor(not bazi illerde örneğin Hatay, Mersin bilet keserlerken bazen fotokopi istiyorlar).
Ancak Ankara ve İstanbul da bilet keserken fotokopi uygulamaya gidilmedi.

arkadaslar bu indirim istanbul izmit hattında çalışan gürkan firmasında da gecerlimi bana gecerli değil dediler ne yapabilirim aylık 400 ytl yol parası veriyorum %50 imdirim olsa acayip süper olur ..

yesil_izmit' Alıntı:
arkadaslar bu indirim istanbul izmit hattında çalışan gürkan firmasında da gecerlimi bana gecerli değil dediler ne yapabilirim aylık 400 ytl yol parası veriyorum %50 imdirim olsa acayip süper olur ..

Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 48. Maddesine eklenen
[size=4](Değişik: RG 19/11/2006- 26351) ı) 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, 6-12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın özürlüler için bilet ücreti % 50 indirimli düzenlenir.[/size]
ile yeni bir düzenleme yapılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilindeki her taşımacılık firması bu yönetmeliğe uymak zorundadır! "Uymam" derse "yasa dışı iş" yapıyor anlamına gelir bu.

Ancak, henüz yeni sayılabileceğinden haberdar olmaması mümkündür. Varsa firmanın internet sitesinden, yoksa yetkili birisiyle konuyu görüşmek, eğer sonuç alınamazsa önce valilikteki ilgili birime daha da olmazsa bakanlığa yazılı olarak şikayette bulunmak gereklidir.

evet doğru
ben önlem olsun diye resmi gazete yazısını yaklaşık 3 sayfa zaten çıktısını aldım , herzaman yanımda taşıayacım yolculuklarda çantamda
bilet alırkende duymayan personel için göstereceğim....
daha sağlam olur böylece bence...
bu uygulama bence çok isabetli olmuş...herkeze sevgilerle...

ARKADAŞLAR BU KONUYLA İLGİLİ ŞUNU SÖYLEMELEYİMKİ
biraz önce TRUVA TURİZMDEN BİLET ALDIM KEŞAN İÇİN VE % 50 İNDİİRM
UYGULANDI..SADECE ENGELLİ KARTIMI GÖSTERMEM YETERLİ OLDU(BEYAZ KART) ......
TÜM FİRMALAR UYGULAMAK MECBURİYETİNDE..
HAKKINIZI ARAYIN VE ALIN ...BU KANUN TEBLİĞSİNİDE YANINIZA ALMANIZ TEDBİR OLUR ..
HERKESE SEVGİLER.....

Ben uygulayan firma göremedim. böyle bir kanundan veya bu uygulamadan (işlerine öyle geliyor galiba) haberleri yokmuş.

Peki bu durumda bizler nereye hangi kuruma başvuruda bulunmalıyız.

Bu kurumların isimlerini yazarmısınız.

Bir dilekçe ile hak arayalım bakalım ne durum ortaya çıkıcak.

haklarımızı bile dilekçe ile alacaksak nedir bu kanun anlayamadım.

Bu kurumların isimlerini yazarmısınız.

Yukarıda:
önce valilikteki ilgili birime daha da olmazsa bakanlığa yazılı olarak şikayette bulunmak gereklidir
demiştim.. İlgili birimin adını bilmiyorsan "... Valiliğine" şeklinde yazman yeterlidir. Orası ilgili birime gönderir.

arkadaslar daha önceleri de yazdıgım gibi truvadan %50 ind bilet almıstım
bu önümüzdeki ay içinde ise varan dan %50 ind biletimi aldım....
zaten ayırtırken telefonda söyluyorum engelli kapsamında olcagını falan
bence bilmeyen firmalar olabilir ama buyuk firma diyebileceğimiz tüm firmalar konuya nail ler...
resmi gazete yazısı nette google yardımıyla bulunabiliyor onun cıktısıynı yanınızda tasımanız yararınıza enazından bilet almaya gittiğinizde...
sevgilerle...

cok güzel bir uygulama bazan bizi unutmadıklarına o kadar cok seviniyorumki

arkadaslar bu uygulama benım bıldıgım kadarı ıle 6 ile 12 yas arasındaakı engellıler ıcın gecerlıymıs.acaba yanlıs mı bılıyorum.yada benı kandırdılarmı?bu konudakı kanunun tam metnı kımde var.onu yayınlayabılırmısnız?

kandırmışlar evet... Aralık 2006 resmi gazetesini incelersen bulursun..
%40 sakat olan ve bunu belgeleyen herkes %50 indirimden faydalanır.

gitarist06' Alıntı:
arkadaslar bu uygulama benım bıldıgım kadarı ıle 6 ile 12 yas arasındaakı engellıler ıcın gecerlıymıs.acaba yanlıs mı bılıyorum.yada benı kandırdılarmı?bu konudakı kanunun tam metnı kımde var.onu yayınlayabılırmısnız?

Tam metine gerek yok! Yukarıdaki linkte http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=206029#206029 verdiğim madde değişikliği yeterlidir.

O değişikliğin tam metni de: http://www.alomaliye.com/kasim_06/karayolu_tasima.htm

babenin yukarıda yazdığı gibi, Valiliği aramalı veya Valiliğe şikayet dilekçesi yazmalı.

Üst Alt