Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol taraftı felçi olan babam için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

cangoncu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
bazı konularda sizlerden bilgi almak istiyorum,

Babam beyne pıhtı atma sonuncunda sol tarafta felçlik geçirdi ve yataga bağlı kaldı,

sol ayağını hiç hissetmiyor, sol eli ise sadece elimizi tutabilecek kadar çalışabiliyor, nesneleri tutma durumu yok,

Evde bakım hizmetlerini aradık doktorlar geldi bir rapor yazdı , bununla yatak ve bez ihtiyacını karşıladık,
Babam 65 yaş üzeri ve emekli ,
ben çalışıyorum , eşim ev hanımı de çocuğum var , babam için öncelikle rapor alsak tahmini rapor % kaç olur,
ayrıca evde bakım aylığı alabilir miyiz , bu süreçte yapmamız gereken şeyler hakkında yönlendirebilir misiniz.

teşekkür ederim.

@cangoncu
öncelikle ağır engelli evet işaretli enaz %50 oranında rapor gerekıyor.daha onrada hane kişi başı gelirin 967,27 lirayı geçmeyecek.daha sonrada sağlıkla ilgili kriterler var.

bu krıterler bahsettiğiniz şekılde ise tutar.size kalan ağır engelli evet işaretli rapor ve kişi başı gelir şartının tutması kalıyor.raporunuz için kımse net bir tahmınde bulunamaz ama % 50 yi rahat alırsınız gibi amaağır engelli olmalı .ağır engelli evet işaretli olmazsa isterse % 90 olsun rapor bakım maaşı bağlanmaz.

hastanıza geçmiş olsun sizlerede sabır ve kolaylıklar diliyorum

Üst Alt