Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol taraf spastik felçliyim. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Hulk34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2022 yilinda beyin kanamasina bagli sol taraf spastik felcliyim. O gunden beri herhangi bir islem yapmadim ehliyet ile ilgili sakin musait yerde evime yakin gidip geldigim oldu evin araciyla.yuzde 40 engellilere otvsiz arac almak istiyorum ama surec nasil olacak nilmiyorum . 4 yildir hastaneye dahi gidip saglik raporu hic almadim. Hastaneye basvuru surecim , eski ehliyetim ne olacak ne yapacagim hakkinda bilgi verir misiniz?

Yüzde 40 ötv siz ehliyet alamayan ortopedik engelliler alabilecek sizin rahatsız lığınız ortopedik engelli olarak sayılırsa araç kullanamayacak durumdaysan alabilirsiniz Normal ehliyet varsa kodlu b ehliyet e çevirebilirseniz ötv siz yüzde 40 olmasına gerek yoktur

Hocam sol taraf hemiplejik yani felc ama otomatik arac kullanabiliyorum yuzde 40 verseler dahi ehliyetim oldugu icin ben alamiyorum degil mi ? Normal ehliyetimide engelliye cevirmem gerekli her halukarda dogru mu anladim

@Hulk34, Benimde sol kolda spastik hemiparezi var ve bende ehliyet aldım sağ kol ve ayakta rahatsızlığın yok ise sende otomatik vitesli sol taraftaki sinyal kolunu sağ tarafa taşıyarak sende ötv Muafiyetli araç alabilirsin ama yeni yasa yürürlüğe girecek onu bekle derim şimdi %90 altında raporu olanlar onay alamıyor araç almak için

@güllerin efendisi hocam anladigim kadariyla ortopedik engeli olanda engelli ehliyeti varsa oranin onemi yok degil mi ? Normal ehliyetim var , sonradan sol kol ve sol bacak spastik felcli . Yapmam gereken once ehliyetimi engelli ehliyetine mi ceviricem surec nasil oluyor ?

Üst Alt