Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol parmak ampute olanlar otomatik vitesli araçları kullanabilir mi?

genç bey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler

benim sol el parmaklar ampute, h sınıfı ehliyet için sınavlara girdim kazandım ehliyeti yakında trafikten alcam.
ehliyeti alınca normal plakalı otomatik vitesli arac kullanabilir miyim.

Ehliyete temel olan raporda tam olarak ne yazılı?

ehliyet için başvuru yaptıgımda özel bi hastaneden(sürücü kursunun tavsiye ettigi)saglık muhayenesinde doktor elimle ilgili problemleri yazdı sol el parmaklar bibten ampute felan doktor dili işte.
yazdı raporu, gersine trafik karar verir dedi,
yani otomatik vites kullanır yazmadı.
h sınıfı ehliyet alabilirsin dedi. otomatik vites kullanır ibaresi için ne yapmam lazım, yeni bi rapor gerekli mi.

h sınıfı ehliyet otomatik vites araç ibaresi var motor kullanabilirmiyim

ben h sınıfı ehliyet aldım.kullandıgı cihaz ve protezler bölümünde, otomatik vites araç yazıyor, acaba otomatik vitesli motor kullanabilirmiyim.

2918 karayollari trafik kanunu
Sürücü belgeleri sınıfları
Madde 38 - Sürücü belgeleri, kullanılacak araçların cinslerine ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılmıştır.
"H" Sınıfı Sürücü Belgesi, özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara verilen sürücü belgeleridir.

yani ' otomatik vitesli araç ' ibaresi varsa otomatik vitesli araçları evet kullanabilirsiniz..

Motor için raporda motor ibaresi de olmalı. Aksi halde H sınıfı ehliyetle motor kullanamazsınız.

sürücü kursuna kayıt yaparken h sınıfı otomobil yazdılar saglık raporunda ve ehliyetimde h sınıfı otomatik vites araç yazıyor.otomatik vites motor kullanabilmem için yeterli degilmi.motor ibaresi hangi raporda olmalı ehliyetimde,de yazmalımı.?

Ehliyette de, ehliyete temel olan raporda da yazmalı.

Üst Alt