Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol parmak amputasyonu halinde ehliyet ve araç raporunda ne yazmalı?

berceste_85

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadalşlar benim de sol elimin parmakları yok ortopedi uzmanı bana % 54 olarak rapor yazdı. Yarın inşallah heyete onaylatıp raporumu alacağım.

Şimdi birkaç sorum olacak :

1- Ötv siz araç alabilmem için raporda tam olarak yazması gereken madde nedir?
2- % 54 olarak rapor alabilirsem ÖTV indiriminden ne kadar yararlanabilirim? (30000 TL lik bir aracı kaça alabilirim?)
3- En önemli sorum şu olacak. Sürücü kursunda otomatik vitesli araba alabilmem için sağlık raporuma dolayısıyla da ehliyetime "özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanması uygundur" yazdırmamı tavsiye ettiler. Bende gidip doktora ehliyet almak için aldığım rapora istenilen maddeyi de eklettirdim. Şimdi bu madde benim için kısıtlayıcı olur mu? Ben böyle bir madde olmadan da otomatik vitesli araç almak istediğim zaman ÖTV siz alabilir miyim?

Cevaplarınızı çok acil bekliyorum. Zahmet edip bilgisi dahilinde cevaplayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim...

Rapor oranının hiç bir önemi yok...

Elinizdeki "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli raporla vergi istisnasından yararlanamazsınız, ama otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz.

Ama yok, ben ille de vergi avantajından yararlanacağım, bunun sonucunda tüm otomatik vitesli araçları değil, sadece kendime ait özel donanımlı aracı kullanmayı kabul ediyorum, derseniz, o zaman şansınızı deneyebilirsiniz. Ama şansınızın çok olduğunu söyleyemem...
Öncelikle raporunuza "özel donanım" ibaresi ekletmek zorundasınız. Donanıma dair de seçeneğiniz: Vites hareketini kontrol mekanizmasını sol ayağa aktaran otomatik vitesli araç

hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ancak kafamda yeni soru işaretleri meydana geldi...

* şimdi ben aldığım % 54 raporla sizin dediğiniz " Vites hareketini kontrol mekanizmasını sol ayağa aktaran otomatik vitesli araç" ibaresini eklettirmeden ÖTV den yararlanamayacak olduğum mu? Bu maddeyi direk ortopedi uzmanına eklettirdiğim takdirde dediğiniz gibi ÖTV'den faydalanabilir miyim? Raporu yarı alacağım o yüzden heyete girmeden doktora rica ederim en azından...

ayrıca otomatik vitesli araç kullanabilir değil özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor ehliyet için aldığım raporumda...

"özel donanım" ibaresinin olduğu gözümden kaçmış... O ibare de aslında işinizi görür. Ama dediğim ibareyi de ekletebilirsiniz. Çok bi fark etmez.

Ama, tüm otomatik vitesli araçalrı kullanmak isterseniz, o zaman raporda "özel donanım" ibaresi bulunmamalı. Sadece "otomatik vitesli araçları kullanır" ibaresi yer almalı

Sağlık Raporunda İbare ve ÖTV siz Araç Alımı

Değerli arkadaşlar 25/05/2011 tarihinde heyet girerek Sağlık Raporu aldım. Saplık Raporunun Rapor Sonuç Açıklama Kısmında:
"
Kişinin Özür Oranı % 54
ve
Özel tertibatlı araç kullanabilir. H sınıfı ehliyet alabilir."

ibaresi yer alıyor sadece. Ben bu raporu kullanarak ötv siz araç alabilir miyim? Yoksa bu rapora ekletmem gereken herhangi bir ek ibare de olması gerekiyor mu?

otomatik vites araba alırken ötv indirimin olmaz, raporunda otomatik vites yazmıyor çünkü, depriyajlı araba alırsın özel donanım yaptırırsın ötv indirimin olur.

H sınıfı ehliyetim var. ÖTV'siz manuel vitesli araç alıp sürebilir miyim?

Arkadaşlar ehliyet için aldığım raporda böyle bir ibare olmamasına rağmen ben tekrar gidip bu ibareyi (raporu aldığım doktor tayin aldığı için) fizik tedavi uzmanına eklettirdim. Ancak bu ibareyi kabul etmezler diye sonra da ile gidip devlet hastanesinden heyet raporu ile "sadece özel tertibatlı araç kullanabilir, H sınıf ehliyet alabilir" yazan bir rapor aldım. Çarşamba günü ehliyetimi almak üzere polis merkezine gideceğim. Şimdi sizlere benim için çok önemli olan bir kaç tane soru soracağım. Cevabını bilenler varsa ve bi zahmet cevaplarsanız çok mutlu olurum...

1- Ehliyetimde "otomatik vitesli araç sürebilir" ibaresi olduğu zaman da ÖTV siz manuel vitesli araç alıp sürebilir miyim?

2- Bu ibare varken ikinci el manuel vitesli bir aracı özel tertibat yaptırarak satın alıp sürebiliyor muyuz?

güncel...

Raporda "otomatik vites" ibarsi varas, kullanacağınız araç otomatik vitesli olmak zorunda. Aynı şekilde, "özel donanım" ibaresi olduğunda da, kullanacağınız araçta özel donanım bulunması şart.

Sol el amputasyonunda ÖTV istisnalı araç alınamıyor. Keşke özel donanım ibaresi ekletmeyip, sadece otomatik vites ibaresi bulunan bir rapor alsaydınız. Böylece en azından otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirdiniz...

hocam sağlık raporunda "otomatik vites" ibaresi geçmiyor zaten. daha doğrusu ehliyet için aldığım raporda yer alıyor ama heyet raporunda yer almıyor. Buna rağmen ötvsiz araç alamayacağımı mı söylüyorsunuz. Eğer bu şekilde ötv siz araç alabilirsem ben ehliyete şimdiden otomatik vites ibaresni ekletmeden sadece özel tertibat ibaresiyle manuel kullanmak istyorum. Bu mümkün müdür acaba?

Otomatik vites ibareli sürücü belgesi ile manuel araç kullanamazsınız.

Vergi avntajından yararlanabilmek için şansınızı denemek isterseniz de, bu başlığa yazdığım ilk cevaptaki gibi bir yol denemelisiniz...

Tamam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için...

Üst Alt