Sol kol engellinin ötv çilesi
SELAM ARKADAŞLAR,BİLİNDİĞİ GİBİ SOL KOLUNDA ENGELİ OLAN ARKADAŞLAR(Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların gaz, fren, debriyaj pedalları ile vites kolunda sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmaksızın kullanabilecek olduğu araçlar ile aracı hareket ettirici özel tertibat sayılmayan (direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi vb.) tadilat yapılmak suretiyle kullanılabilecek olan araçların ilk iktisabında söz konusu istisnadan yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.)BU GENELGE YÜZÜNDEN ÖTV SİZ ARAÇ ALAMIYORLAR BU HAKSIZLIK İÇİN NE YAPABİLİRİZ.BEN YILLARDIR MECBUREN 2.EL ARABALARA SIFIR ARAÇ PARASI ÖDEYİP KULLANIYORUM.AYNI PROSEDÜRLER(PROJE,TERTİBAT,MUAYENE,RUHSAT DEĞİŞİMİ)BİR SÜRÜ MASRAF EDİYORUM.SAÇMA Bİ GENELGEYLE HAKSIZLIĞA UĞRUYORUZ.ENGELLİ ENGELLİDİR.KOLDAN OLMASI BACAKTAN OLMASI NEYİ DEĞİŞTİRİYOR.TBMM DEN KİME NASIL Bİ YAZI YOLLASAK.GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.