Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumu kullanamıyorum. 3 yıl önceki raporumla ehliyet ve araba alabilir miyim?

hucenuyar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben sol kolumu kullanamıyorum h ehliyeti alcam araba almam için yeni bir rapor çıkartmam gerekir mi
3 yıl önce çıkartmış olduğum %66 raporum var
araba alırsam indirimli alabilirmiyim ötvsiz

acil cevap;
3 yıl evvel aldığınız rapor ile araba alabilirsiniz. Ama sol kolundan sakatlığı olanlar vergi avantajlı araba alamazlar.

ötv den faydalanarak araba alabilmeniz için rapor oranının hiç bir önemi yoktur raporda şu ibare olsa yeterlidir.
......... tertibatlı araç kullanır..

Yine teorik olarak rapor müracaatınızı yapar iken dilekçenizde hem ehliyet hem de araba için diye belirtirseniz alacağınız rapor ile hem ehliyetinizi hem de arabanızı alırsınız.

Ben sol kolumu kullanamıyom h sınıfı ehliyetmi almam lazım

ben sol kolumu kulanamıyorum ama normal vitesli arabayı kullanabiliyorum b sınıfı ehliyet verirlermi yoksa h sınıfımı almak zorundayım

benim %66 raporum var ötv indirimsiz araç alırsam plakada işaret olması gerekiyormu

Aracınızda özel donanım olursa, aracınızı ötv'siz alırsanız sakat damgası şart.
Bu iki durum haricinde şart değil.

özel donanıma gerek yok ama sonra motorlu taşıt vergisinden yararlanabilirmiyım

h sınıfı ehliyet ehliyetim var yardımcı olursanız sevinirim

h sınıfı ehli yetin var ama normal araç kullanabiliyorum roporada normal araç kulanabilir yazarsa plakada işaret olması gerekirmi ayrıca sol kolumu biraz kullanamıyorum %66 saglık raporum var

sol elden engellilerin yurt içinden ÖTV muafiyetli araç almaları mümkün değildir. Sadece yurt dışından 3 yaşını doldurmamış araç alabilirler. Engeli aracına tertibat takılmadan engelli sıtatüsüne gecmez, ve hiç birşeyden faydananamaz.

h sınıfı eylitetim var normal aracı kullanabiliyorum babamın üstüne olan arabayı keni üzerime yapyırsam kullanabilirmiyim aracın modeli toyota pcap

sol kol hareket kısıtlılığı yeni rapor yönetmeliğinde % kaç rapor verilir

solk kol dirsek ekleminde hareket kısıtlılığı yapan eski kırık sekeli sakatlığı olarak hastaneye sürücü belgesi için müracat ettim. ancak rapor parası 125 tl olduğu için tanıdık bir dr. aracılığı ile Sağ. kurulunda görevli ortopedi doktoruna kurula girmeden ehliyet alabilr miyim diye sordum muayne edip önünde duran kitaba okuyarak bana ehliyet verilemezmiş, manevra kabileyetim yokmuş dedi ve bende ehliyet için kurula girmekten vaz geçtim
,özürlü raporu için kurula girdim % 30 rapor verdiler
bu nasıl adalet anlamadım ,nasıl hesap kitap çözemedim.

halen muallakta ne değişti bilmiyorum.

lütven cevap verin

ben dreksiyon sınavından geçmişim ehliyeti elime alınca napmam lazım

Hüseyin. Sol kolun sakat ya... Sana verilecek raporda/ehliyette "otomatik vitesli araç kullanır" yazacak. Bu yazdığında, otomatik vitesli tüm araçları sorunsuzca kullanabileceksin. Ne plakada damga olur ne de başka bir şey.

Vergi avantajlı araç satın alamazsın.

Abi ben sol kolumu sadece yukarı kaldıramıyorum normal vitesli arabayı kullanabiliyorum h sınıfı ehliyeti aldım sayilır ama raporda ne yazıyo bilmiyom normal vitesli arabayı kullansam raporda ne yazması lazım
bi kullanacağım arabanın benim üzerime olması şartmı

Selam
arkadaşım bende sol kolumu kullanamıyorum 38 yaşındayım ve geçen sene ehliyat atdım
önce adam gibi özürlü aracı bulunan bir sürücü kursu bul ücreti anlaş
ordan bir belge al doktorları gen beyinlere sahip bir hastane bul
adana da balcalı ve numune hastanesi (ben:balcalıdan aldım) buraya ücret karşılığı sadece h sınıfı ehliyet almak için başvur ötv ind falan deyip adamların kafasını karıştırma kıskanıyolar
bu rapor bayagı bir uğraştırır diyim git gel git gel
ben aldın alan kolu olmayan arkadaşlarım var
aslında ne oldu bilmiyorum 2009/11 ayında bir genelge mevzuu heraldeki yok demiyorlar gelene
burdan h sınıfı ehliyet alır yazılı bir paror alacan belki sağdan kumandalı diye yazabilirde takılma sen sadece h sınıfı ehliyet alır yazılı yere odaklan o bilgi senin her derdine derman
sonra sürücü kursuna götür ver derslere gir motor yok sağlık ve tirafik var sınavları kazan
direksiyon imtihanına gir allahım layık görür de onuda kazanırsan işlem biter
sonra evraklarını sürücü kursu tanzim eder al trafiğe götür ver ehliyatini alll
şükür deme hayırlı olsun da
sonra ötv için buralardayım mevlam ömür verirse yardımcı olurum
hoca damdan düşer oyyy oyyy gelmesin tabib bana damdan düşen getirin der
allahım yardımcın olsun

Sol kolumdan sakatım, normal vitesli araç kullanabilmem için rapora ne yazılmalı?

Abi ben sol kolumu sadece yukarı kaldıramıyorum normal vitesli arabayı kullanabiliyorum h sınıfı ehliyeti aldım sayilır ama raporda ne yazıyo bilmiyom normal vitesli arabayı kullansam raporda ne yazması lazım
bi kullanacağım arabanın benim üzerime olması şartmı

valla ben bildiğim kadarıyla raporunda tertibatlı araç kullanabilir yazması gerekir ama genede pek bilmiyorum bu işleri

raporunda H sınıfı ehliyeti alabilir, özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olması gerekiyor. bu ibareler olması durumunda ÖTV indirimli otomatik vites veya tertibatı yapılmış düz vites araç kullanabilirsin kardeşim. kolay gelsin.

' Otomatik vitesli araç kullanabilir ' ibaresi olduğu takdirde bütün otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

sol koldan engellli olupta h sınıfı ehliyet alan var mı roporunda ne yazıyo

ben h sınıfı ehliyet aldım ehliyette oto.vitesli araç yazıyo tüm otomatik viteli araçları kullamabilirmiyim birde ötvesiz araç alabilirmiyim

Tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz..
ÖTV'siz araç alamazsınız..

benim ehliyetim h sınıfı oto.vitesli araç yazıyo plakada işret olması şartmı

Plakada işaret olması gibi bir durum söz konusu değil.

abi acele cevap verirsen ben çarşam bagünü heyete gircem sol kolun felçli dedi ortepedi doktoru ne sonuç cıkar alanya devlet hastenesin den alcam raporu verirlermi

yav bu nasıl bi işyav gittim devlet hastenesini doktur dedi sen araç kullanamassın ben sınaVI GEÇMİŞİM EHLİYETİ ALMİŞİM İPTAL OLURMU EHLİ YET

abi benbim raporda özel donabımlı araç yazıyodu sol kolumdan engelliyim eliyeti kazandım sınavların hepsini gectim ben devlet hastenesine gittim otomatik vitesli araç kullanayım diye bana ortapedi doktoru sol koluma bi baktı felç var dedi sana eliyet verilmez dedi araç kullanamaz ehliyet alamaz yazdı raporumun ustüne emniyete gittim bena bir dilekçe yazdı verdi git dedi başka bir ortebedi doktoruna görün dedi bende gittim o doktorda vermrdi dosya emniyette bana emnıyetten ehliyeti bile aldım h sınıfı oto.vitesli arac yazıyo napmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Hey allahım! Bu doktorlar ceberrut!

Başka bir doktora/hastaneye git...

Üst Alt