Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumu hiç kullanamıyorum. H sınıfı sürücü belgesi alabilir miyim?

rapperand

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba siteye yeni üye oldum henüz forumlara göz atacak pek vaktim olmadı benim bir sorum olucak...

ben iş kazası geçirdim ve sol kolumu tamamen kullanamaz hale geldim. kolum yerinde ama sinirler kökten kopmuş. benim asıl sormak istedigim, sol kolumu şu an hiç bir şekilde kullanamıyorum, acaba ben ( h ) sınıfı ehliyet alabilir miyim
bu konudan dolayı büyük sıkıntı duyuyorum ayrıntılı bir bilgi verirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler
saygılarımla....

Gecmiş olsun dostum.

Evet alirsın bende ayni senin gibi sol ust ext. polio sekeli.
ben aldım ehliyet sende muracat et alırsın.
Şişli Etfal'den rapor aldim ben. Ozel tertibatlı arac kullanır diye.
ama sen otomatik vites kullanır diye almaya bak.
ozel tertibat yazdırırsan çok sıkıntı olur sana.

çok teşekkür ederim arkadaşlar bu konu çok fazla canımı sıkıyordu beni aydınlattığınız için çok sağolun... :)

huso39 özel tertibatla otomatik vites arasındaki fark nedir acaba; hangi konuda sıkıntı yaşatır bana, bende otomatik vites yazdırmayı düşünüyorum; zaten alıcan aracın otomatik vites olma zorunluluğu var sanırım...

Ötv'den yararlanayım diye sıfır arac almaya gittim.
Vergi dairesi senin için özel donanım yok dedi dolayısıyla özel donanım olmayan aracı ötv'siz satmıyorlar.
Opel bayiside dediki ötv ödeyin bu şekilde kullanın aracı. ama düşünürsen araçta donanım yok senin ehliyette ozel tertibat yazıyor. Nasıl olurda bu aracı kullanırsın.
Ama ehliyetim otomatik vites olsaydı istediğim otomatik aracı kullanabilirdim. Bende otomatik vites yazan rapor almak için uğraşıyorum.

Otomatik vites ibareli rapor her zaman tercih edilmeli.. Zira böylece araç kullanımı konusunda otomatik vitesli olması dışında hiç bir kısıtlama olmaz... Özel donanım derseniz, ne takacak özel donanım bulabilirsiniz (çünkü yok böyle bi donanım!) ne araç alımında vergi istisnasından yararlanabilirsiniz, ne de sürecek bi araç bulabilirsiniz...

tamam cok sağolun peki arac aldıktan sonra vergı den ömür boyumu muaf oluyoruz yoksa onunda bir sınırlaması varmı ?

Araç üzerinize kayıtlı olduğu sürece vergi istisnası devam eder...

yani versisi ne kadarsa ödüyoruz anladığım kadarıyla

Siz araç alırken de MTV için devergi istisnasından yararlanamazsınız.
Yukarıdaki cevabım teoriktir... Bir kez vergi istisnası hak etmişseniz bi araç için, o araç üzerinize tescilli olduğu sürece vergiden istisnadır.

anladım tesekkür ederim ben arac alıcam ama nası alıcamı napcamı bılmıyodum yardımlarınızdan dolayı cok sağolun

Üst Alt