Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdan sakatlığım ve H sınıfı ehliyetim var. Nasıl bir araç ve rapor almalıyım?

ahmetcevikler

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben kayseriden hacı ahmet çevikler. benim h sınıfı ehliyetim var. ehliyetimde "özel tertibat" diye yazıyor.
ben sol kolumdan sakkatım. doktorlar araba için rapor vermez diyorlar. Hatta ehliyetini de iptal eder diyorlar. bu durumda hiç bir yere muracat edemiyecek miyim?
yardımlasrın için şimdien teşekur ederim
16.10.2008

Bir kolundan sakatlığı olan kişilere H sınıfı sürücü belgesi verilir:

• Resmî Gazete 26 Eylül 2006 SALI
    Sayı : 26301
    SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK

[...]
    Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
    MADDE 8

[...]
    (2) Extremite noksanlığında;
    a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
    b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
Ki siz de bu maddeye istinaden H sınıfı sürücü belgesi almışsınız. Bu kazanılmış hakkınızı kimse elinizden alamaz.

Otomobil almak için ise şu raporların fotokopisini yanınıza alıp öyle başvurun heyete. Deyin ki, "benimle aynı durumda olan ve özel donanımlı araç alan onlarca arkadaşım var":

Buraya tıklayarak el-kol sakatlığı olan kişilerin H sınıfı sürücü belgesi ve gümrüksüz Özel Donanımlı araç ithal edebileceğine dair 4 adet örnek Rapor ve Gümrük Kararı'nı bilgisayarına indirebilirsin.

Bu rapora karşılık Gümrük karar örneği:

"Sol kolu kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip araç kullanmalıdır" ibareli bir rapor alman gerek.
Sana bu raporu vermekte sorun çıkaran doktora de ki: Artık teknoloji o kadar ilerledi ki, bırakın kolu-ayağı olmayanın araç kullanmasını, tek bir parmağı çalışan kişilerin araç kullanmasını sağlayan donanımlar bile var. Siz düşen, vereceğiniz raporla benim hangi uzvumu kullanamayacağımı belgelemektir. Siz bu kaybımı belgeleyeceksiniz, Trafik şube müdürlüğü de aracımda bu kısıtlılığı bertaraf eden özel donanım bulunup bulunmadığını kontrol etmektir. Yani sizin göreviniz benim sağlık durumumu tespit etmek, Trafik müdürlüğünün görevi de otomobildeki özel donanımı tescil etmektir.

Bu kadar. Vermezse, bir sonraki aşamaya geçer, hukuki sürece bakarız..

ya kardeşim kanunmuş resmi gazeteymiş kayseride geçerli değil bende aynı durumdayım kayseriden ve sakın sen sen ol kayseriye müracat etme elindeki ehliyetinden olursun bi sefer başka hastaneye gitmek zorunda kalırsın sakın kayseriye hiç bi şekilde başvuru yapma benden demesi adamlar anlamıyor ve ehliyetin olduğu halde SÜRÜCÜ OLAMAZ diye rapor veriyor ve onuda emniyete gönderiyor sonra uğraş dur artık tekrar diyorum kayseriye bulaşma....

OZAMAN NEREYE BAŞ VURACAM ARKADAŞIM UYARDIGIN İÇİN TEŞEKÜR EDERİM NE YAPMAMIZ GEREKIYOR

git konyaya başvuru yap ankaraya başvuru yap adanaya yap nevşehire yap ama önceden sor hangi hastaneler veriyor hangileri vermiyor onu öğren ona göre yoksa rapor vermeyen bi yere başvuru yapmayın aksi sorun yaşamanızı istemediğim için söylüyorum. Hem siz araç mı alacaksınız ki?

TEŞEKÜR EDERİM ARAKADAŞIM BENİ AYDINLATIGIN İÇİN ARAÇ GETİRECEGİM BURDAKI OLANLARI OKUYUNCA KORKTUM HASANEDEN TEKRAR RAPOR ÇIKARMAK İÇİN AMA 2009 03. AYINDA DÜŞÜNÜYORUM ARAÇ GETTİTİRMEYİ ONUN İÇİN BURDAKI OLANLARI OKUYUNCA KORKTUM AYDINLATIGIN İÇİN TEŞEKÜR EDERİM HACI AHMET ÇEVİKLER KAYSERİ

Teşekkür

Oturanboğa ilgilinizden dolayı teşekkür ederim

Arkadaş ben sol kolumdan sakatım ama duyuguma göre hastanelerde rapor çıkarmayı zorlaştırmışlar korkuyorum hastaneye gitmekten budurumda hastanede olumsuz rapor vrdiginde ehliyetini iptal eder diyorlar nasıl bir yol izliyecegimizi bilmiyom bir yardimcı olursan sevinirim20.10.2008

"Sol kolu kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip araç kullanmalıdır" ibareli bir rapor alman gerek. Aynı durum bende de var. ben h sınıfı ehliyet aldım. Peki ötv de muaf olabilecek miyim? Özel tadilatlı araç olarak otomatik vites olacak ve direksiyonun ssol tarafındaki kontroller direksiyon yada sağ tarafa monte edilecek. Peki bu durumda ötv muaf olur mu benim için?

Selam lar sayın oturan boga ben sol kolumdan engelliyim bende arac kullanıyurum vede nereye müracaat ettiysem rapor alamadım bu raporu verecek bir kurum kurulus yokmu allah rızası için bu sesime birses verin yardımınıza ihiyacım var ne olur benide bu haktan mahrum bırakmayın h sınıfı ehliyet veren bir yere yollayın beni sizden gerekli yardım ve duyarlılıgınızı bekler saygılarımı arz ederim

nebi güngör

merhaba kardeş doğru yerdesin emin ol. nerde oturuyorsun ve neden vermiyorlar sana ehliyetzraporu vermeyen yerler vardır doğrudur ama veren yerlerde var. hangi ildesin ve tam olarak özrün nedir koldan başka varmı hastalığınız. ve vermeme gerekceleri varmı hangi hastaneler vermedi yazarmısın yardımcı olmaya çalışayım..

Üst Alt