Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdan sakatlığım var. Yurt dışından vergi muafiyetli araç getirtebilir miyim?

adnan2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sol kolumda iğneden dolayı kısmi felç var. % 45. özürlü ehlyetim var. fakat vergi indiriminden fadalanıp araç alamıyorum. ne yapmam lazım? yurt dışından araç getirip gümrükten yararlanabilir miyim

yurt dısından getırılen araç

ben gümrükte heyete girerken aynı sızınkıne benzer problemi olan birisine yapacaklarını söylüyorlardı benım duydugum sinyal kolarını ve silecek kolllarını sağlam olan ksıma yada kolaylıkla kullanacagı bır yere getırıp aynı zamanda otamatık vites lmalı diye bir şeyler duymuş kulak misafırı olmustum.yani prosedüre olan özel tertibatlı araç kavramına uyması buda yurt dısından getırılen araca tertibat yapıldıgına dair faturanın kesınlıle olması buna bakıyorlar.benım bildiğim bunlar

Şimdi uygulama nasıl bilmiyorum ama, bir süre önce koldan sakatlığı olan kişiler yurt dışından otomobil ithal edebiliyorlardı...

Rapor örneği:

Bu rapora karşılık Gümrük karar örneği:

Yurt dışından araç ithali için önce uygun rapor almalısın, sonra Ankara Naklihane'den ithalat izni almalısın. Sonra aracı getirmeli, Naklihane'den onay almalı ve tescil işlemlerini tamamlamalısın.

Üst Alt