Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum doğuştan kısa ve 3 parmak eksik. Bana hangi ehliyeti verirler?

okan_ses

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba ben engelli bir üniversite öğrencisiyim
yazın tatildeyken ehliyet almak istiyorum ama bu konuda hiç bir bilgim yok
Ben %45 engelliyim. Sol kolum doğuştan kısa ve 3 parmak eksik.amal kolumun tutma kabiliyeti var.şimdi ben H sınıfı ehliyet mi verilir normal mi verilir.ve illa özel araç mı kullanmak zorundayım
aslında normal ehliyet alıp normal bi araba kullanmak istiyorum,bu mümkün mü?

sürücü yönetmeliği der ki: "Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir."

Yani, B de alabilirsin. Yeter ki doktor uygun rapor versin...

ben normal almak istiyorum genel olarak.çünkü elimi kullanabiliyorum zaten %45 rapor vermişlerdi 2008'de.İki sorum var.
1) temmuz ayında başvurucam.peki normal araç ta kullanabilir miyim?
2) Rapor aldıktan sonraki işlemlerin hepsi diğer insanların yaptıkları gibi mi?gidip kursa başvurucam o kadar.başka özel bi işlem yok?

B sınıf alırsan evet, herkesle aynı psrosedürlere ve sınırlara tabi olacaksın doğal olarak. Yeter ki raporun B sınıfı sürücü belgesi almaya izin versin

Üst Alt