Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolda hareket kaybı ile H sınıfı ehliyet ve otomobil..?

efovcan46

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
siteye yeni üye oldum. yaklaşık 1 haftadır siteyi dolaşıyorum ve çok şey öğrendim. bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkesten allah razı olsun. benin bir sorum olacak.

ehliyet için başvuru yaptım ve bana "h sınıfı otomatik vites araba kullanabilir" şeklinde rapor düzenlicekler. benim engelim sol kolumda. kolum var ancak çok fazla kullanamıyorum. yani kaldıramıyorum, yana açamıyorum. ancak günlük ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde. direksiyonu tutuyorum ama çeviremiyorum.

öğrendiyim kadarıylada yurtdışından araba getirmek için tertibatlı olması gerekiyomuş. yurt içinden alırken nasıl oluyor. bilginiz varsa aktarır mısınız?

teşekkür ederim.

Otomatik vitesli ve direksiyonunda topuz bulunan tüm araçları kullanabilirsin. Ayrıca bir özel donanıma ihtiyacın yok.

Vergi muafiyetli araç satın alamazsın ve kullanamazsın.

teşekkür ederim.benim bu konularda fazla bilgim yok.benim h sınıfı ehliyetim olacak vergi muafiyetinden yararlanamıcam o zaman normal otomatik vitesli araç kullanabilirmiyim.bu aracın plakasında sakat işareti olacak mı? normal araç kullanacaksam vergi muafiyetinden yararlanamıcaksam bana neden h sınıfı ehliyet veriyorlar? araç ta getiremicem dışardan ee bana ne avantajı var.
bu kanunları süistimal edenler yüzünden bizim gibi engelliler hep mağdur oluyor. yurtdışından bende otomatik vitesli araç getirebilseydim ii olmaz mıydı?

Hiç bir avantajı yok. Aksine, H sınıfı sakatlara dayatılan bir şey!

Kullandığın araçta damgalı plaka olmayacak.

Peki direksiyonda topuz olmazsa ne olacak. Topuzsuz kullanılırsa.

Topuz olmamsı kullanım açısında da çok zorlar.
Ama teorik olarak, ehliyette/dosyada topuz şartı yoksa, bir şey de olmaz...

topuza gerek yok bence çünkü ben sol kolumla direksiyon tutabiliyorum.benim zorlanabileceğim nokta sinyal sanırım bunun için napabilirim sağa aldırabilirmiyim

arkadaşlar solda olan sağ/sol sinyalini sağda olan sileceklerle yer değiştirin,silecekleri de sensörlü alırsanız çok rahat kullanabilirsiniz.bu işlem genellikle problem çıkarmaz çünki,yuvaları aynıdır.bunuda proje ile belgelendirirseniz,aracınızı ötv siz alabilirsiniz.(bu durumda araçta değişiklik yapılmış oluyor)sadece otomatik vites kullanırsanız ötv siz araç alamazsınız.

Arkadaşlar malesef koldan engelli kişiler Türkiye'den aldıkları araçların ÖTV indiriminden faydalanamıyorlar.

şimdi h sınıfı otomatik vites kullanabilir raporu olan yurtdışından getiremiyo ve vergi indiriminden yararlanamıyo.ve damgalı plaka olmucak.peki daha önce yurtdışından vergisiz ve gümrüksüz araç getiren bir engelliden araç alınabilir mi?alınırsa şartlar ne olur?damgalı plaka olur mu?teşekkür ederim...

Eğer yurt dışından vergisiz ithal edilen araç vergiden düşmüşse, yani ithal tarihinin üstünden 10 yıl geçmişse (bu sürenin 5 yıla düştüğüne dair yeni bir bilgi var), evet, o aracı satın alabilirsiniz. O zaman aracın üstündeki donanımı çıkartmak ve o şekilde yeniden tescil ettirmek gerek.

benimde bir sorum olacak.sürücü kursundaki doktor h sınıfı sürücü olur raporu vermiş bana.benim özrüm sol kolumda kolum var ama hareketi kısıtlı.otomatik vites kullanabilir ibaresi yok acaba o doktor bu ibareyi yazabilr mi.yoksa devlet hastanesinden mi almalıyım.

Devlet hastanesi olursa çok çok iyi olur. Emniyet hiç sorun yapmaz o zaman. Ama özel hastaneden alınan rapor da yasal olarak geçerlidir. Bence şansını dene...

Üst Alt