Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kalça çıkıklığından raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

bysyyh

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkeze slm

ben doğuşdan sol kalça çıkıklığı nedeni ile ameliyat geçirdim sol kalçama protez takıldı ben bu şartlar dahilinde
ötv indiriminden faydalanarak araç alabilirmiyim.

yardımınız için şimdiden tşk.

Evet, alabilirsiniz..
Bunun için (eğer yoksa) H sınıfı ehliyet almak amacıyla heyet raporu almanız gerekecek..
Heyet raporunuzda "H sınıfı ehliyet alır, otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi olmalı..
(sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar için otomatik vites yeterlidir)

Bu raporunuzla bir ehliyet kursuna yazılıp H sınıfı ehliyetinizi alacaksınız..
Sonra ÖTV indirimli otomatik vitesli aracınızı alıp kullanacaksınız..
Üstelik bu aracınızı 3. dereceye kadar yakınlarınız da kullanabilecek.

bundan 6 ay once bir araç bayısıne gittim ve engelli araçlarında 3.dereceye kadar yakınım kullanabilirmi soruma hayır sadece siz kullanabilirsiniz demişlerdi

bu konuda bilgi ric.?

3.derece yakınlarımı araç ruhsatınamı ekletmem gerekir yoksa noter ile ilgili bir işlemmi yapmam gerek ?

6 ay önce böyle bir yanıt almanız doğal, çünkü bu yeni bir gelişme.. 21 haziran tarihli genelge ile ötv indirimli alınan otomatik vitesli araçlar 3. dereceye kadar yakınları tarafından kullanılabilir.. bu konuda sizin hiçbir şey yapmanıza gerek yok... bilmeyen bir trafik polisi olursa göstermek için genelgeyi yanınızda taşıyabilirsiniz..

genelgeye ulaşmak için tıklayınız..
http://www.ozida.gov.tr/images/2640_0001.jpg

Üst Alt