Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm hiç görmüyor, sağda hiç bir sorun yok. Ehliyet alabilir miyim?

Dreamliner

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben şubat ayında 17 yaşımı doldurmuş olacağım
biraz erken ehliyet almak istiyorum çocukluktan bu zamana en büyük hayalim bu.
Sol gözüm hiç görmüyor, Sağ gözüm ise çok net ve iyi görüyor. Bu durumda H ehliyeti alabilir miyim
Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Şimdiden teşekkürler

Bir gözün tamamen kör olsa dahi diğeri tam görüyorsa, monoküler sürücü belgesi alabilirsin. Araç kullanımında vs. hiç bir sınırlama olmaz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ngi-araclari-hangi-sartlarda-kullanirlar.html

B sınıfı sürücü belgende sadece monoküler ibaresi yer alır ve yılda bir defa basit bir poliklinik raporu alıp trafik müdürlüğüne götürmen gerekir:
Bir yıl dolmadan önce ehliyet için sağlık raporu veren özel bir hastaneye gittim, (devlet hastaneside oluyor, fakat orada günlerce de sürebiliyor, burada hemen hallettim)
monoküler olduğum için raporumu yenilemek istediğimi söyledim, direk gözlerime baktılar, raporu aldım.
raporda oran, ayrıntı fln da yazmıyordu, ehliyet almasında sakınca yoktur, sağ göz monoküler yazıyordu.
Ehliyeti aldığım trafik şube müdürlüğüne gittim, durumu anlattım raporu verdim, tamam mı dedim, tamam dedi. Bilgisayara mı işleniyor dedim, emin olmak için. Evet dedi.
Süreç bu kadar arkadaşlar, yani giden 40 tl rapor parası (geçen sene verdiğim rakam) ve 2 saat koşuşturma.

fakat ben B sınıfı değil H sınıfı ehliyet isyorum H sınıfı alma imkanım yokmu:confused:

Dürüst olmak gerekirse benim isteğim H sınıfı ehliyet almak istemek değilde 17 yaşında yani 1 yıl erken ehliyet almak istiyorum 17 yaşında da bildiğim kadarıyla H sınıfı ehliyet sahibi olunuyormuş. ben bu yüzden H sınıfı ehliyet almak istiyorum.

Orada yanlış yazmışım (şimdi düzelttim). Monoküler kişiler A1, A2, B ve F sınıfı sürücü belgesi alabilirler.

bana zaman ayırıp cevap yazdığınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim

Üst Alt