Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm görmüyor, sol bacağımda polio sekeli var. Nasıl bir ehliyet ve araba..?

nazisam

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
başlıktada belirttigim üzere iki organında ayrı ayrı özürü olan arkadaşım var sol göz hiç görmüyor ve sol ayak poliyo sekeli bu durumda bu arkadaşım için hangi ehliyet sınıfı uygndur acaba (monüküler b sınıfımı ) yoksa h sınıfımı ) bu konu hakkında katkı saglayacak arkadaşlara şimdiden tşklr

dostum böyle birinin trafiğe çıkması sence ne kadar sağlıklı olur ? Benim yüksek miyobum tehlkeli olduğu için pek almak istemiyorum fakat raporumda alabilir demiş ona rağmen yani. Arkadaşına h sınıfı olabilir.

sayın arte kardeşim monüküler ehliyetli bi kişi tırafikte ne kadar saglıklıysa bu durumda olanların da o kadar saglıklı olma şansları var en azından diye bliyorum sonuç olarak sol ayaktan engelli oldugu içn not _( bu sol ayak engelli için bi şans olsa gerek çünkü yeni yönetmelik geregi zaten bu şahıs otomotik araç kullanacak )dolayısıyla araç kullanımında monüküler ehliyetli biriyle eşdeyer bi kişi olacak buradaki asıl öyrenmek istedigimiz durum malum monüküler ehliyete (ötv )istisnası yok ama (H) sınıfına (ötv ) uygulaması var yani özet olarak bu tür özrü olan arkadaşlar ehliyet alırken hangi özrü üzerine ehliyet amalıdır (NOT SOL AYAK DİKKATE ALINARAK ) OLAYA BAKTIGIMIZ ZAMAN NASIL BİR ÇÖZÜM ÇIKARABİLİRLER SAYGILARIMLA

Her iki durum da yer almalı raporda ve sürücü belgesinde...

en dogrusuda bu olsa gerek emniyetle bi görüşelim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak oradan

benim de sağ gözüm hiç görmüyor sol bacağımda kalça protezi var. b monookler ehliyetim var fakat trafik yönetmeliğinde monokler olduğum için sol bacağımda otomatik vitesli araç kullanır ibareli H ehliyeti alamıyorum. raporumda b monokler otomatik vitesli araç kullanır ibaresi var fakat H ehliyeti yazamıror doktorlar yönetmelikte olmadığı için Halbuki otmotik vitesli bir aracı kullanmak monokler görmesi olan ve ortopedik özrü olan bir özürlü için çok daha kolay.yönetmeliğin sol ayağında problemi olan ve monokler B ehliyeti olan özürlüler için de H ehliyeti olur otomatik vitelli araç kullanır şeklinde değiştirilmesi gerekmektedir. birileri bölge idare mahkemesine başvurabilse bu eksiklik düzeltilir diye düşünüyorum.

haker;

haker kardeş öncelile geçmiş olsun ahhh ahh birileri çıksada bu konu da hallolsa ne güzel olurdu
ya zaten mantıgada uygun deyil yani ortapedik engelli ötv den yararlanabiliyor fatakat monüküler kişi yararlanamıyor çok çok saçma bi durum sonuçta monüküler kişilerde engellidir

haker, siz açın davayı bence... Malum, davayı sadece uygulamadan zarar gören kişiler açabiliyor...

Üst Alt