Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol elin sakatlığında vergi istisnasından yararlanılamaz mı?
ikinci el arabayı en uygun fiyatlarla nerede bulabilirim
bursadayım. sol elden sakatım .h sınıfı ehliyetim var. otomatik vitese ötv indirimi yok diye duydum . illaki tertibat mı gerekiyor.
evet teblikat şartmış ben bugün vergi dairesinden ögrendim ama raporda elle kumandali otamatik vitesli özel donanımlı araç alabilir raporu almanız lazım
bu durumda hiçavantajımız yokmu daha dezavantaj oluyor.ötv den faydalanamıyorsun .otomatik şart bi kaç bin lira fazla ödiycen .bide özürlü pilaka vericekler .böyle saçma bişi olurmu ya.bunu nereye şikayet edicez sesimizi duyurmazsak kaç kişi mağdur olucak bu yüzden.
Peki ticari araç hariç B sınıfı kullanabilir diye bir seçenek yok mu? Sonuçta otomatik vites olunca arabanın fiyatları ortalama 2bin artıyor ki az para değil. Ayrıca otomatiğin yaktığı benzinin haddi hesabı da olmuyor.
"Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü olur"ibareli rapor olursa, B ya da H sınıfı fark etmez, sürücü belgesi alınabilir ve otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz.
Ama araç alımında herhangi bir vergi istisnası söz konusu değil.
sol kolundan engelli H sınıfı ehliyeti olanda ötv den faydalanabilirmi
sol koldan engelliyim . H sınıfı ehliyetimde özel tertibat yada otomatik vites ibaresi yok.raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor. anladığım kadarıyla sol bacakta engeli olan otomatik vites aracı ötv siz alabiliyor.bizede tertibata gerek yok otomatiği uygun görücekler . bizde ötv siz araç alımından faydalana bilirmiyiz?
sol el (ampüte) engelliyim . H sınıfı ehliyetimde özel tertibat otomıbil yazıyor. yanlız araç almak için başvurdum bana antalya devlet hastanesi rapor vermedi.ne yapmamız ğerekli acaba
Bildiğim kadarıyla 'otomatik vitesli araç kullanır ibareli 'H''sınıfı ehliyeti
olanlar bütün otomatik vitesli araçları kullanırlar ve plakalarında özürlü işareti olmaz.
Sol elinden sakatlığı olanlar araç alırken vergi avantajından yararlanamıyor.
Bu nedenle bu arkadaşlar için bence en doğru olan, "otomatik vitesli araç kullanır" iabreli rapor almak ve otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilmek.
iyide doktor vermiyo sana uyğunu bu diyor. canım çıktı zaten bu raporu alana kadar gittim ehliyetimi aldım [H] sınıfı ibarede de özel tertibatlı otomobil yazıyor işim tam oldu derken şimdi birdaha rapor almam gerekliymiş gittim hasteneye durumumu anlattım bu sefer olmaz diyolar e kardeşim ben bu ehliyetle ne kullanacağım doktara anlattım bu ehliyette otamatik vites li araç yazması gerkliymiş dedim adam bana olurmu öyle saçmalık diyor
BEN ÇÖZÜMÜ BULDUM İKİ TANE AT ALACAM AT ARABASI YAPACAM ÇIKACAM TRAFİĞE YOK BAŞKA ÇARESİ
benim sol kol ekstremite h sınıfı ehliyetimde özel tertibatlı araç veye otomatik vites araç kullanır diye bir ibare yok ehliyet alırken sürücü kursunun beni gönderdiği zonguldak eğitim ve araştırma fakültesinden aldığım raporda özel tertibatlı araç kullanır yazıyor.şimdi ben gidicem bayiye ötv istisnali araba almaya beni tekrar hastaneye yönlendirecekler .hastanede sen sol kol sakatsın otomatik vitesli araç kullanabilirsin dicekler .otomatik vitesde özel tertibatten sayılmayacağı için sap gibi evin yolunu tutacağız . bu böyle değilmi oturan boğa arkadaşım.?
sol kol içinde otomatik vites özel tertibat sayılıp ötv den faydalanabiliniyormu
Arkadaslar bende yurtdışından araba getirtmeyi düşünüyorum türkiyede ötv-kdv den faydalamadığım için bülentabi anladığım kadarıyla tertibatı ankara naklihane belirliyor!fakat benim ehliyettede h sınıfı yazıyor ama hiç bir ibare yok!!!
alan var ötv indirimli nasıl almış bilmiyorum ama raporunda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi var ayrıca h sınıfı ehliyet alır ibareside var. fakat aldığı araçta hiçbir tertibat yok sadece otomatik vitesli. aldığı bayi herşeyi halletmiş vede kesinlikle ötv ödememiş.
bülent abi bu konuda nereye şikayetlerimizi bildirebiliriz???ne yapmamız gerekir???birde duyduğuma göre gündemde yeni yıldan sonra yurtdışından getirilen araçlara 3 yaş sınırı kalkcakmış 10 YAŞ sınırı gelcekmiş bunu mecliste olan bir milletvekili bir tanıdığıma söylemiş inşaAllah doğrudur ve gerçekten gündeme gelir ! ben biraz sabırsızlanıyorum yani yurtdışından getirmek istiyorum binevi yani 2009 yılını kaçırmak istemiyorum...