Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimden hareket kısıtlılığım var. Manuel vites araç alamıyorum?

by_yorgun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mehaba arkadaşlar..

Sol elden ortopedik hareket kısıtlılığı var fakat manuel vites her türlü araç kullanabiliyorum. Fakat ne yaptımsa bir türlü B sınıf almak için rapor alamadım. H sınıf içinse sadece otomatik vites yazdılar ama o tip bir aracı çevremde bulamıyorum çünkü yok denecek kadar az. Araç alacak gücüm olmadığı için başkasının aracıyla trafiğe çıkamıyorum bu yüzden de ehliyet hiç bir işime yaramamış oluyor. Bu durumda;

Soru 1: Direksiyon sınavına manuel araçla girdiğim ve kullanabildiğim halde neden bana oto vites şartı koşuluyor ( direksiyon sınavından 95 aldım ) ?

Soru 2: Diyelim ki manuel araçla çevirme de durduruldum, cezam nedir :) ?

şimdiden teşekkürler..

1- ehliyetin sadece otomatik vites araç için yakalanırsan polis tutanak tutar ehliyetin yetersiz oldugu için b olmadıgı için yasal işlem yapar yanında b ehliyetli varsa aracı ona teslim eder yoksada baglar ayrıca bu iş mahkemeye kadar gider ehliyetini elinden alınırmı orasını bilmiyorum.
manuel araç kullana bilmen hiç birşey ifade etmez polis senin ehliyetine bakar ve yetkisiz kullandıgın için yukarıdaki uygulamayı yapar her halukarda otomatik kullanacaksın başka alternatifin yok.

bende de otomatik vites kullana bilir yazıyor normal araçla yola çıkamıyorum yukarıdaki şartla banada yasal olarak uygulanır

b sınıfı ehliyet alabilmen için elinin kavrama kapasitesi %70'in altında olmaması lazımdır.
H sınıfı ehliyetiniz varsa ucuz fiyatlarda araç bulabilirsiniz 2.el.,sahibinden sitesine girerek

Mehmet, ben olsam, sol elimdeki hareket kısıtlılığı manuel vitesli araç kullanmama mani olmadığından eminsem:

1- Verilen rapora il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz ederim
2- İl sağlık müdürlüğü 3 uzmandan oluşan bir kurul oluşturup başvurunu değerlendirir.
3- Oradan da olumsuz bir sonuç çıkarsa, yine itiraz edip, Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek bir kurul tarafından değrlendirilmesini istersin

Eğer buraya kadar olumlu bir şey olmazsa, bu durumda tek yapılabilecek şey konuyu mahkemeye taşımaktır. O zaman da adli tıp kurumu devreye sokulur mahkeme tarafından ve değerlendirmeyi mahkeme yapar...

Bunun dışında, elindeki ehliyetler düz vites araç kullanırsan, yetkisiz araç kullanmaktan sürekli ceza yersin...

Üst Alt