Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimde hareket kısıtlılığı var. H sınıfı ehliyetim var. Araç için rapor verilmedi

bahatki

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetim var ama aynı doktor araç alamazsın raporu vermiş

Herkese iyi günler diliyorum.

2007 yılında h sınıfı ehliyet aldım ve ehliyet raporunda "özel tertibatlı araç kullanır" diye yazıyor
engelim, sol el 2 3 4 parmaklar proximal falanx seviyesinden beşinci parmağı distal gfalanx seviyesinden contigenital agenez ve oranım yüzde yirmi.

Şimdi bu şekilde araç almak istiyorum ve muğla devlet hastanesine bu şekilde başvurdum. verdiğim dilekçeye de h sınıfı ehliyetim olduğunu ötv indiriminden de faydalanarak araç almak istediğimi belirttim.

Bu gün raporu aldım ancak raporda bütün herşey hayır olarak işaretli yani ehliyet bile alamaz demişler, özel tertibatlı araç kullanamaz demişler. Şaşılacak iş ehliyet almak için aldığım rapordaki ortopedi doktoru aynı doktor.ehliyet alırken sorun yoktu üç yılda ne değişti ki ?

İnanın moralim sıfır oldu. Bu siteye yeni üye oldum ve bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Ne yapmam gerekir. Başka bir hastaneye mi gideceğim yoksa rapora itiraz mı edeceğim ne yapacağım.

Bu arada ötv indiriminden faydalanmasam da olur onu da belirteyim. problem sol el parmaklarında olduğundan araç satıcıları sol da bulunan sinyal kolunun sağ tarafa alınması gerektiğini bir başka araç satıcısı ise sinyal kolunun sağ taraftan kullanılacak şekilde basit bir aparatla sanayide yaptırılabileceğini söyledi.

Bu konuda en basit şekilde bu işi nasıl çözerim. Özellikle oturanboğa senden cevap bekliyorum.
teşekkürler.

Ben olsam ehliyetimdeki özel donanım ibaresini çıkarttırmanın yollarını arardım. Aynı doktora gidin ve deyin ki: "ben vergi istisnasından yararlanmak istemiyorum. Zaten siz de araç kullanmak için özel donanıma ihtiyacım olmadığına dair rapor verdiniz bana. Ancak varolan ehliyetimde özel donanım ibaresi var. Bu ibareyi çıkarttırmak için "Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor verin bana. Değil parmakların, bir kolun olmaması halinde dahi sürücü olunabiliyorken benim bir el parmaklarımdaki kısıtlılık için sürücü belgesi alamamam anlamsız"

Hatta, bırakın o doktoru ve hastaneyi de... Herhangi bir sürücü kursunun anlaşmalı olduğu poliklinik ya da özel hastaneye gidip bu minvalde rapor alın. Soınra o rağoru trafik müdürlüğüne götürüp varolan sürücü belgesi dosyanızdaki ibareyi değiştirin. "Özel donanım" ibaresini çıkarttırın, "Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresini eklettirin.
Böylece otomatik vitesli tüm araçları kullanmaya başlayın...

Sayın oturanboğa ;
olayı ben tam anlatamadım galiba: şimdi h sınıfı ehliyetim var ama ehliyetde açıklayıcı hiçbir şey yok. yani sadece h yazıyor ve özel tertibattan falan bahsetmiyor. ehliyet almak için alınan raporda bu şekilde yazıyor yani 2007 yılında aldığım raporda. ehliyetim de sadece h sınıfı yazıyor ve özel bir açıklama ayrıntı yok.
şimdi yine sizin dediğiniz gibi mi hareket edeyim yoksa ne yapayım.
son verilen rapora itiraz edeyim mi. son verilen raporda hiçbir şey alamaz yani ehliyet dahi alamaz araç kullanamaz denmiş.

Sevgili kardeşim aynı sorunu bende yaşadım.bana otomıtik vitesi araç kullanır diye rapor verildi 2004 yılında.bunun üzerine araç aldım araç özürlü plakalı idi hiçbir muafiyetimde yoktu.
Yanılmıyorsam 2007 yılının sonlarına doğru bir genelgede otomatik araç kullanır diye rapor alanların ehliyetinin altına otomatik araç kullanır diye yazıyorlar.Bunun üzerine araç plakasının özürlü olmasına gerek kalmadan tüm otomatik raçları kullanabilirsin.
Bende bunun üzerine 25-12-2009 tarihinde trafik şubeye gittim raporumda bulunan ibareyi yani otomatik vitesli araç kullanır yazısını ahliyetime ekletmek istedim.Polis memuru bana elimdeki raporun eski tarihli olduğunu yeni bir raporla gelmemi söyledi.
Şubeye enyakın özel bir hastaneye gittim eski raporumu doktara gösterip bana bu raporun aynını verirmisiniz dedim bana 70 tl muayene ücretini yatır gel dedi,ve beni muayene ettikten sonra raporumu otomatik vitesli araç kullanır H sınıfı sürücü belgesi alır diyerekten yazıp verdi.
Ardında şubeye gittim evraklarımı verdim bir hafta içerisinde ehliyetini alabilirsin dediler yani ehliyetimin altına o ibareyi yazıp bana verecekler,bende aracımda ki özürlü amblemli plakamı değiştirmek için bir an önce başvurumu yapacam aslında en iyiside bencebu en azından bir kısıtlamam yok tüm otomatik vitesli araçları artık kullanabiliri.
Öncesinde bu ibare ehliyette yok iken her araç aldığımda rapor rapor ibraz etmek zorunda kalıyorduk.Bu vesile ile istediğim zaman araç alıp satabilirim rapora ihtiyaç duymadan.
Umarım sana yardımcı olabilmişimdir KARDEŞİM.....

Anlıyorum yunus kardeşim teşekkür ederim. Bende aynı şekilde yapayım bari ama benim ehliyet raporumda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi var. bunu napacağız yeni rapor alsak bu ibare yine yazılırsa sorunu nasıl çözerim.aslında ben özel tertibat olmadan kullanabiliyorum. yani sol el parmaklarımdan dördü olmasada sinyal kolunu çalıştırabilirim ve direksiyonu bile kavrayabliyorum aslında.yeni rapor alsam ehliyet değişikliği yada yenilemeside yaptırmam lazımmı.

Özel polikiliniğe git rapor çıkartmak istediğini söyle ama önce doktorla konuşmak istediğini söyle,ve doktora sadece otomatik vitesli araç kullanır diye rapor istediğini söyle.yardımcı olacakltır.bu raporl daha sonra trafiğe git ehliyetinin altına aynı ibareyi yazdırmak istediğini söyle.ehliyetin altına yazdırdınmı artık yan gel yat.....bu arada alacağın rapor bir yıl geçerli olacaktır bu süre içinde ehliyetini değiştirmeyi unutma...tek çıkar yolun bu buna inan kardeşim...

tamam Yunus kardeşim anladım senin dediklerini yaptım diyelim ve trafiğe raporu işlettim. daha sonra araç alırken sıfır araç alırken tekrar rapor almam gereklimi değilmi. devlet hastanesi bana verdiği rapor olumsuz. cevabını bekliyorum.

Dediklerimi aynen yaparsan sıfır araç alırken rapora ihtiyacın yoktur.nedenmi çünkü ehliyetinin altına otomotik vitesli araç kullanır diye yazdırıyosun.ayrıca bu ibareyi yazdırdığında sıfır araç alımlarında ötv den muaf değilsin yani ötv yi ödiceksin.devlet hastanesinin verdiği raporu unut onunla hiç bişey yapamassın sana daha önce anlattığım gibi raporunu yenile.şunu unutma rahatsızlığından dolayı sana verilen elindeki raporla araç almaya kalksan araç tespitine gittiğinde adam sana soracak bu aracın tertibatı ne ne cavap vereceksin adamlar sanki başımıza müfettiş kesilmiş gibi raporu sorguluyor.sen ona tertibat olarak sinyalizasyonu diyer tarafa al veya topuz taktır farketmez adamlar onu özel tertibat olarak kabul etmiyor....bu yüzden muafiyeti bırak ve sana anlattığım gibi raporu yenile ömür boyu rahat et yapacak başka birşey yok yinede tatmin olmadıysan cevaptan oturanboğa ağabeyimize özel mesaj at bide onu dinle istersen....
ALLAH kolaylık versin kardeşim

----------

unutmadan rapor olumsuz demişsin ewet fakat senin bir ehliyetin var oda H sınıfı doğrumu ewet.rapora itiraz et cevabını beklemeden özel bir klinikte ortepedi doktoruna git önce durumunu izah et hocam benim ehliyetim var bana şu ifadeyi yazan bir rapor verirmisiniz de.otomatik vitesli araç kullanır.
ondan sonra trafiğe git yeni ehliyet için başvur sakın unutma trafiğe raporda yazan kısmı oto.vit.arç.kullanır ifadesini yazdır.bu senin kanunen hakkın.

----------

trafaikte o ibareyi ehliyetin altına yazacaklar.

Teşekkür ederim yunus kardeşim söylediklerin uygulayacağım. devlet hastanesinden aldığım rapor da artık boşa gidecek 96 tl attık çöpe. napalım. itiraz la da uğraşmak istemiyorum. özel bi polikliniğe gidip otomatik vites kullanır. h sınıfı ehliyet alır raporu alıp bunu trafiğe işlettireceğim. daha sonra bu yeni ehliyete kavuştuktan sonra hiç bi problem kalmayacak.
İnşallah sorun çıkmaz. o zamanbütün oto vitesleri rahatlıkla kullanacağım.
Teşekkür ederim.
Ha birde bunları yaparken sorun çıkartırlarsa dayanak olabilecek resmi bir şey varmı elimizde yoksa rapor herşeyi halletmişmi oluyor.

Merak etme çıkan kanunları onlar çoook iyi biliyor senin rapor alman yeterli.
yanlız rapor verme yetkisi olan yerlerden al raporu dikkat et....
ondan sonra tüm otomatik araçlar senindir...

yunus bey.
aynı durumdan benimde başimda var,
Bende sol kol polio sekeli %45 raporum var. Ehliyetimde "özel tertibat" yazıyor.
özel poliklinikden rapor almışsınız galiba.
Emniyet engelliler için özel hastane raporunu kabul ediyor mu?
birde hangi özel hastahaneler ehliyet raporu vermeye yetkili acaba.

Birçok özel hastane rapor veriyor.rapora otomatik vites araç kullanır diye yazdırın o zaman işiniz daha rahat olur ehliyetide değiştirip onada otomatik vitesli araç kullanır diye yazar emniyet.
emniyet yetkili olan tüm hastanelerin raporunu kabul ediyor.
bunlar hangileridir desem yaşadığınız şehir neresi bilmiyorum ama istanbulda olsa size birçok hastane ismi söylerdim.
en kötüsü il sağlık müdürlüğüne sorun yetkili olanları.

yunus bey Merhaba .. siz bu h ehliyet konusnu biliyorsunuz sanırım .. bi ricam olucak sizden mümkünse .. bende ehliyet almak istiyorum kayseri devlet hastanesi ehliyet alamaz raporu verdi .. benim sol kolumda sıkıntı var .. hem kısa hem hareket kısıtlığı var .. raporumu da bana vermek yerine emniyete gönderdiler neden bu şekilde yapıldı onuda bilmiyorum ... hastaneye gitiiğimde raporun trfaik il müd. ne gönderildiğini söylediler ..hatta ordakimemurdan bir tanesi olumsuz rapor var ise olumlu rapor geldiğinde tafik il müd k,işiyi komiteye sevk ettiğini söylemiş .. ama oda kesin bilmiyor böyle yapılmıştı belki bu şekilde olur komiteye sevk edfilirsiniz demişler .. görüştüğüm bir prof bana rapora itiraz etmem gerektiğini söyledi .. rapora itiraz edersem beni bi üst hastaneye sevk edeceklerini ve raporu ordan alabileceğim bilgisini verdi yanlız oda tam bilmiyor ... yazılarınızdan anladığım kadarıyla özel hastanelerde bu konuda rapor verebiliyorlar ? bana devlet hastanesinden rapor alabileceğim söylenmişti .. Konu hakkında bana yardımcı olur bilgi verirseniz çok sevineceğim .teşekkür ederim

Üst Alt