Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elim ampute, sağ gözüm protez. Ehliyet alabilir miyim?

sore

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ilk önce aranıza yeni katılan birisi olarak hepinize sevgiler.....

Benim bi kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim....

sol el bilekten ampute ve sag göz protez ...h sınıfı ehliyet alabilirmiyim ... hastahanede sorun çıkarmaları durumunda nasıl bir dilekçe ve ekler sunmalıyım....bursada yaşıyorum bursadan bu durumda alan arkadaşlar varsa hangi saglık kuruluşundan aldıgını belirtirse sevinirim.... ve verilmesi durumunda raporda veya ehliyette hangi ibarelerin olması avantajdır veya dezavantajdır....

not: devlet hastahanesi heyet ortobetisti ben vermem ankara trafik hastahanesine başvur (2 yıl önce )... birde özel hastahane doktoru devlet hastahanesine başvur... biz zor duruma düşmeyelim gibi bir cvb geçen gün aldım...

selam

merhaba bu durumda ehliter almanız çok zor ben işitme engelliyim işitme cihazınla yüzde seksen duyuyorum tine rapar alamadım sen tabiki h sınıfı diyorsun bunuda alabileceğini sanmıyorum bende bursada yaşıyorum saygılarımla

yusuf arkadaşım pek iç açıcı cvb vermemişsin ama ilgilendigin için tşk ...

başka yardımcı olcak arkadaşlar yokmu

Sürücü sağlık şartları yönetmeliği'ne göre ortopedi doktorunun oluru ile H sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz. Sorun yaşamamak açısından devlet hastanesinden rapor almanız en doğrusu olur. Aksi halde rapor alsanız bile emniyette sorun çıkartırlar...

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-koldan-sakatim-araba-kullanabilir-miyim.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...gormuyor-b-sinifi-ehliyet-alabilir-miyim.html
http://www.engelliler.biz/forum/ali...ozel-donanimlari-yapiyoruz-mekanik-torna.html

bugün iki devlet hastahanesinin heyetine gittim...
ilkinde doktor muayenesinde h sınıfı ehliyet alamaz ibaresini yazınca ne yazdınız dedim, alamazsın yazdım buna heyet karar vercek hadi çık çık dedi. moralim bozuldu göz muayenesine ve heyete girmeden yırttım kagıtları çıktım ...
diger devlet hastahanesine gittim orda da 120 tl alıyolarmış heyet kayıttaki insanlara sordum boşuna yatırma para vermezler dediler ordan da çıktım ...

sol el amputasyonunndan dolayı kanat vermiyo doktor bogacaktım bugün zor tutu kendimi tek elle insan bogulur belgesi alacam çıkıcam bigün karşısına..... örnek raporları göstermeme bile fırsat vermedi ....

ne yapmam lazım dostlar....

bir de rapor alan dostlar burada paylaşırsa sevinirim .... burdaki bi kaç verilen örnek hep konya devlet hastahenesinden .... başka yerden alan dostlar yok mu......

Şuradaki özel donanım resimlerinin çıktısını alarak bir ortopedi doktorunun karşısına çıkıp ısrarla teknolojiden bahsetmeyi deneyin: http://www.engelliler.biz/forum/ali...ozel-donanimlari-yapiyoruz-mekanik-torna.html

9f80507296c7e136fd5057ecbb0d8293_1263840539.jpg

Sol el veya kolundan ampute olup H sınıfı ehliyet alan var mı?

selam dostlar benim hepinizden bir ricam olcak sol eli veya kolu ampute olup H sınıfı ehliyet için aldıgınız raporları buraya eklerseniz ....emsaleri gösterip heyete giricem .....yardımcı olursanız şimdiden teşekürler......

benım h sınıfı ehlıyet var !!!sol kolum ampute!!!nerdensin???hangi şehir,???

bursadayım.....

raporunu buraya ekleyebilirmisin

Mehmet selçuk arkadaşım ehliyetin varmış.peki araç kullanıyormusun?kullanıyorsan ne şekilde?ehliyetineki ibare nedir?(şu şekilde araç kullanabilir diye falan)birazcık açarsan daha çok yardımcı olabilirsin.vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkürler.

arkadaslar ehliyetimde hiç bişi yazmıyor sadece h sınıfı belirtiliyor
arabam şuan yok ama Allah izin verirse almayı düşünüyorum!özel tertibatlı araç kullanbilir raporu çıkarttırırsam ozaman büyük ihtimal sinyal ve silecek gibi tertibatların sağ tarafa alınması gereğini göstercekler diye düşünüyorum!
SORE!:H sınıfı ehliyet alabilir raporunu ankara hastanesinden almıştım!!!o raporu sertifikamı aldıgımda ölece diğer evrakllarla ehliyetimi almaya gittiğimde emniyete verdim!!!

Acillllllllllll

bugün bursa orhangazi devlet hastahanesine h sınıfı ehliyet için başvurdum ....sol el amputasyonu mevcut bende....doktor amputasyonlarda bugüne kadar vermedigini belirti araştırmam lazım bakmam lazım dedi ..bende burda verilen rapor örneklerini gösterdim ...okudu baktı...hep özel tertibatlı araç ibareli raporlar mevcut ...istiyosan öle veririz dedi anlatmaya çalıştım bize göre özel tertibat yok ...vs.....

sol elinden veya kolundan amputasyon olup özel tertibatlı araç ibaresi olmayan.....direksiyondan topuzlu otomatik vitesli araç kulanır ibareli veya otomatik vites araç kulanabilir ibareli rapor lazım cuma günü birdaha gidecem araştırayım cuma günü gel dedi çünkü ...olan raporları sunarsam ikna etmiş olacam lütfen olan arkadaşlar yardımcı olsun ve buraya bi örnegini eklisin lütfennnnnnnnnnnnnn.......

bugün itibariyle heyetten karar çıktı pazartesi raporumu alıyorum...

karar şu şekil bi problem varmı yokmu söylerseniz sevinirim

H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli direksiyondan topuzlu, sinyal, silecek kontagın diger tarafta olan araçlar kulanabilir
kurul karayıyla uygun görülmüştür​

özel tertibat yazılmadı bu ibareler yeterlimi acaba......

emniyette bi problem çıkar mı
bir de il devlet hastahanesinden degil de ilçe devlet hastahanesinden aldım raporu.... ildekiler çok ketum hastahanelerdi.. vermeyiz dediler....

birde bu durumda alıcagım ehliyetle otomatik vites tüm araçları kulanabilirmiyim

h ehliyet

benim sol el ampute sağ göz protez ben ilk önce kursa gittim bana ünüversite hastanesine gitmen gerek dediler gittim heyete girdim ve h sınıfı ehliyet aldım.zonguldakta .bende şu an bursada oturuyorum.

baykal ehliyetinde ne yazıyor ibarler ne....

bugün raporumu aldım ..... karar bölümünde yazan aynen bu ....bi problem varmı varsa nedir.bana yardımcı olursanız sevinirim .....

Hastanın H sınıfı ehliyet kulanması otomatik vitesli,direksiyon topuzlu,sinyal ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alındıgı araç kulanması uygun olduguna dair sağlık kurulu raporudur.

slm bende araba kullanmak istiyorum ve çok merak ettim benim sol dizaltı ampute ve sol göz %20 görüyor.Henüz özürlü raporum yok halen tedavi görüyorum ama %40 ın üzerinde olacak büyük ihtimal.Ben h sınıfı ehliyet alabilirmiyi?Aranıza yeni katılıyorum teşekkürler şimdiden.....

sol diz altı derken bacaktan bahsediyosun sanırsam ....bacagındaki problemden dolayı almama gibi bir durumun yok gözdede birtanesi tam görüyosa sorun yok ...heyete girip rapor alman lazım sonrada sürücü kursu vs.. prosedür....

bende raporu yeni çıkardım daha ehliyet almış degilim bakalım .....

teşekürler sore evet bacak sol dizaltı.önümüzdeki ay bitiyor raporum(işgöremezlik) bakalım daha uzatılacakmı?

Sol el bilekten ampute

Sol el bilekten ampute olanlara h sınıfı ehliyeti nerden ve nasıl aldığını ötv siz araç alabilirmi hangi hastaneden aldınız cevap verirmisiniz

evet ehliyet alabilirsiniz.ama ötv den faydalanamazsınız. otomatik vites araba kullanabilirsiniz oda özel tertibat sayılmıyor.

h sınıfı ehliyet için trafik işlemleri yardım

aldıgım raporda ....

KARAR: hastanın H sınıfı ehliyet kulanması otomatik vitesli, direksiyondan topuzlu,sinyal ve kontak gibi düzeneklerin diger tarafa alındıgı araç kulanması uygun olduguna dair saglık kurulu raporudur.

raporda bu şekilde yazıyor ben raporu il merkezi degilde ilçe devlet hastahanesinden aldım ... yarın direksiyon sınavım var ve büyük ihtimalle geçicem.

şimdi sorum şu ilçeden aldıgım için raporu ildeki trafik şube sorun çıkarabilirmi çıkarırsa ne yapmam lazım nasıl bi yaklaşım sergilemem lazım...

sorun çıkmazda verirlerse ehliyete ne yazılır sadece otomatik vites mi bu rapora göre..

İlçede alınmış olması sorun yaratmaz...

Kullanacağın araç otomatik vitesli olacak ve/fakat aynı zamanda sodaki kollar da sağ tarafa alınacak...

bir hafta önce ehliyetime kavuştum.... (otomatik vit .özürlü arç -- monoküler) diye yazıyo ... özel tertibat yazmıyo....(elde ve gözde sorun vardı)...
şimdi bu ehliyetle herhangi bir otomatik vites araç kulanabiliyom mu .....

Helal. :)

Evet, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsin.

Üst Alt