Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el dirseğimde kısıtlılık var. Nasıl bir ehliyet alabilirim?

cenkkkkk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar.

benim sol kolumda anne karnında dogum sırasında kordon dolanması nedeniyle sinir ezilmesi var. sol kolumu omuz hareketlerini tam olarak yerine getiriyorum. ayrıca el parmaklarımı açıp kapatıyorum tek sorunum dirsek kısmının tam olarak açılamaması ve başparmagımın hareketinde kısıtlılık tabi baş parmagımıda hareket ettire biliyorum.
yani bardak tutuyorum kaldırıyorum çogu işimi yapabiliyorum. bu şartlarda ehliyet için başvuru yaptım ve B sınıfı ehliyet almak istedim. egitim aldım sınava girdim sınavlardan 100 100 98 aldım yine direksiyon sınavına girdim ve 90 aldım
.ehliyet çıkarmaya gittigimde tüm işlemler bitmişken polisin biri sen sakatsın ehlit veremeyiz dedi ve sevk edeceklerini söyleyip devlet hastanesine sevk ettiler. ve o gun ehliyet almış olsam işe girecektim tabi giremedim ve yine işsiz kaldım.
arkadaşlar B sınıfı ehliyet alabilir miyim. saglık raporu nasıl çıkaracagım özellikle adanada bu konuyu bilen ve sol kolda sinir ezilmesi olup bilgi sahibi olanlar bana yardım etsinler.moralim ve psikolojim çok bozuk biz hep dışlanıp en ufak kendimizi bile engelli görmediğimiz halde hep zorluklaramı maruz bırakılacagız

Bende de brachial plexus injury var, doğum sırasında sıkışmadan dolayı sağ kolda meydana gelen sinir hasarı. Omuzumu oynatabiliyorum ama dirsekten aşağısını kontrol edemiyorum. H sınıfı ehliyet aldım birkaç yıl önce.

Ancak anlamadığım şey siz nasıl ehliyet kursuna ve sınavına engelsizmiş gibi girdikten sonra polis size sorun çıkartmış ki? Siz en başında "B sınıfı ehliyet alabilir" veya "H sınıfı ehliyet alabilir" raporu almamış mıydınız? Polis sağlık kontrolünden mi geçirdi sizi yoksa?

ya ben rapor aldım b sınıfı alabilir diye sınavlarıda gectim fakat ehliyeti çıkarırken doktor raporunu polis kabul etmedi özel hastane diye git devlet hastanesinden al dedi.
ayrıca anlamadıgım ya ben parmaklarımı hareket ettirip açıp kapatabiliyorum bardak tutup su içebilkecek sekilde kaldırıyorum demlik üstündeki çaydanlıgı kavrayıp kaldırabiliyor tekrar demlik ustune koyabiliyorum sadece dirsek kısmım tam olarak açılmıyor ve kolum sag kola göre biraz ince bu kadar engel niye çıkarıyorlar önümüze anlamadım ki.

birde ben zaten araç surup sinyal verebiliyor direksiyon kontrol edebiliyorum ki sınavlardan aldıgım puanlarda bunu gösteriyor. polis nasıl böyle davranıyor anlamıyorum. her turlu yetkiyi vermişler milleti zorlayıp duruyorlar.
ayrıca ben ehliyet sadece iş için istiyorum ön şart olarak butun işletmeler araçla alakası olmasada ehliyet soruyor 25 yaşındayım ve butun hayatımın zindana cevrilmesini kabullenemiyorum.insan yapabildiği seyden bile önüne engeller konularak zorluklara itiliyor ki sol kol sinir ezilmesi olup B sınıfı ehliyet alan burada yazan arkadaşlar var.
kanun her yerde degişip kişiye göre nasıl işletiliyor nasıl bir ulke burası

İlgili yönetmliğin 8. maddesi der ki (bkz):
c) El eklemleri: Her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin %75’ten fazla kaybında Ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile F ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile A1, A2, B, F, ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda C, D, E, G sınıfı dışında sürücü belgesi yine ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının raporu ile verilebilir.
Durumunuz bu şartlara göre değerlendirilir. B sınıfı sürücü belgesi alabileceğinizi düşünüyorsanız, başka bir hastanye gidip şansınızı deneyin.

oturan boga çok teşekkürler dün doktorla görüştüm kontrollerden sonra kavrama yetenegimin olduguna ve b sınıfı ehliyet alabilecegim seklinde rapor yazdı. sonra heyet girdim oradada kimse birsey demedi eger heyet sıkıntısıda olmazsa ehliyeti dediğin maddeye dayanarak b sınıfı aldım sayılır tekrar tesekkürler.

Üst Alt