Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dizimde sorun var. Araç alımında vergiden muaf olur muyum?

helin985

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 2 sene evvel sol tarafımdan felç geçirdim ve bu rahatsızlığım sol ayağıma vurdu şu anda da %42 lik bir raporum var sol dizimdeki sorundan dolayı ve b ehliyetim var ama işe yaramıyor ben bunu h sınıfı yapabilirmiyim ve vergiden muaf araç alabilir miyim

cevaplarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler...

Evet alabilirsiniz. Yalnız bu biraz şans meselesi gibi. Bir çok kişi alırken, sağ bacağı sağlam olduğu için B sınıfı ehliyet verip "otomatik vitesli araç kullanabilir" diyebiliyorlar. Eğer sağ bacağınızı aktif bir şekilde kullanabiliyorsanız bu iş sizi bir hayli uğraştıracaktır. Eğer h sınıfı ehliyet alıcaksanız raporunuda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmasına dikkat edin.

peki vergidende muaf oluyormuyum yani h sınıfı ehliyetgi aldım diyelim muafmıyım o zaman vergiden cevabınızı beklerim...

Evet bu şekilde vergiden muafsınız. Izlemeniz gereken yol öncelikle devlet hastahanesinden "elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli sağlık raporu almanız gerek. Sonrasında yeniden surucu kursuna yazılıp direksiyon sınavına girerek h sınıfı belgesini almaya hak kazanmalısınız. Ardından trafik şubeye uğrarayarak h sınıfı sürücü belgenizi alabilirsniz.

Ama, "elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır" raporuyla H sınıfı sürücü belgesi ve vergi muafiyetli araç alırsanız:
1- O araçtan başka hiç hiç hiç bir aracı kullanamazsınız
2- Sizin aracoınızı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz

İkinci bir seçeneğiniz, vergi muafiyetli araç satın almaktan vaz geçip, "otomatik vitesli otomobil kullanır" ibareli H sınıfı sürücü belgesi almak ve otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanmaktır.

Tercih sizin

Üst Alt