Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz altı ekstremiteden H sınıfı ehliyetim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

brillant

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
ötv ödeyecekmiyiz bu aracın yüzde kaç indirimine denk gelir. bide ayrıca yeniden rapor çıkartmaya gerek varmı 2005 te almıştım yüzde 40 oran. plaka engelli olmasada olur mu

yardımcı olursanız sevinirim editör ve diğer arkadaşlar

sol diz altı amputeyim bugün 4 tane bayiye gittim çoğu ötv den yararlanman için yüzde

yüzde 90 raporun olması gerekiyor diyor ben bu işten bişey anlamadım. yüzde 40 raporum var dedilerki raporunu vergi dairesine yollıcaz ordan sizce nasıl cevap gelir rapor 2005 tarihli ve sürekli ben şimdi ötv den yararlanabilirmiyim cevap verirseniz sevinirim

eger vergi dairesine giderseniz yüzde 40lada imdirimden faydalanabilirsiniz.öyle biliyorum

Hayır arkadaşım yeni rapor alacaksın ve raporda salt otamatik araç kullanabilir raporu alacaksın bu yeterli daha sonra ötv indirimli aracınızı alabilirsiniz orana gerek yok h sınıfı ehliyetiniz var değilmi?yoksa rapora hem h sınıfı ehliyet alabilir hemde otomatik araç kullanabilir ibaresini ekletirseniz tamamdır

h sınıfı ehliyetim var ama bayiler oranın yüzde 90 olması gerekiyor diyo acaba konuyumu fazla bilmiyolar

Hayır arkadaşım raporda otomatik araç kullanabilir yazması yeterli yani yeni rapor alacaksın yeni yasa böyle bayilerin çoğu bilmiyor vergi daireleri daha bilgili ayrıca oturanboğa arkadaş yukarda net olarak belirtmiş zaten

Sol alt ekstremiteden sakatlığınızın olduğunu belirten, aynı zamanda "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibaresi bulunan bir raporla ötv istisnalı araç satın alabilirsiniz.
Oran dahil başka hiç bir şart söz konusu edilemez. Bu konuda gelirler idaresi'nin yazısı çok çok net:

Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir sorusunun cevabı burada
Hangi tür araçlar ÖTV istisnalı olarak satın alınabilir?
Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler
Sol bacağından sakatlığı olanlar MTV'den de muaflar

Üst Alt