Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan engelli olanlar ÖTV'siz araç alabiliyor mu?

gecekusu5

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Selam benım sol bacak polio sekeli %40 raporum var onceden sol bacak rahatsızlıgı olanlara otv indirimi yapılmıyordu dıye b ehlıyetimi hazıran 2010 da aldım bu aralar forumda bızede otv indirimi yapılıyor dıye yazılar okudum bunlar kesınmı eger oyleyse ne yapmam gerekıyor.
not:normal araclarıda rahatlıkla kullanabılıyorum sızce ehlıyetımı h ye degıstırmelımıyım.

gecekusu5;

-Ehliyetinizi H çevirmeniz lazım
-Otomatik vites almanız şart.
-Mesajdan alıntıdır:

Bugün hyundai accent era 1.5crdi otomatik vitesli arabayı ötv muafiyeti ile 21600tl ye aldım. ben sol ayak engelliyim.Ruhsatta şöyle bir ibare var: Araç otomatik vitesli olduğundan ruhrat sahibinden başkası da kullanabilir yazıyor. Sanırım tadilatlı olmayan araçların başkaları tarafından kullanımı konusunda kısıtlama yok sanırım.

Kolay Gelsin.

dıger arkadasların bırgılerı varsa paylasırsalar sevınırım.

bende sol ayak engelliyim ehliyeti h ye çevirdim ve otomatik vites araç aldım işlemler tamamlandı aracı da bugün teslim aldım
yalnız benim duyduğuma göre illere hatta ilçelere göre değişik durumlar olabiliyormuş en iyisi siz bulunduğunuz yerin vergi dairesine raporunuzu bir gösterin olur derlerse ehliyeti değiştirirsiniz inşallah olur

benım raporumda 2000 tarıhlı iş için aldıgım rapor kabul edılırmı acaba

raporunuzda otomatik vitesli araç kullanır diye yazıyorsa ve h sınıfı sürücü olur ibaresi varsa ötv muafiyetli araç alabilirsiniz tabiki önce ehliyetinizi bir kursa yazılıp h sınıfı ehliyetle değiştirmeniz lazım

ßirtan;

Birtan Bey merhaba,

yazmış olduğunuz mesajdaki "alıntı" yı hangi kullanıcıdan ve formdan yaptığınızı söyliyebilir misiniz?? ben de sol ayak engelliyim ve araçla ilgili en büyük problemim eşimin kullanamaması. ama yazdığınız alıntıdaki kişi ruhsatına "Araç otomatik vitesli olduğundan ruhrat sahibinden başkası da kullanabilir yazıyor." yazmış da bunu bir öğrenmem lazım.

şimdiden teşekkür ederim :)

Alcatel birtan bey o yazıyı alıntı yapmış birtan beyin bir kabahati yok ama o yorumun gerçekteki yazarı çok ayıp etmiş çünkü forumda bir sürü insana umut olacak ve bir sürü insanın canını sıkacak. Çünkü bilmediği sallamış.Çünkü özürlü aracında iki seçenek var. Birincisi kişi kendi adına araç alıp ( donanımı nasıl olursa olsun ) kullanırsa başkasının kullanması yasak. İkinci durum ise herhangi bir vatandaşın birinci derecede kan hısımlarından özürlü olan bir bireyin adına alınır ise o zaman başkası kullanabiliyor. Ama yorumdaki arkadaş kendinin sol bacak engelli olduğunu ve ruhsatında yazı yazdığını söylüyor. Eğer sakıncası yoksa o ruhsatın fotokopisini buraya eklesin bizimle paylaşsın. bizde arabamızı eşimize dostumuza kullandıralım.

konuyu ben de gayet iyi bildiğim için şaşırdım zaten. birtan bey istediğim bilgiyli paylaşırsa, o yazıyı yazandan ben de ruhsatın fotokopisini istiyecektim. eişm de kullansa yeter banan.

benım kafam cok karıstı varsa oyle bır durum ona gore hareket ederdım sımdı b ehlıyetımı iptal edıp h ehlıyet cıkarırsam avanjım olurmu yardımcı olursanız hanı h ehlıyetı olanlar baska aracıda kullanamaz dıyorlar sızce ehlıyetımı degıstırmelımıyım

birtan kardeş teşekkür ederiz link için. bende sol bacağı engelli birisiyim. Ama malesef aracımı benden başkasının kullanmasının yasak olması hala devam ediyor. İster sol ayak ister sağ ayak yani kişinin özürü neresinde olursa olsun % 90 nın altındaki özürlülerin araçlarını kendisinden başkası kullanamaz gecekuşu kardeşim.

b ehlıyetımı h ehlıyete degıstırırsem normal aracları kulanabılırmıyız mesela b+h olmazmı sonucta normal araclarıda rahatlıkla kullanabılıyorum boyle bır ımkan varmı bılgısı olan paylaşsın lutfen

b+h diye bir ehliyet türü yok ya H sınıfı alacaksınız yada B sınıfı alacaksınız... Her arabayı kullanabilmeniz engelinize bağlı engeliniz nedir.

yukarda yazılı %40 sol ayak polıo sekeli ve b ehlıyetım var suanda eger h ehlıyete cevırırsem benım ıcın avantajı olurmu.

Sol ayağınızdan sakatlığınız olduğu için otomatik vitesli aracı hiç bir özel donanım taktırmaksızın ÖTV istisnası ile satın alabilirsiniz. H sınıfı sürücü belgesinin size sağladığı avantaj bu olur

Üst Alt