Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacakta ampütasyon, şeker ve hipertansiyon ile dedeme sürücü olamaz raporu verilir mi?

vip4r

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, dedem şuan 75yaşında, şeker hastalığı nedeniyle sol bacağı diz altından ampüte edildi, insülin kullanıyor ve hipertansiyonu mevcut, bir kulağında %70 duyma kaybı var. Günlük işlemlerini yaparken bile çok ağır hareket ediyor ve denge kaybı yaşıyor, protezi çok uzun süre takamıyor çünkü ağrı yapıyor. Biz daha önce hiç engellilik raporu almadık, sizce bu haktan yararlanabilir miyiz? Engellilik oranı kaç olur ve sürücü olamaz ibaresi verirler mi? Nasıl bir yol izlememiz gerekir, yardımcı olursanız sevinirim.

@vip4r, öyle bir adamı engelli raporu için uğraştırmayın yazıktır adamı hastanede süründürürsünüz rapor alacağız diye ki sadece ortopediden en az %40 lazım vermeyebilri de o zaman pisi pisine adamı yormuş olursunuz.

@Polmiks bugün biraz araştırdım, diz altı ampütasyonuna bile %45-50 civarı verildiğini gördüm bazı sitelerde. Hastane çok yakın ve erişim çok kolay. Zorluk çıkartmadan hallederiz eğer olacaksa.

@vip4r, vermezler hocam ÖTV siz araç alacağınız için vermeyecekler uğraştıracaklar. Sana %39 verseler hastane hastane gezdirirler. Şimdi engelli yakınları yaşlıları suistiaml edeceği için hiç vermezler DR ne isterse onu verir %39 da verir %30 da %60 da o an ne istiyorsa onuyapar.

Bu iş artık iyice yaşlıları suistimal etmeye gidiyor.

@vip4r, kessin verirler. Şansını dene kaybedeceğin bişey yok. Ampute ayak bakıma muhtaçtır

@Black hero, Sağlık kurulu randevusu düşürebilirsem eğer şansımızı deneyeceğim, bakalım süreç nasıl gelişecek.

20'sine randevu aldım az önce. Tek anlamadığım şey ise bacak ampütasyonuna %40 engel aldığımız durumda, sürücü adayı olamaz verilmesinin nedeni bir tek ortopedik nedenden mi olması gerekiyor yoksa ortopedik neden + yaş + diğer etkenler ile birlikte olursa ne oluyor o konu tam açıklanmadı herhalde.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@vip4r, Sürücü adayı olamaz verilmez. Sürücü olur raporu verilir bu durumda kişi gider ehliyetini alır öyle ötv siz araç alır kendınden başkasının kullanması da ruhsattaki yazıya bağlı
Sağ Sol Bacak ampütasyonu sürücü olmaya engel değil. ÖTV siz araç için de ayrıda 1.500-2.500 tl arası rapor için para ödemeniz lazım. Sadece Ortopedik %40 olması gerekiyor. Ortopedi %39 olur diğer bölümlerle %40 ı geçerse ötv siz araç alamaz. Sisteme engelli olarak işaretlenmiş olur

@Polmiks, Tamam ama eğer tek bacak ampütasyonuna %40 alırsak eğer ve ampüte kaynaklı adam doğru düzgün koltukta bile oturunca bacak ağrısı başlıyor bu durumda araç nasıl kullanacak ki sürekli uzanma halinde zaten. Nasıl sürücü adayı olur raporu verecekler. Özel tertibatla bile araç sürebilecek durumda değil.

@vip4r,

Şöyle düşün, bir bacağıamp olmak ehliyet almaya engel değil. Çıkartılan düzenlemede diyor ki, ortopedik sakatlığı ehliyet almaya mani olmalı.
Her ne kadar düzenleme yeni ve kimse ne yapacağını bilmiyor olsa da mantıken dedene istediğin raporu vermemeleri gerek. Ama sen şansını dene tabii.

@OturanBoğa, evet haklısınız araştırmadan önce bu başlığı böyle yazmıştım fakat ortopedik engeli tek başına sürücü adayı olmasına engel diye düşünüyorum çünkü günlük hayatını ve hareketlerini büyük ölçüde kısıtlıyor ampütasyonu. Son kararı sanırım kurul verecek ve kişiden kişiye değişik kararlar verilecek diye düşünüyorum.

@vip4r, Bu durumda neden sürücü için başvuruyor ki ?
Bu biraz saçma değil mi ?
Sürücü olur raporu verilir, koltuk için tertibat yazılır yine verirler. Araç kullanırken ağr olmasını engelleyen sistemler var minder vs onları verirler.

Benim merak ettiğim şu Aracı sen kendine aldın diyelim gittin birini öldürdün veya ağır bir kazaya karıştın. Normal şartlarda Ruhsat sahibi de sürücü iel aynı oranda suçlu olur ve ceza alır. Senin kullandığın engelli ruhsat sahibine ne oluyor ? Ben bunu merak ediyorum

Son düzenleme:
@Polmiks,

Merak edecek bişey yok. Hükümet bir hak verirse insanlar bunu kullanır. Bu kadar basit. Ortada suistimal varsa, bu, araba alanın değil, bu şartlarda araba alınmasına izin veren hükümetin suistimalidir.
Bu arkadaş gibi "dedesinin üzerine araç alan" kişiler araç alsın istenmiyorsa, ona göre düzenleme yapsınlar.

Üst Alt