Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak diz üstü ampute edildi. Protez için nasıl bir süreç olacak?

Ertekin66

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar. ANNEM 6 ay kadar evvel, damar tıkanıklığı ve diabete bağlı olarak diz üstü amputasyon oldu.

Protez aşamasına ne zaman gelecek? Protezden evvel yapılması gerekenler var mı? Hangi protez? Marka model vs. Hiç bir şey bilmiyoruz. Uygulama aşamasında en iyi hastene ve doktor ayrıca fizik tedavi merkezi neresi...

ikamet istanbul. Yardımlarınızı bekliyorum.

önce bir eğitim araştırma hastanesine giderek protez raporu almanız gerekmekte.devlet protezin büyük miktarını karşılıyor.gerisini protezcinize bırakıyorsunuz.

Çok teşekkürler. Ozaman bize pendik eah yolu gözüküyor. Bir ariym önce randevulu falan olabilir.

Protezcimiz de yok. Bu iş gözlükçü işi gibi ise. Vay halimize. Devlet şunu karşılıyor. Küçük bir servet verirseniz polar cam kırılmaz çerçeve. Vs. E o zaman nie devlette muayene oluyoruz ki. off. Çok can sıkıcı...

Benim şu an yeni yapılan protezim ottobock aktif vakum harmony.yaklaşık 12bin tl tutarında.ben 1000 tl fark ödedim.bunada şükür.

Peki parmak biyonigi veya protezi onererrirnisiniz faydalı olurmu

ben de bişey sorabilir miyim? kol protezi için hastaneden protez raporu alsam bu raporun geçerlilik süresi var mıdır ve ne kadardır?

_mevsim_

rapor üzerinde yazması lazım geçerlilik süresi.ortopedi doktoruna gitmekle işe başlayabilirsin.direkt olarak heyet raporu bölümünden alınamamıştı bende.önce muayene .

hawk14

Tekrar Merhaba.

Biz bir Protezci ile görüştük. Devlet okadar ödemez imkansız falan dedi. Çoğunluğu siz ödeyeceksiniz dedi. En az 8-10 ayarlayın dedi.
Senin süreç hakkında detay verirmisin.

inanma sen onlara.damdan düşene soracaksın.sgk 12bin küsürlük aktif vakum protezini karşılıyor.katkı payı ise senin ile protezcinin arasındaki anlaşmaya bağlı olarak değişiyor.benden 8 bin lira isteyen yerde oldu 4 bin isteyende oldu 2500 de .olmazsa ataşehire yakınsanız yönlendiririm sizi.

Merhabalar. Ilk önce annenizin protez aşamasına hazır olması gerekmektedir. Bu ortalama üç ay bazen zaman dilimide kişinin rahatsızlığına göre kısalmaktadır. Evde gerekli bandaj ve eğzersizleri ihmal etmemeniz gerekmektedir.sonrasında annenizin mobilite aktivitesine göre protez tercihleri yaplabilir.

merhabalar. 2010 senesinden beri kardeşim sağ el protezi kullanıyor. bugüne kadar 3 tane eskittik ve şimdi tekrar yenilenecek. devletin desteği olduğunu duyduk bu konuda. engelli heyet raporumuz var. bu protez desteği için ne yapmamız gerekiyor.

Üst Alt