Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağından özürlü olup araç alan var mı?

gecekusu5

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
sol bacagından ozurlu olup otv siz arac alan varmı aldıysa raporda ne yazıyor ve araca ne tur tertıbat yaptırmıs

otv odemeden arac alan varmı aldıysa raporda ne yazıyor ve aracta ne tur tertıbat yaptırmıs

benimki indirimsiz ve özel tertibat yok ...

nasıl aldın raporda ne yazıyordu ve aracta nasıl tertıbat var acıklayabılırmısın

sol ayak özürlü olan çok arkadaşım var .ama sol ayak olduğu için -özel tertibatlı araba kullanabilir raporu -vermiyorlar.sağ olsaydı sorun olmazdı mecburen gaz pedalını sağa alacağın için özel tertibatlı rapor kesin verirler.

alırsın

"elden debriyajlı tertibatlı araç kullanır " ibareli sağlık raporu alırsan hem ehliyet hemde ötv ve mtv muafiyetli araç alırsınnız. ancak bunu her hastahane vermiyor, araştırmanız gerekiyor.

arkadaşım ben 2008 yılında araç almak için müracaat ettim ve rapor aldım. raporumda 'özürlü aracı alabilir 'ibaresi var başkada birşey yazmıyordu ve aracımı ötv ve mtv den muaf olarak aldım kullanıyorum. bildiğim kadarıyla devlet hastaneleri yetkili bu raporlar için

Ben 2009 da araç aldım. özürüm sol bacak bacagımın yarısı yok. Hiç bir indirimden faydalanmadım. Raporum da ise sadece otomotik vites kullanabilir yazıyordu. Ve arabamda hiç tertibat yok. Plakam bile engelli degil

egelipasha;

Arkadaşım ben her iki ayak bileğimi de kullanamıyorum, genel raporum /27 yani herhangi bir indirimden yararlanamıyorum, ehliyet almaya baş vurursam kesin elden tertibatlı rapor verirler bu durumda ötv den yararlanabilirmiyim, rapor düşük olmasına rağmen.Bu arada sağlıklıyken b ehliyetim vardı.

%40 oranında araç alırken rapor aldım ben.hem sıol hem sağ ayak rahatsız benim.raporda özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazıyor ve ben bu raporu devlet hastanesinden aldım.2008 model sıfır aldıığım bir aracım var özel tertibatlı fren ve gaz elle idare ediliyor kullanıyorum.ötvden muafım ayrıca vergide vermiyorum .ama elden tertibatlı engelli aracı alacak arkadaşların özür oranını en azından %40 olması gerkiyor diye biliyorum ben.

Faruk34 iki ayağınında rahatsız olduunu sölemişin neden raporun düşük onu anlamadım bana rapor alırken sölenen şey önemli olan sağ ayağın rahatsız olması dendi yani solda bi sakatlık varsa ötv muafiyetli olmazmış araç alımında. benim iki ayağımdada var aynı sendede öle yani ben aldıysam bu raporu seninde alman lazım bana sordular raporu neden istiyosun diye.engelli aracı alıcam dedim elden tertibatlı.sana sormadılarmı desydin keşke.rapor için tekrar müracat et özel tertibatlı araç kullanmak için dersin rapor yüzden yükselirse %40 oranında olmalı ötv indirimli araç alabilirsin

benim raporumda özürlü aracı alabilir demiyo.Özel tertibatlı araçkullanabilir yqazıyor.raporun arka yüzündesonuç bölümünde.teşhis te hasta bir çift koltuk değneği yardımıyla yürüyebiliyor sol diz artrodez pareperezi.her iki ayak dorsifleksiyon kaybı.araç alımında falan bu raporla hiç bi sorun çıkarmadaılar.

faruk sende zaten ayaklarını kullanamıyosun benim gibi elden tertibatla idare edeceksin aracı tabiki sanada özel tertibatlı araç kullanabilir raporu verecekler.

birde arkadaşlar benim aracın ruhsatında.hususi sakat aracı diye yazıyo.ama bu aracı ruhsatta adı geçen engelli haricinde bi başkası kullanır veya kullanamaz diye hiç bir yazı gözüme çarpmadı benim bazı arkadaşlar ruhsatta yazıyo diyolarda özürlüden başkası kullanamaz yazıyo diye yani yok öle bişey ruhsatta vs diger kağıtlarda.çok bakındım ama öle bi şarta rasgelmedim.

bende aldım raporda elle kumandalı otamatik vitesli özel donanımlı araç kullanabilir yazıyor

Hülya hanım bilgileriniz için teşekkür ederim.Bana verilen yüzdeyirmiyedi rapor maliyenin verdiği rapor, vergi indiriminden faydalanmak istediğim zaman almıştım, benim genel durumum sol ayak bileğinde hareket yok (düşük ayak felçi), sağ ayak bileği hareket ediyor ama ,refleksler kontrolsuz,bazen ayak bileği kilitleniyor uyuşur gibi, istanbul trafiğinde gaz ,fren yapmak kolay değil, onun için elden kontrollu araç yaptırmak istiyorum.H sıfı ehliyete hiç başvurmadım, normal hastane raporu tahminim yuksek olur, bende sizin gibi 40 raporla ötv den muaf biliyordum ama arkadaşın dediği elden kumandalı araçlar ötv den muaf değince bende şaşırdım, burada önemli olan hastanenin ayaklarımın kullanım kullanamayacağıma onay vermesi.Elden kumandalı araçlarda, aracın otomatik vites olması sürücü için avantaj sağlarmı ?

sevgili faruk34 ben hiç manuel vites araç kullanmadım kurstada biz otomatik vites kullandık.şimdi sana otomatik vites kullanmak ne kadar zor geliyosa banada manuel vites kullanmak okadar zor geliyo. ama inan otomatik vites manuelden daha kullanışlı valla takıyorum d ye başka bişeye dokunmuyorumki.benim işim sadece fren ve gazla.gerisini otomobil hallediyo ben sana derimki otomatik vitesli aracı olan bi arkadaşın varsa dene bu aracı kendi gözünle gör.eğer özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alırsan ötv mtv den muaf olursun.benimde hem sağ hem sol ayak bileği paraperezi.felç yani.ama burda önemli olan sağ ayağını kullanamıyor olman sağıda kullanamadığını özellikle belirt zaten muayene ediyolar özel tertibatlı araç almak için alıcaksın bu raporu ancak bu aracı kullanman için h sınıfı ehliyete ihtiyacın var yani ehliyetinide H sınıfıyla değiştirmen gerekecek ozaman.maliyenin verdiği rapor geçmez sanıyorum devlet hastanesinden alıcaksın kurul raporunu.

Kardeşimde otamatik vites audi var, inanırmısınız bu halimle direksiyonuna oturupta hiç denemedim, insanın kendi arabası gibi olmaz, bu yaz sakatlık indirimi için maliyeye rapora başvuracağım, /40 alırsam erken emekli oluyorum.Emekli olursam ikinci işim, h sınıfı ehliyeti almak, surucu kursu sağlık raporu için herhangi bir hastaneye yönlendirir sanırım.Ötv den muaf olursam sıfır otamatik vites araç almayı düşünüyorum.Pejoların fiyatı uygun görünüyor.

sizde peogeot hastasısınız benim gibi.bende çok seviyorum o aracı 2008 yılında aldıkbiz getz aldım ozaman fiyatlar çok pahalıydı bizim ancak bütçemize en uygun araç ozamanları hyundai idi.ama memnunum ben şu ana kadar bi sorun yaşamadım gayet rahat bi araç ama şu andaki koşullar uygun olsaydı ozamanda.peugeot almayı isterdim.birde alman malı opeller var opel astra yedek parçası pahalı deniyo ama onlarda çok rahat araç.hayırlısı olsun diliyorum sizin için.inşallah hayalinizdeki aracı alırsınız.sevgilerimle.

Aslı o1 arkadaşım yeni yasa gereği sol bacaktan özrü olanlar salt otomatik araç kullanır raporu alıyor ve bununla h sınıfı ehliyet ve ötv den muaf araç alabiliyor gerçi bayağı olmuş siz soralı ama eğer bilgi edinmediniz ise durum bu

SANIRIM BU KONUYLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VEREBİLİRİM

ben sol ayağımda hareket kısıtlılığı ve kısalık var ve nisan 2010 da özürlü aracı aldım

1- önce devlet hastanesinden %40 üzeri özel tertibatlı arac kullanabilir yazan heyet raporu aldım ama o zaman sol ayak için otomatik vites verilmiyodu daha yeni çıkan kanunda artık otomtik vites araç alabiliyoruz ve herhangi bir oran sınırlaması yok

2-sonra B sınıfı olan ehliyetimi H sınıfıyla değiştirmek için sürücü kursuna kayıt yaptırdım sadece direksiyon sınavına girdim

3- sonra alacak olduğum aracı seçip aldım ve debriyaj üzerine aparat taktırıp sol elimle basacak şekilde yaptırdım

4- sonra aracı muayeneye götürdüm ve bütün evraklarıyla beraber emniyetten plakamı aldım taktım

araç için ötv ve mtv den muafım

YENİ DEĞİŞİKLİĞE GÖRE SOL AYAKTA PROBLEMİ OLAN BİRİSİ ŞUNLARI YAPABİLİR

öncelikle hastaneden otomatik vitesli ve özel donanımlı araç kullanabilir raporu almalı ( sadece otomatik vites yada sadece özel donanımlı diye değil ikisini birden yazdırmaya özen gösterin bence çünkü birini yazarsanız diğerini alamazsınız yada sıkıntı çıkar ) yeni düzenlemede raporda herhangi bi oran sınırlaması yok %10 da olur % 80 de

sonra ehliyet yoksa ehliyeti alın sonra aracı seçin eğer seçtiğiniz araç otomatik vites olursa hiçbir tadilat ve tüv muayenesi gerekmeden direk alınabilir ama normal vites olursa donanım yapılmak zorunda ve muayeneye girmek zorunda

96 yılından beri bende B sınıfı ehliyet var.
2000 yılında sürekli engelli raporu aldım ama bu raporu H sınıfı ehliyet almak ve ÖTV siz araç almak için kullanabileceğime dair kimse yol göstermedi zamanında.Bu sebeple şimdiye kadar aldığım bütün arabalar özel tertibatsız ve ÖTV liydi.
İşlemlerle tekrar uğraşmak istemediğimden bu aracımı kullanmaya devam ediyorum.
Elinizde böyle bir fırsat varsa mutlaka kullanın derim.

Üst Alt