Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda kısalık var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Xyron

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ardaşlar. Sorumla ilgili forum içersinde araştırmalar yaptıkça kafam karıştı farklı yorumlarlr karşılaştım. Kanunlarda sürekli değiştiği için belki tekrar etmiş olacağım bu soruyu cevaplarsanız herkes için faydalı olacağı kanaatindeyim.

Benim sol bacağımda 8cm kısalık var ayrıca 45 derece bükülebiliyor birde sol ayak bileğimde problem var. Ben bunu bir engel olarak düşünmeyim gençliğinde verdiği grurla ehliyet muaynesinde çaktırmadım ve B tipi ehlyetimide aldım. Şu an B tipi ile otomatik vites araç kullanmaktayım.

ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim? Forumda okuduğum yorumlardan ÖTV indiriminden faydalanabileceğim 3 senaryo çıkardım.
1- Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresiyle sağlık raporu yeterli.
2- Sağlık raporunda otomatik vites özel donanımlı ibaresi olmalı araç sadece otomatik vites olsada olur.
3- Sağlık raporunda otomatik vites özel donanımlı ibaresi olmalı ve araçtada mesela düğmeye basınca debriyaj vazifesi gören özel bir mekanizma ile kanuni duruma uymak için bir düzenleme yapılması gerekli.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

öncelikle heyete gir.
heyet raporunda Hsınıfı ehliyet alabilir ve otomatik vitesli araba kullanabilir yazarsa alabilirsin.rapor yüzdesi önemli değil.

Başvuru dilekçende "Salt otomatik vitesli araç kullanabilir + Ötv inidiriminden yararlanabilir + H Sınıfı ehliyet alabilir" kısımlarını işaretle. Dilekçeyi sana yazdırırlarsa da aynen bu ibareleri yaz.
Ortopedi doktorunun da sol bacak problemini mutlaka bulgular kısmında yazdığından emin ol hatta sen telkinde bulun.

Sonuç olarak bu veriler ışığında raporu alırsan dilediğin bayiye gidip ötv indirimli aracını alabilir ve bir sürücü kursu vasıtası ile de ehliyetini değiştirebilirsin.

Üst Alt