Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım sakat, B sınıfı sürücü belgem var. H sınıfı alabilir miyim?

MoonSHeeR

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Benim B fınıfı sürücü belgem var.. 1990 yılında ehliyeti alırken beni hastaneye sevk ettiler ve ehliyetimde o yıldan beri " Tic.araç kullanamaz ve Otomatik vitesli araç kullanabilir " ibaresi bulunuyor.Ben sol ayagımdan ve bacagımdan özürlüyüm.H ehliyet alıp,Acaba OTV indiriminden yararlanabilirmiyim...?

moonseheer

slm kardesım senın h sınıfına donusturmen ıcın baglı oldugun emnıyete gıt onlar sana baglı oldugun saglık mudurlugune gondecekler onlarda devlet hastanesıne heyet raporu cıkarır gıbı heyete gırıceksın ucretsızdır unutma raporunu alınca dırek emnıyete gıdeceksın nasıl normal ehlıyet cıkartıyoruz oyle alıcaksın kardesım bende sen gıbıydım oyle yaptırdılar banada zor deyıl

Tertibata ihtiyaç duyarsanız,ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz.Aksi takdirde yararlanamazsınız.

Arkadaşlar önceden alınmış b c d gibi sürücü belgelerini H sınıfı dönüştürmek için rapor alınıp s.kursuna kayıt oluyorsunuz ve sadece direksiyon sınavına tabi tutuluyorsunuz...
engelli hüso kardeşimizin dedigi gibi degil bu kanunla ilgili yazılar site içerisinde mevcuttur..
Bende Şubat ayı içeresinde degiştirdim.....

İlker bey, Bir arkadasım dedi ki sol ayagı-bacagı engelli olanlara OTV indirimi uygulanmıyormuş.sag saglam oldugu için sen gaz ve frene basabiliyorsun Otm.Vitesli arac senin işini gorur özel tertibat gerekmez diyorlar red ediyorlarmış..Bu mümkünmü ?

"Gaz-fren elle kumanda sağlayan özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli -iki nüsha- rapor alacaksınız.
Biri ile kursa yazılıp B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmek için direksiyon sınavına gireceksiniz (Bu, şahsınıza ait elle kumandalı araçtan başka hiç hiç hiç bir aracı kullanamayacağınız ve sizin aracınızı da sizden başka hiç hiç hiç kimsenin kullanamayacapğı anlamına gelecek!)
İkincisi ile ötv muafiyetli araç satın alacak ve usulüne uygun olarak elle kumandayı sağlayacak özel donanım ve damgalı plaka taktıracaksınız...

Tercih sizin. Ama bana göre B sınıfı varken bunu H sınıfına dönüştürmekle durduk yere deli gömleği giymek arasında hiç bir fark yok :)

Üst Alt