Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım protez. ÖTV indirimli, otomatik vites araç alabilir miyim?

sami-1967

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
sol ayandan sakatlar otomatik vites araç alabilirmi vergi indiriminden yararlanarak bilen varsa cevaplasın arkadaşlar şimdiden tşk

sol bacağından engelli olan ve sol bacağı protez olduğu için heyete girip %35 alan ve otomatik araç kullanması uygundur şerhini doktorlar sağ bacağı sağlam olduğu için gerek görmeyen tıp dünyasının bu şekilde ötv siz oto almasına engel olduğunu bildiğim çok adam gördüm. eğer heyete girerde bu otomatik ve özel tertibatlı araç kullanır şerhli raporu alamazsan ötvsiz araçta alamazsın yani bu durumda sana söylenen şudur "niye sağ bacağın değilde sol bacağın ampute"

not: bu anlattığım durum sol bacağı diz altı ampute olanlar için diz üstünde durum ne bilmiyorum onlarda raporda otomatik ve özel tertibatlı araç kullnır yazabilir.izleyeceğin yol şu:

1. hastaneye gideceksin otomobil almak için heyete girmek istiyorum diyeceksin bir miktar para yatırıp heyete gireceksin. heyet senin durumunu değerlendirecek ya sana "otomatik ve özel tertibatlı araç alır" şerhli rapor verecek yada bunu yazmayan bir rapor verecek eğer bu yazmazsa benim karşılaştığım örnekler üzerinden konuşuyorum ötvsiz alamyacaksın. bu arada unutmadam burada raporunun yüzdesinden ziyade engelinin niteliği önemli. eğer raporu alırsan galeriye fideceksen arabanı seçeceksin galeriye durumu anlatacaksın onlar raporunu alacak maliyeye-trafiğe vs. kayıt ve işlem yaptıracak.

önemli bir nokta aldığın bu raporun birkaçtane fotokopisini çektir ve başhekime git aslı gibidir şekide onaylattır çünkü ilerde işine yarayacaktır.

ya arkadaşlar bende polio sekeliyim 49 raporum var 2 ay evvel işkur için normal rapor aldım geçenlerde araç için başvurduğumda bana ötv ve özel tertibaçlı araç için rapor veremeyz daha yeni almışsın hastanemizden dediler bende genede galeriye gittim normal durum bildirim rapormu gösterdim oda vergi dairesine faxladı ve ordan tamam cevabı gelmiş yani demem oki benm h sınıfı alır otomatik vites kullanır diye ibare bulunan bir raporum olmamasına karşın galerinden ötv ödemeden araç aldım bu nasıl oldu anlamadım ama oldu işte

nasibegül;

nasibe bu ilerde başına iş açacaktır yapılmış bir saçmalık, muhakkak galeri ile maliyeden biri paslaşıyor tatlı bir kar vars. bu noktada rapor olmasada sana ötv muafiyeti yazıyorlar kayıtlara ama raporun yok ortada, o dediğin hastene saçmalamış bence öyle bişey olmaz biz sana yeni rapor verdik bidaha veremyiz diye bir durum söz konusu değil. zaten oto ve ötv muafiyeti için kesinlikle raporun konusu otomobil, ya da ötv ile olması gerekir ve raporunda "özel tertibatlı yahut otomatik vites araç kullannır" yazması gerekir eğer bu yazmıyorsa kesinlklie ötv muafiyetli araç alamzsın ve şuna dikkat et ben bir çok sol bacak diz altı ampute bacak kısalığı vs. rahatsızlığı olan ve sol bacağın işlev kaybı olmayan ama engelli olan kişiye bu raporun verilmediğine bizzat şahidim yani yarın sen tabi 5 yıl sonra, 5 yıllık sürem doldu satıyım şu arabayı dediğinde birde bakmışın o ödemediğin bilmem kaç milyarlık ötv karşına çıkar raporun uygun değil diye. iyisimi sen bu mevzuyu araştır o rapor için heyete gir yoksa başın ağrır ilerde. ayrıca o raporu almak için 150 tl civarı bir para ödüyorsun yani hastane kalkıp "yok efendim veremem diyemez" ....

bir şey daha eklmek istiyorum ötv muafiyeti ve oto için rapor alırken senin raporunun yüzdesinin hiç önemi yoktur çünkü adam sağ bacağından heyetten %20 engelli raporu alır en fazla ama otomobil ve ötv muafiyeti gerekli raporu alır, adamın sol bacağında % 50 rapor vardır ama oto için gerekli raporu alamaz bu konu direkt engel yüzdesi üzerinden düşünülmesin hata yapılır.

Malesef sol bacagı olmayan kişileri engelli saymıyorlar bende cok karşılaşdım böyle durumlarla.ehliyete başvurusunda sana h sınıfı vermezler dediler şansımı denedim ve aldım ve b sınıfı vermiş olsalardı cok ceza yerdim....

Üst Alt