Merhaba Mesut uğradığın hayalkırıklığını çok iyi anlıyorum.En çok acıtan yer üst kısım sanırım.Otto Book protez ortez satan firmanın adı.C-Leg'de Otto Bock'un en son teknolojisinden olan bir protez.Ve ben görür görmez çok sevdim bacak formatına benzettiğim için.Yurt dışında kullanan çok, henüz bizde ödenmiyor tabi
.Türkiye'de ilk kullanıcı olduğum için,kız olarak boyumun uzun olmaması,güdüğümün uzun olması nedeniyle 1yıla yakın uğraştan sonra Almanya'ya gitmem söylendi.Açıkcası orada da soba borusu gibi soket yapıldı ve 1hafta içinde derin yaralar oluştu.Ankara'da aylarca kaldım.Kısa keseyim.60 milyarlık protezimi elimde taşımaktan el sinirlerim ezilmiş.Sürekli ağlıyor ve çok utanıyordum öyle dolaşmaktan.Çünkü koşabileceğim,bisiklete binebileceğim söylenmişti.Oysa yürüyemiyordum bile.Yine ağlarken Tamer Bey konuşmuş.Diğerleri gibi sandım yardım edicez deyip dükkana çağırıp 200 euro v.s gibi fiyat çıkaracak sandım.İnsanların samimiyetsiz yardım teklifleri dalga geçme fırsatlarıymış gibi geliyordu.Başka birgün yine konuşunca 2.kez inanıp gittim.Fakat burada yazmamam gereken kişiler araya girince patronu izin vermemiş.Zaten en azından artık elimde taşımam diye gitmiştim iyi birşey beklemiyordum.Dükkanlarına gittiğimde sanırım artık soket yüzünden ağlamıyacağıma inanmıştım.Çok üzüldüm.Yeniden umutlanmış ve birkez daha hayalkırıklığına uğramıştım.Protezimin ömrü bittiğine dair Otto Bock'tan tel.geldi.Bakım protezleri bendeydi,geri istediler.Doktorum ise protezi kullanmazsam bacağımı kesmek zorunda kalacaklarını söyledi.Otto Bock'a özür dileyerek doktorun söylediği nedenden ve U.Otobüs şirketinin protez almayı red etmesi üzerine geri veremiyeceğimi söyledim.Parmakla gösterilen hatta kartlarını gel maddi kısmını merak etme diyen protez firmaları bile sırf C-Leg diye aynı soket malzemesini-yapımının parasını 3-4'de katladılar.
Biri hariç: Duru Ortopedi! Yaklaşık 1yıl kadar sonra bir tel.aldım ; Tamer Bey'di.Numaramı silmemiş,beni unutmamıştı.Kendi yerini açtığını söyleyerek randevu verdi.Çok korkarak gittim; aynı şeyleri yeniden yaşarsam diye.Ama öyle olmadı.Hem de hiç bir şey.Halen dün gibi rüzgarın sesini duyabilecek kadar hızlı yürüyüşüm.Artık çoğu kişi etek giydiğim ve sünger kullanmadığım halde bacağımı görmiyor,eksik göremiyor.Aynaya bakmadıkça bende unutuyorum.Kendimi bütün gibi hissediyorum.O üstüne düşeni yaptı ama ben biraz suçluyum.Doktorun verdiği ilaç kilo yapınca zayıflama hapı kullandım.Zayıfım ama kaslarım çok zayıf,bu yüzden de kendisinden biraz utanıyorum.
Halen inanamıyorum ve onları kızdırıcam ve bana bir daha soket yapmayacak diye çok korkuyorum.Onlara vefa borcumu ödeyemem.Acı çakmek zorunda değilmişiz ya da acıya alışmak.Bizim için çabalayan biri var.Duru Ortopediye bir git,çaylarını iç,izle.Fikirlerin varsa söyle,acıyan yerlerini,ne istediğini söyle.Belki Tamer Bey'de tam senin istediğin gibi yapamayacak ama inan bana deneyecek!Hatta sen beğensen de eğer O'nun içine sinmemişse vermez.En önemlisi ne biliyor musun seni unutmuyor!
Son cümlen var ya yarım kalan işte Duru Ortopedi kesinlikle onlardan biri değil,hak ettiğinden fazlasını aldığını düşünmüyorum.Ben C-Leg'i O'nun sayesinde, O'nun yaptığı soket ile kullanmaya başladım dersem yalan olmaz.Ve hiç yaram olmadı soket yüzünden.Hatta amblemleri olmazsa soketimin üzerinde eksik geliyor bana
Bana inanmayabilir ya da abarttığımı düşünebilirsin ama,inan bana yaşadıklarım bundan çok fazlası...!Ben delikanlı gibi Duru Ortopedi Tamer Bey Çok İyi Bir Soket yaptı diyorum.Hatta Duru Soketsiz C-Leg bile hiç bir şey diyorum!İlk kez kazadan sonra Duru Soket ile yaşadığımı hissettim.Duru Soket'i özel yapan kullnadığı malzemeler değil; yüreğiyle yapması,alnının teri,bir iş değil de bizim bir parçamız olacağı bilinciyle yaklaşması.Otto Bock'un beğendiği ürünleri O da kullanıyor fakat onlar adına çalışmıyor.Ben Hayrettin Ağbiyi tanımadım ama videosunu izledim
.Benden iyi yürüyordu videoda inanmazsın
.Eğer diz üstüysen O daha yardımcı olabilir gerekenler konusunda.Ama bir gün Duru Ortopediye git onlarla tanış.Allah nazarlardan korusun.
Çok konuştum
Ama yazdıklarından çok etkilendim.Duru Ortopedi Tamer Bey ve Burcu Hanım'a son sözler haksızlık olur.Ve ben bu durumda sessiz kalamam!Bana inanmayabilirsin, haklısın da Ankara'da yaşadıklarımı düşününce -ama inanmasan bile kendin gör-tanı-tanış derim.
ilk yazdığım yazı sanaydı Cafer.Protez kullanan biri olarak tüm samimiyetimle Duru Ortopedi'ye gitmeni tavsiye ederim.İyi uyumlu bir soketin yoksa protezin son teknloji bile olsa yürüyemiyorsun.Ayrıca Hayrettin Ağbinin videosu olacaktı bu sitede kendi gözlerinlede görebilirsin.Hatta geçen hafta gitiiğim de Duru Ortopediye bir soket gördüm bayıldım.Diz üstü bir kıza ait: animasyon çizgi film afişinin resmini koymak istemiş soketinin üzerine kız,Tamer Bey de yapmış
Valla çok güzeldi.)Tanıştıktan sonraki düşüncelerini de paylaşırsan sevinirim.