Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktan sakatlık, damgalı plaka ve MTV muafiyeti..?

isos72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benimde bir sorum olacak. Ben sol bacağımdan engelliyim.
1998'de H sınıfı ehliyet aldım ve ehliyette birşey yazmıyor. Yanı o kısım boş.
Şimdi otomatik vitesli bir araba almayı düşünüyorum. Zannedersem ÖTV den faylanamıyorum.
MTV den faydalanabilir miyim.
Plakada özürlü ibaresi olası şart mıdır. Eğer zorunlu ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Unutmadan elimde çalışdığım yerde vergi indirimi için kullandığım %50 özürlü raporu var.

ÖTV istisnasından yararlanabilmek için de MTV istisnasından yararlanabilmek için de otomobilde hareket ettirici özel donanım bulunması ve o şekilde tescil edilmesi şart.
Üzerinde özel donanım bulunan araçların plakasında sakat damgasının bulunması şart.
Sol ayağından sakatlığı olan kişiler de "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporla vergi istisnalı otomobil satın alabilirler. Ama dediğim gibi, bu özel donanım ibareli rapor ve tescil işlemi şart

Sizin sürücü belgenizde hiç bir ibare olmaması büyük handikap. Teorik olarak o sürücü belgesi ve onu almanızı sağlayan rapor kadük.
Ya "tüm otomatik vitesli araçları kullanmak istiyorum, özgür olmak istiyorum" diyeceksiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html
Ya da özel donanım ibareli rapor alıp sürücü belgenizi vs. değiştirteceksiniz. Ortası yok.

Üst Alt