Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktan engelliyim. Özel tertibatı çıkartmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

khaldi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sol ayak engelliyim ve aracım otomatik vites ancak tertibatlı. tertibatsız da aracımı rahatlıklıkla kullanabiliyorum. ENGELLLERN ÖTV STSNASINDA SON DURUM adresinde okuduğum kadarıyla artık sol ayak engellilerin otomatik vitesli araca tertibat taktırmasına gerek yokmuş. tertibatı çıkartmak ve ruhsattan sildirmek istiyorum. nasıl bir yol izlemliyim?

Mmm, bu konuda bir uygulamaya henüz tanık olmadım. Ama bu tabii ki hakkın, yapabilirsin.

Bence şu şekilde olabilir:
1- Ehliyetinizde (daha doğrusu raporunuzda) "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olmalı
2- Bu rapora istinaden vergi avantajından yararlanabileceğinize dair gelirler genel müdürlüğünün yazısının çıktısı alıp trafiğe gitmeli ve ne yapmak istediğinizi anlatıp "tamam di mi" diye sormalısınız. Olur aldıktan sonra
3- Vergi dairesine gidip ynı oluru almalısınız.
4- Sonra proje çizdirip araçtan donanımı çıkarttırmalı ve trafikte bu şekilde tescil ettiğrmelisiniz
5- En sonunda vergi dairesine gidip araçta özel donanım bulunmadığını, sadece otomatik vites olduğunu dosyaya işletmelisiniz.

Doğrusu buna değer mi, bilmiyorum :) 5 yılın dolmasını beklemek sanki daha kolay gibi...

bence de:)) yine de teşekkürler...

Üst Alt