Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak polio sekelim mevcut. Otomatik vitesli araçları kullanabilmek istiyorum..?

YESİM2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sol ayağım polio sekeli.

geçen hafta raporum çıktı. raporda "özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor.

bu rapora ancak düz vites araç satabiliriz diyorlar..
ben otomatik veya tptronik aracı çok rahat kullanabiliyorum. düz vites araca birtakım techizatlar yaptırılmak suretiyle kullanıcakmışım. ne yapmam lazım?
raporumdaki ifadenin ne olması gerekir?

artık çok sıkıldım.. .yardımcı olursanız sevinirim

Sevgili Yesim özel tertibatlı araç demek otomatik araç kullanabilir demek zaten. Gaz ve Frene özel bir aparat yapılıyor. Elle kullanılıyor araç. Benimde raporumda aynı ifade var ve otomatik triptonik araç kullanıyorum.

yalnız...otomobil firması düz vites alabileceğimi söylüyr...onun için bende ertelemiş durumdayım.

----------

düz vitese yapılacak olan tertibat "benim için" çok lüzumsuz bunu demek istyrm.ben otomatik almak istyrm

"özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli raporla: manuel vitesli + gaz-fren elle kumandalı + sıfır km ise ötv muafiyetiyle ikinci else özel donanım takılmış şekilde tescil edilerek satın alacağınız araçtan başka hiç hiç hiç bir araç kullanamazsınız.

Eğer vergi muafiyeti umurumda değil, benim tek istediğim şey otomatik vitese sahip tüm araçları kullanmaktır, derseniz, o zaman:
"Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alacaksınız vebununla birlikte trafik müdürlüğüne gidip, ehliyet dosyanızda bulunan "özel donanım" ibaresini çıkarttırıp, "otomatik vites" ibaresini ekleteceksiniz

Bunu yaptığınızda otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceksiniz.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html

Sol bacak polio sekeliyim.Aparatlı bi aracı kullanmam kolaymıdır?

raporumda özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir ibaresi var. ama ben sol polio olduğum için bana düz vites satabileceklerini sölediler. vergi dairesi öyle onaylıyr.
hiç düz vites kullanmadım .aparatlı bi aracı kullanmam kolay mıdır?
trafikte kafam karışacak diye korkuyorum. vazgeçmekten başka çarem yok. gidip 2.el otomatik uygun fiatlı bi araç bakıcam :(

Sevgiler.....

of

ama üzülyrm yani özürlym ve indirimden faydalanmayacağım

bugün araba pazarından otomatik vitesli bi daihatsu sirion aldım...ohhh.napimarkadaşlar manuel i devletin olsun(napiiim aparatı filan)rahat rahat kullanırm hiç olmazsa,plakasıda normal ,sorunsuz...

----------

rapor için tam 2 ay uğraştığıma deymezmiş...devlet bi güzellik yapacak ama cılkı nı çıkaryr. varsa paranız sıfır olması şart değil arkadaşlar...neyi rahat kullanıyosanız onu alın derimben.

Arkadaşlar benimde H sınıfı ehliyetim var fakat raporumda herhangi bir şey yazmıyor
sol bacakta polio sekeli mevcut (alt extremitede). ben otomotik vitesli araç kullanmak istiyorum. ikinci el normal plakalı araç alıp kullanabilir miyim?
Normal plakalı araç kullanmam için ehliyeti B sınıfı otomotik araç kullanabilir ibaresi ile değiştirmeli miyim

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.

Yukarıda var aslında bilgi...

"Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alacaksınız ve bununla birlikte trafik müdürlüğüne gidip, ehliyet dosyanıza "otomatik vites" ibaresini ekleteceksiniz

Bunu yaptığınızda otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceksiniz.
Ek bilgi: 'Otomatik vitesli araç kullanır' ibaresi varsa, tüm otomatik araçlar kullanılabilir

sol ayağım polio sekeli
h sınıfı ehliyete yazıldım
tekrar rapor alacagım galiba
alırsam sıfır araç almada ve yurt dışından araç getirmede faydalana bşlirmiyim
malünen emekliyim
özel donanıma neler giriyor
otomatik vitesli arac özel donanıma giriyomu
bilen biri cevaplasın

özel tertibat otamatik gibi ibareleri değiştirmek için özel hastahane olurmu illa devlet hastahanesimi olcak? teşekkürler

Üst Alt