Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engelliyim. Ötv’siz araç almak için hangi kodlar olmalı?

Ozan Demir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba kendim güneydoğu gazisiyim, sol ayak ortapedik engelliyim. Mevcut raporumun açıklama kısmında haraket ettirici aksamda özel tertibarlı araç kullanır ibaresi mevcut. Ehliyetimde 01.06 78 ve 102 kodları mevcut. Bu Şekilde ötv muhafiyetli bir araç alabilir miyim ? Bazı vergi dairelerinin 10.02 de istediğini duydum. Sizlere de bir sormak istedim.

Son düzenleme:
Ozan Demir Aslında ikisi de otomatik vitesi işaret ediyor. Ama engelliler için 10.02 ayrımını isteyen vergi dairesi de var, 10.02 kodu olmadan sadece 78 kodu ile ötv'siz araç alan da var. Sizin bu konuyu netleştirmek için vergi dairesine sormanız gerekiyor.

Teşekkürler, Bakalım sıkıntısız alabilecekmiyiz tabi önce araç bulmak gerekli malum bayiler yok çekiyor.

Hocam babam için zar zor sağlık kurulundan randevu alabildik. Sol ayağından ortopedik engelli o da sizin gibi.
Babamı bu sabah haseki sağlık kuruluna bıraktım. B sınıfı ehliyeti var babamın.
Onu H'ye çevirip gel sürücü kursuna git başvuru yap gel demişler, sürücü kursuna gittik ona trafik şube bakıyor dediler. Trafik şubeye gittik Nüfus bakıyor dediler. Nüfus müdürlüğüne gittik sağlık kuruluna gitmeniz gerekiyor dediler bir daha başa döndük. Ne saçma bir sistem bu anlamadım.

B sınıfını nasıl H sınıfına çevirebiliriz? Çok karışık bilgiler var belki sizden kısa ve net bir cevap alabilirim

jokerinoglu H sınıfı diye bir ehliyet kalmadı artık.
B sınıfı ehliyetlerde engelli kodları veriliyor.

Otomatik vitesli aracı alabilmesi için iki aşamayı tamamlamanız gerekir.
1. Sağlık kurulundan sol alt ekstremite engeli olduğunu belirten ve "özel tertibatlı araç kullanır" ibareli rapor almak.
2. Ehliyet için önce aile hekimine başvurmak ve sonra hastanede uzman doktorun sevkiyle il sağlık müd. heyetine girmektir.

Eğer 1. maddedeki raporunuz mevcut ise doğrudan ehliyet alımına başvurmak için 2. aşamayı uygulamanız ve il sağlık müd.den alacağınız kodların bulunduğu raporla ehliyet değişimi için trafikle görüşmeniz gerekir.

KKELEBEKK

Çok teşekkür ederim. Öncelikli olan ehliyet almak sanırım değil mi?
Çünkü sağlık kurulu işlem yapmadı H sınıfı engelli ehliyet olmadığı (veya B sınıfı ehliyetimizde engelli kodları olmadığı) için.

Burada bir yanlışlık yapıldığını ve önce bu "özel tertibatlı araç kullanır" raporu almam gerektiğini, sonrasında ehliyetimize bu engelli kodlarının eklenmesi gerektiğini ve H sınıfı ehliyetin artık verilmediğini belirtmeliyiz?

Vereceğiniz bilgiye göre ya önce ehliyet için uğraşacağız, ya da önce hastaneye gidip rapor alacağım.

Vereceğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

KKELEBEKK

mevcut raporum ile 10.02 kodu eklettirebilir miyim yoksa il sağlık müdürlüğü komisyonu mu gerekli tekrardan ?

jokerinoglu
Önce hangisini yaptığınız önemli değil ama hastaneden rapor alabilirsiniz evet. Böylece engelinizle özel tertibatlı araç ibaresini alıp alamayacağınızı görmüş olursunuz.
Ozan Demir
Vergi dairesine sorabildiniz mi, kabul etmiyorlar mı var olan kodlarla?

Bulunduğum ildeki vergi dairem alabilirsin diyor ama ilde herhangi bir bayi olmadığı için farklı illerdeki vergi daireleri ne der bilemiyorum.

Ben yoruldum kendim bile yoruldum hastane çalışıyorum az önce cumhurbaşkanlığı mevzuat kanunu birimine mail attım herkes mağdur GİB mevzuat da herşey net yararlanır diyor lakin iş hastanede patlıyor bu tip durumlar için birlik olalım samimiyetimle söylüyorum grup kuralım whatsap üzerinden daha hızlı çözüm üretelim ben Kocaeli Darıca Farabi eğitim araştırma hastanedeyim Bilgi Paylaşıldıkça Anlam Kazanır numaram 05436132525 Lütfen Sadece whatsap üzerinden yazın

Ozan Demir
Bende sol ayak engelliyim 102 78 kodlarım var ve 2 gün önce araç aldım. Sende alırsın sorun olmaz

jokerinoglu
İlk önce aile hekimine gideceksiniz. Aile hekimi sizi ortopedi doktoruna sevk edecek ilinizdeki devlet hastanesine randevusuz gidip danışmaya müracat edin ve ehliyet için muayene olacağınızı söyleyin. Sonrasında cüzzi ir ücret ödeyerek size söylenen ortopedi doktoruna muayene olacak babanız. Eğer muayene sonucunda komisyona sevk ederse ilinizdeki sağlık il müdürlüğüne gidip komisyon için gün alacaksınız ve size verilen tarih ve saatte mutlaka orada olun yoksa 1 sene randevu vermiyorlar. Komisyondan kısıtlama gerekli kodlarını aldıktan sonra engelli heyetine girin çünkü heyette ortopedi doktoru komisyon raporunu mutlaka soruyor ve ona göre karar veriyor bu şekilde yapacaksınız.

KKELEBEKK
Engelli heyetinde daha 10 gün önce girdim ortopedi doktoru komisyon raporunu istiyor ve ona göre karar veriyor eğer komisyon raporu yoksa ibareyi yazmıyor

ÖTV muhafiyetinde vergi dairesinden istenilen belge hk.

Arkadaşlar merhaba aracı mayıs sonu gibi teslim alacağım kendim gazi ve %68 sol ayak ortapedik engelliyim bugün bayi geri dönüş yaptı ve vergi dairesinin rapor ile hastalığı tanımlayan ek bir belge olduğunu ve onu istediğini söyledi fakat sağlık kurulu bu belgenin ne olduğunu bilmiyor daha doğrusu belgenin ne olduğunu bilen yok daha önce bu durumla karşılaşan var ise bir örneğini paylaşmanız mümkün mü ?

Sağlık kurulundan alınmayan nasıl bir belge varmış ki bayii ve v. Dairesi onu istermiş...

Aynen öyle kendi kendilerine belge uyduruyolar işi yokuşa sunmak için...

Ozan Demir

"rapor ile hastalığı tanımlayan ek bir belge" de nereden çıkmış!? Raporda ehliyet ile uyumlu tanı olması yeterlidir. Bir de "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olmalı.

Raporum ve ehliyetim eksiksiz ankara yeğenbey ötv muhafiyet biriminden bu şekilde söylediler uğraşıyorum kaç gündür. Şuan farklı bir ildeyim telefon ile ulaşmak da imkansız birime.

Maliyenin isteğinin tam olarak teyit et. Bayii kurnazlıkları bu aralar moda oldu. Sonrası anlaşılır zaten.

Sorun çözüldü ordaki memurun yanlış bilgilendirmesi sonucu oluşan bir durum, raporda belirtilen tabloları istiyorlar halbuki google a yazsa önüne yönetmelik olarak çıkıyor ama neyse diyecek çok söz var...

altayy

merhaba, baktım raporunuza alabilirsiniz siz ötv muafiyetli araç. raporunuz uygun görünüyor. yinede net bilgi için aracı nerden alacaksınız oradaki vergi dairesine raporunuzu önden götürüp gösterin. malesef her ilin vergi dairesi aynı görüşte olmayabiliyor. Bir gidip görüşün vergi dairesi ile onlar sizi yönlendirir. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim. Daha önce ötv muafiyetli araç almadığım için olur mu olmaz mı tereddutteyim. Umarım olur.

selamlar durum örnek verıyorum engelli raporda teşhis tanı tam oalrak netlik açısından vergi dairesi kişinin sol ayağı ile debriyaj a basıp basamayacağı ıle net bır kelıme ıle ıfadesı ıstendı benden hastaden görüş ama şu çok önemli sol ayağı kısıtlıdır özel tertibatlı araç kullanması önerilir derse sorun ibare net olmalı sol ayağı ile debriyaj a basamaz özel tertibatlı araç kullanması gerekir net ifade etmeli.

Üst Alt